E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Βρέφος 50 ημερών στην Αθήνα πέθανε από κοκκύτη

Ολέθριες οι επιπτώσεις του αντιεμβολιαστικού κινήματος

Βρέφος 50 ημερών στην Αθήνα πέθανε από κοκκύτη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 18/10/2016 | 19:06

Ένα βρέφος 50 μόλις ημερών πέθανε από κοκκύτη στο Παιδιατρικό Κέντρο στην Αθήνα, όπως αναφέρει ο παιδίατρος Αντώνης Δαρζέντας. Ο παιδίατρος, μέσα από την προσωπική του σελίδα στο Facebook, καταγγέλλει πως το παιδάκι είναι επί της ουσίας θύμα της αντιεμβολιαστικής υστερίας και της χαμηλής εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

"Μόλις ενημερώθηκα από συνάδελφο ότι πέθανε στο Παιδιατρικό Κέντρο στην Αθήνα, βρέφος από κοκκύτη. Ξεκινάει και στην Ελλάδα λόγω της αντιεμβολιαστικής ανοησίας ο χορός των άδικων θανάτων παιδιών. Περαστικά μας".

Ο γιατρός επανήλθε και με δεύτερη σχετικά ανάρτηση του για το γεγονός:

"Εχθές πέθανε στην Αθήνα ένα βρέφος 50 ημερών από κοκκύτη. Το βρέφος δεν πρόλαβε να εμβολιαστεί. Ωστόσο είναι σαφώς θύμα της αντιεμβολιαστικής υστερίας μιας και όπως αναλυτικά εξηγείται παρακάτω αν είχε εμβολιαστεί σωστά ο περίγυρος του, το βρέφος αυτό δεν θα είχε νοσήσει. Όπως βλέπετε όταν ο πληθυσμός δεν είναι επαρκώς εμβολιασμένος οι πρώτοι που πέφτουν είναι οι αθώοι. Οι ψυχές των βρεφών και των παιδιών, που δεν μπορούν να μιλήσουν. Μιλήστε εσείς για αυτά και φωνάξτε. Ούτε ένας θάνατος ακόμα από έλλειψη ή ανεπάρκεια εμβολιασμού. Ούτε ένας".

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο γιατρός σημειώνει πως το άτυχο παιδάκι "κόλλησε κοκκύτη και κατέληξε ακριβώς επειδή ο περίγυρος του ήταν ανεπαρκώς εμβολιασμένος".
"Το πρώτο εμβόλιο κατά του κοκκύτη, χορηγείται σε ηλικία 2 μηνών και προφανώς, το βρέφος δε πρόλαβε να εμβολιαστεί για να αποκτήσει τη κατάλληλη ανοσία. Το αντιεμβολιαστικό κίνημα στην Ελλάδα, έχει σίγουρα επηρεάσει τη λεγόμενη ανοσία της αγέλης, τη συνολική δηλαδή ανοσολογική κατάσταση του πληθυσμού. Γνωρίζουμε πως περίπου το 25% των Ελλήνων, δεν εμπιστεύονται τα εμβόλια, χωρίς κάποιο προφανή λόγο, πέραν ίσως των ανυπόστατων φημών που κυκλοφορούν συγκεκριμένοι αντιεμβολιαστικοί κύκλοι. Η ουσία του τραγικού θανάτου του βρέφους, συμπυκνώνεται στο γεγονός πως αφενός δε πρόλαβε να εμβολιαστεί λόγω νεαρής ηλικίας (κάτι που αποδεικνύει την επικινδυνότητα του κοκκύτη) και αφετέρου, πως πιθανότητα λόγω χαμηλής εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού, είχαμε την επανεμφάνιση της νόσου που βρήκε "γόνιμο" έδαφος σε ένα απροστάτευτο παιδί και εκδηλώθηκε με ολέθριες συνέπειες", αναφέρουν τα ellinikahoaxes.gr.

Ο φαρμακοποιός κ. Κλημεντίδης σημειώνει: «Το άτυχο βρέφος που έχασε χθες τη ζωή του από κοκκύτη και οι γονείς του είναι τα πραγματικά αθώα θύματα της αντιεμβολιαστικής τρέλας. Το μωρό ήταν μικρότερο από 2 μηνών και άρα δεν είχε κάνει ακόμα το εμβόλιο κατά του κοκκύτη. Η μητέρα του δεν είχε εμβολιαστεί για κοκκύτη στο τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης όπως ορίζουν οι οδηγίες, ώστε να καλύψει το νεογνό με τα δικά της αντισώματα για τους δύο πρώτους μήνες της ζωής του -δυστυχώς πολλοί μαιευτήρες/γυναικολόγοι δεν ενημερώνουν σωστά. Και η τελευταία γραμμή άμυνας, η ανοσία της κοινότητας, φαίνεται ότι έχει παραβιαστεί.
The perfect storm. Κατά τα άλλα, εισαγγελείς και ιατρικοί σύλλογοι αφήνουν τους τσαρλατάνους να κάνουν ανενόχλητοι τη δουλειά τους».
Το άτυχο βρέφος ήταν μικρό για εμβολιασμό, κι ακόμα κι αν είχε προλάβει να κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου, δεν θα είχε προστατευθεί.

Δυστυχώς, ένας στους τέσσερις Έλληνες πάντως, θεωρούν ότι τα εμβόλια δεν είναι ασφαλή σύμφωνα με νέα διεθνή επιστημονική μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό "EbioMedicine", με επικεφαλής ερευνητές της Σχολής Υγιεινής & Τροπικής Ιατρικής και του Imperial College του Λονδίνου. Το ποσοστό αυτό (25%) είναι υπερδιπλάσιο από τον μέσο όρο παγκοσμίως (12%) των ανθρώπων που είναι επιφυλακτικοί με τα εμβόλια.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στάθης Μαντζώρος: Δύσκολες ώρες για τον ηθοποιό 10 μήνες μετά το εγκεφαλικό που υπέστη

Σήμερα

Ο αγαπημένος «καφετζής» του τηλεοπτικού κοινού στη σειρά «Σασμός» νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό

Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Ράμσης

Σήμερα

Η είδηση έγινε γνωστή από τον Σπύρο Μπιμπίλα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Σήμερα

Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση

Πέδρο Σάντσεθ: Η Ευρώπη να «κάνει μεγάλα όνειρα» και να αναλάβει ρόλο ως ηθικός ηγέτης

Σήμερα

Οι δηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο συζήτησης για το μέλλον της Ευρώπης

Ιρανικές πηγές: «Το πρόσωπο του Μοτζταμπά Χαμενεΐ έχει παραμορφωθεί, υπέστη σοβαρά τραύματα στα πόδια»

Σήμερα

Ο 56χρονος αναρρώνει και παραμένει σε πνευματική διαύγεια, ανέφεραν στο Reuters άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στον στενό του κύκλο

Έγινε η πρώτη Ανάσταση στην Κέρκυρα: Το εντυπωσιακό έθιμο του τεχνητού σεισμού

Σήμερα

Αναπαριστούν με αυτόν τον τρόπο τον σεισμό που κατά τις Γραφές ακολούθησε την Πρώτη Ανάσταση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.