E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Μητσοτάκης: Εξεταστική για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο α` εξάμηνο του 2015

Με αφορμή τις αποκαλύψεις Ολάντ

Μητσοτάκης: Εξεταστική για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο α` εξάμηνο του 2015
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 16/10/2016 | 22:39

Την ανάγκη να διερευνηθούν οι πτυχές των κυβερνητικών χειρισμών του α' εξαμήνου του 2015, μέσω της σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής, τόνισε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον «Εθνικό Κήρυκα» και στο ραδιοφωνικό πρόγραμμα «Cosmos-FM».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ερωτηθείς για τις αποκαλύψεις του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Αυτό το οποίο έχουμε πει εμείς είναι να γίνει μια Εξεταστική επιτροπή, η οποία να διερευνήσει τι ακριβώς έγινε τους πρώτους έξι μήνες του 2015.

Γνωρίζουμε ήδη ότι το κόστος για την ελληνική οικονομία και την ελληνική κοινωνία ήταν και παραμένει πάρα πολύ μεγάλο από αυτούς τους καταστροφικούς χειρισμούς της Κυβέρνησης που οδήγησαν στο τραγικό δημοψήφισμα, στο κλείσιμο των τραπεζών και τελικά στην υπογραφή του τρίτου Μνημονίου».

Και πρόσθεσε: «Δεν μπορώ να γνωρίζω την ακρίβεια αυτών των ισχυρισμών, αλλά γνωρίζω ότι πρέπει να μάθουμε την αλήθεια. Και η Νέα Δημοκρατία ως η επόμενη Κυβέρνηση θα προχωρήσει στη σύσταση αυτής της Εξεταστικής Επιτροπής ώστε να μάθουμε εάν πραγματικά υπήρχε ‘'Σχέδιο Β'', εάν υπήρχε παράλληλο πρόγραμμα επιστροφής στην δραχμή και τελικά ποιος είναι υπεύθυνος για το τι έγινε τους πρώτους έξι μήνες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για το θέμα της ψήφου των ομογενών, ο κ. Μητσοτάκης αφού αναφέρθηκε στις στενές σχέσεις που έχει με την ελληνική ομογένεια στις Ηνωμένες Πολιτείες, επανέλαβε την προσωπική του δέσμευση για την παροχή ψήφου στους Έλληνες που κατοικούν εκτός Ελλάδας τονίζοντας: «Θέλω να επαναλάβω την προσωπική μου δέσμευση για την παροχή ψήφου στους Έλληνες που κατοικούν εκτός Ελλάδας. Είναι ένα αίτημα πολλών δεκαετιών και ένα αίτημα το οποίο θα ικανοποιηθεί από την επόμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Θέλω να υπενθυμίσω ότι η Νέα Δημοκρατία έχει ήδη καταθέσει επεξεργασμένη πρόταση νόμου στο Κοινοβούλιο. Η πρόταση αυτή δεν έχει καν ακόμη συζητηθεί με ευθύνη του Προεδρείου της Βουλής και δεν εκτιμώ - και λυπάμαι που το λέω αυτό - ότι θα υπάρχει θετική ανταπόκριση από την Κυβέρνηση ώστε να ισχύσει αυτή η παρέμβαση από τις επόμενες εκλογές».

Και υπογράμμισε: «Επειδή όμως είμαι βέβαιος ότι η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές και θα υλοποιήσει αυτό το πάγιο αίτημα των ομογενών πιστεύω ότι από τις μεθεπόμενες εκλογές οι Έλληνες ομογενείς εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους θα έχουν τη δυνατότητα να ψηφίζουν στον τόπο κατοικίας τους, ούτως ώστε να μην χρειάζεται να μπουν στη διαδικασία να επιστρέψουν στην Ελλάδα. Και να μπολιάσουν με αυτόν τον τρόπο με τον δυναμισμό τους, με την ενέργειά τους, με την αγάπη τους για την Ελλάδα την εγχώρια πολιτική σκηνή. Θεωρώ ότι θα είναι μια κρίσιμη εξέλιξη για την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ ομογένειας και μητέρας πατρίδας και έχω αναλάβει προσωπικά την δέσμευση να υλοποιήσω αυτή την πρωτοβουλία».

Οι δηλώσεις αυτές του κ. Μητσοτάκη έγιναν στο περιθώριο της εκδήλωσης απονομής του βραβείου «Πατριάρχης Αθηναγόρας» από τους άρχοντες του Τάγματος του Αγίου Ανδρέα στον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, Andrew Cuomo, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χάντερ Μπάιντεν προκαλεί τους γιους του Τραμπ σε αγώνα πάλης σε «κλουβί»

Χτες

Για τον εορτασμό των 250 χρόνων από την ανεξαρτησία των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να φιλοξενήσει αγώνες με επαγγελματίες αθλητές του UFC στον Λευκό Οίκο

Λουτσέσκου: Ο συγκινητικός επικήδειος του Ραζβάν στην κηδεία του Μιρτσέα

Χτες

Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου κηδεύτηκε με στρατιωτικές τιμές στο Βουκουρέστι και ο γιος του, Ραζβάν, ήταν εκεί μέχρι το τέλος

Ουγγαρία: Ποιος είναι ο Πέτερ Μαγυάρ, ο πολιτικός που προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει εκλογών

Χτες

Από το εσωτερικό του συστήματος εξουσίας στην ηγεσία της αντιπολίτευσης, ο 45χρονος πολιτικός επιχειρεί να ανατρέψει την κυριαρχία του Όρμπαν έπειτα από 16 χρόνια στην εξουσία

Πάτρα: Φωτιά σε πολυκατοικία ‑ Επιχείρηση απεγκλωβισμού σε εξέλιξη

Χτες

Μια γυναίκα βρήκε τραγικό θάνατο σε φλεγόμενο διαμέρισμα πολυκατοικίας στην Πάτρα

Ο Μαροκινός που έγινε «είδωλο» στην Κίνα ‑ «Την έσωσε και έφυγε σιωπηλά»

Χτες

Η ηρωική πράξη του κέρδισε τον θαυμασμό και η ταυτότητά του δεν άργησε να αποκαλυφθεί

Συνομιλίες ΗΠΑ ‑ Ιράν: Όλα κρέμονται σε μια κλωστή ‑ Το σχέδιο των δέκα σημείων και οι παρουσίες

Χτες

Ιράν: «Το σχέδιο 10 σημείων της Τεχεράνης θα αποτελέσει τη βάση για τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ»

Χανιά: Στη φυλακή 37χρονος καθηγητής μουσικής για ασέλγεια σε 14χρονη μαθήτρια του

Χτες

Ο 37χρονος συνελήφθη τη Μεγάλη Τρίτη, έπειτα από καταγγελία του ανήλικου κοριτσιού στις αστυνομικές αρχές

Με στρατιωτικές τιμές η κηδεία του Μιρτσέα Λουτσέσκου

Χτες

«Ελπίζω να είσαι υπερήφανος για εμένα» είπε συγκινημένος ο Ραζβάν στον επικήδειο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.