E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τα βασανιστήρια στον Βαγγέλη Γιακουμάκη

Ποιοι θα καθίσουν στο εδώλιο

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τα βασανιστήρια στον Βαγγέλη Γιακουμάκη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 16/10/2016 | 11:42

Λεπτομέρειες-σοκ για τα άγρια καψώνια, που συχνά έπαιρναν μορφή βασανιστηρίων, σε βάρος του σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Βαγγέλη Γιακουμάκη, αποκαλύπτονται για πρώτη φορά μέσα από βουλεύματα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών και Εφετών Ιωαννίνων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βάσει αυτών θα καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Ιωαννίνων, στην πρώτη από τις δίκες της συγκλονιστικής υπόθεσης, στις 20 Οκτωβρίου, ο πρώην διευθυντής της σχολής Κωνσταντίνος Μάτζιαρης, η καθηγήτρια Παναγιώτα Παπαπέτρου, καθώς και ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ. και πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Καταπέλτης το κατηγορητήριο, όπως αναφέρει η «Εspresso», καταλογίζει στους υπευθύνους της σχολής ότι συγκάλυπταν τους οκτώ σπουδαστές – που είναι γνωστοί και ως «σκληρή ομάδα των Κρητικών». Στα δικαστικά έγγραφα αποκαλύπτονται τα 10 μαρτύρια του άτυχου 20χρονου στο δωμάτιο 212 της Γαλακτοκομικής ή στους διαδρόμους της σχολής για περίπου τρεις μήνες! Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι υπεύθυνοι της σχολής, ενώ γνώριζαν ότι οι σπουδαστές ασκούσαν καθημερινά σωματική και ψυχολογική βία σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη και ενώ γνώριζαν επίσης ότι είχαν προκαλέσει και επικίνδυνη σωματική βλάβη στον άτυχο σπουδαστή, δεν προέβησαν σε καμία ενέργεια για πειθαρχική διερεύνηση και τιμωρία.

Επιπλέον, ο πρώτος κατηγορούμενος, διευθυντής τότε της σχολής, ουδέποτε συγκάλεσε το πειθαρχικό συμβούλιο προκειμένου να ελέγξει τα καταγγελλόμενα και να επιβάλει στους εμπλεκομένους πειθαρχική ποινή. Επίσης η καθηγήτρια, υπεύθυνη της φοιτητικής εστίας, ουδέποτε ζήτησε τη σύγκληση του πειθαρχικού συμβουλίου βάσει κατηγορητηρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τηλεφωνική παρέμβαση

Όπως αναφέρεται στο παραπεμπτικό βούλευμα, ο διευθυντής της σχολής και η υπεύθυνη της φοιτητικής εστίας, «προκειμένου να εξασφαλίσουν στους φοιτητές αυτούς τη δυνατότητα να παραμένουν καθ' όλη τη διάρκεια των σχολικών ετών 2013-2014 και 2014-2015 οικότροφοι στην εστία της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων και να απολαμβάνουν δωρεάν στέγαση και διατροφή, χωρίς να τη δικαιούνται, καθώς δεν τηρούσαν τις υποχρεώσεις διαμονής και θα έπρεπε να έχουν αποβληθεί από αυτήν, προς βλάβη του Δημοσίου, που επιβαρύνθηκε με τη στέγαση, τη διατροφή και την εκπαίδευσή τους, αλλά και προς βλάβη των συμφοιτητών τους και ιδίως του Ευάγγελου Γιακουμάκη, την εκπαίδευση και τη διαβίωση των οποίων δυσχέραναν ουσιωδώς, παρέβησαν το υπηρεσιακό τους καθήκον».

Ως ηθικό αυτουργό στην περίπτωση συγκάλυψης ενός εκ των οκτώ σπουδαστών κατηγορεί η Δικαιοσύνη τον Χρήστο Μαρκογιαννάκη, που φέρεται ότι έκανε τηλεφωνικώς παρέμβαση στον διευθυντή της σχολής υπέρ του νεαρού. Οπως αποκαλύπτεται μέσα από έγγραφα, η καθημερινότητα του Βαγγέλη (που εξαφανίστηκε στις 6 Φεβρουαρίου 2015 και βρέθηκε νεκρός, με κομμένες φλέβες, στις 15 Μαρτίου 2015) ήταν κόλαση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μεταξύ άλλων, σπουδαστές της σχολής φέρεται ότι σχεδόν καθημερινά από τα Χριστούγεννα του 2013 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2014 έκλειναν το νερό του μπάνιου την ώρα που το χρησιμοποιούσε, τον έσπρωχναν αιφνιδιαστικά ενώ κινούνταν στους χώρους της εστίας και τον χτυπούσαν καταφρονητικά, με σφαλιάρες στον σβέρκο, αιφνιδιάζοντάς τον από πίσω.

Σε ημερομηνία που δεν έχει εξακριβωθεί, πάντως εντός διμήνου Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2014, επιτέθηκαν στον Βαγγέλη Γιακουμάκη και τον κρέμασαν (!) για ώρα από το παράθυρο του διαδρόμου του δευτέρου ορόφου της εστίας της σχολής, προκαλώντας του τραυματισμό που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο και τη ζωή του!

Αλλη φορά ένας εκ των εμπλεκομένων φοιτητών φέρεται ότι με κλοτσιές «γκρέμισε» τον Γιακουμάκη από τις σκάλες του δευτέρου ορόφου ως τον πρώτο, ενώ συνέχισε να τον κλοτσάει βίαια σε όλο το σώμα και το κεφάλι, ακόμη και όταν ο άτυχος σπουδαστής είχε πέσει από τα σκαλοπάτια και βρισκόταν στο έδαφος, με κίνδυνο ακόμη και να τον σκοτώσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ίδιο χρονικό διάστημα η ομάδα των «σκληρών» τον κλείδωσε με τη βία σε ντουλάπα στο δωμάτιο 210 και τον εξανάγκασε να τραγουδάει διάφορα τραγούδια, κάθε φορά που του πετούσαν κέρματα μέχρι να αποφασίσουν να τον ελευθερώσουν!

«Τον χλεύαζαν»

Οι ίδιοι ξύρισαν με τη βία τον 20χρονο για να τον εξευτελίσουν και τον χλεύαζαν, ενώ όλο αυτό το χρονικό διάστημα ο Γιακουμάκης εμφανιζόταν μονίμως με μώλωπες σε αυτιά και μύτη! Ξημερώματα της 8ης Μαρτίου του 2014 οι εμπλεκόμενοι σπουδαστές είχαν στήσει γιορτή και τραγουδούσαν με κρητική λύρα στο δωμάτιο του «μαρτυρίου» υπ' αριθμόν 212 της εστίας, όπου διέμενε ο Γιακουμάκης, αλλά τη συγκεκριμένη ημέρα έλειπε στην Κρήτη.

Οι σπουδαστές έκαναν φασαρία που έφτανε ως το φυλάκιο και γι' αυτό τους είχε γίνει σύσταση από τον φύλακα να μην αργήσουν για να μην ενοχλήσουν τους υπολοίπους. Στο τετράδιο παρατηρήσεών του ο φύλακας έγραψε ότι ακούγονταν ήχοι από σανίδες, έπιπλα αλλά και «σωματικοί ήχοι», ενώ άργησαν χαρακτηριστικά να του ανοίξουν την πόρτα του δωματίου, όταν ανέβηκε για να τους επιπλήξει.

Μάλιστα, του απέκρυψαν τι είχε συμβεί, ενώ στο βούλευμα αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Το κρεβάτι του Ευάγγελου Γιακουμάκη ήταν μισοδιαλυμένο και το δωμάτιο ανάστατο και βρόμικο». Σε άλλο σημείο του βουλεύματος γίνεται λόγος για τρεις σπουδαστές, οι οποίοι είχαν προξενήσει φθορές σε κοινόχρηστα πράγματα, χαράζοντας τα ονόματα των χωριών τους στον τοίχο της εστίας, ενώ περιγράφεται ακόμη ένα απεριστατικό βίας σε βάρος του Γιακουμάκη, και συγκεκριμένα:

Τον Ιανουάριο του 2015 τρεις σπουδαστές συνέχιζαν να παρενοχλούν τον Γιακουμάκη, τον πλησίαζαν από πίσω και τον χτυπούσαν με σφαλιάρα στον σβέρκο, ενώ το Σαββατοκύριακο των εθνικών βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015 έδεσαν σε καρέκλα τον Βαγγέλη και τον περιέπαιζαν και στη συνέχεια ένας εξ αυτών εθεάθη να τον καταδιώκει κρατώντας πετσέτα την οποία του πέρασε στον λαιμό με τη βία!

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Με χτύπησε στο πρόσωπο και εξαφανίστηκε για να αποφύγει το αυτόφωρο» – Η 43χρονη δικηγόρος μίλησε για τον γνωστό ποινικολόγο

Σήμερα

Ο δικηγόρος, αρνείται όσα του αποδίδονται και μάλιστα έχει στραφεί κατά της καταγγέλλουσας

Χανιά: Αντιδράσεις για το σούβλισμα ταύρου στο χωριό της Κισσάμου για την εορτή του Αγίου Πνεύματος

Σήμερα

To κρητικό πανηγύρι εχθές Κυριακή προκάλεσε οργή σε τοπικές φιλοζωικές οργανώσεις

Πειραιάς: Γνώρισε 23χρονη στο Facebook, της επιτέθηκε με φίλους του και αποπειράθηκε να τη βιάσει

Σήμερα

Θύμα και θύτης διατηρούσαν επικοινωνία από τον περασμένο Μάιο

Ηράκλειο: Σοκάρουν οι λεπτομέρειες του δυστυχήματος – Την Τρίτη η κηδεία του 20χρονου

Σήμερα

Στις 7:20 το πρωί εφαρμογή στο κινητό του Μιχάλη «έστειλε» μήνυμα ότι είχε εμπλακεί σε ατύχημα

Πυρκαγιά τώρα στη Σκάλα Ωρωπού

Σήμερα

Πυρκαγιά ξέσπασε σε οικοπεδικό χώρο της Σκάλας Ωρωπού, λίγο μετά τις 15:00

Απόστολος Λύτρας: Το «επεισόδιο» με κρατούμενο αστυνομικό στον Κορυδαλλό

Σήμερα

Το πρώτο του σαββατοκύριακο πέρασε ο Απόστολος Λύτρας στον Κορυδαλλό.

Τραγωδία στην Αττική Οδό: Φορτηγό συγκρούστηκε με μηχανή – Νεκρός ο δικυκλιστής

Σήμερα

Θανατηφόρο τροχαίο στην Αττική Οδό: Φορτηγό συγκρούστηκε με μηχανή – Νεκρός ο οδηγός

Νεκρός από επίθεση καρχαρία γνωστός ηθοποιός

Σήμερα

Είχε παίξει και στην ταινία Πειρατές της Καραϊβικής

Το ξέσπασμα της Σοφίας Πολυζωγοπούλου – «Με παρουσιάζουν ως αδίστακτη που θέλει να παγιδεύσει τον Λύτρα»

Σήμερα

«Διαρρέονται ψέματα ότι άλλαξε κωδικούς σε τραπεζικούς λογαριασμούς»

Πρόστιμο 3.000 ευρώ για βεγγαλικά στην Αρτέμιδα, διπλα σε δάσος – Ψάχνουν τα άτομα που έριξαν πυροτεχνήματα στην Πάρνηθα

Σήμερα

Το «πάρτι βεγγαλικών» έκαναν τη νύχτα μέρα, ενώ οι ριπές του ανέμου έφταναν τα 10 μποφόρ

Μακελειό στο Νταγκεστάν: Πολύνεκρα τρομοκρατικά χτυπήματα σε εκκλησίες και συναγωγή – Βίντεο με την ανταλλαγή πυροβολισμών

Σήμερα

Μεταξύ των δραστών φέρεται να ήταν δύο από τους γιους του Μαγκομέντ Ομάροφ, επικεφαλής της περιφέρειας Σεργκοκαλίνσκι

par: 16
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.