E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Αύριο το επόμενο debate στις ΗΠΑ

Στις 7 το πρωί ώρα Ελλάδας, στο Λας Βέγκας

Αύριο το επόμενο debate στις ΗΠΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 19/10/2016 | 12:15

Αποφασιστικό προβάδισμα έναντι του Ντόναλντ Τραμπ στη μάχη για τις ψήφους του σώματος των εκλεκτόρων έχει η Χίλαρυ Κλίντον καθώς προηγείται σε αρκετές πολιτείες ώστε να διασφαλίζει άνετα την αναγκαία πλειοψηφία (270) για να επικρατήσει στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της SurveyMonkey σε 15 πολιτείες-κλειδιά για λογαριασμό της Washington Post.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βάσει των δημοσκοπικών αποτελεσμάτων και σε συνδυασμό με τις εκτιμήσεις για την πιθανή έκβαση της μάχης σε άλλες πολιτείες, που παραδοσιακά ψηφίζουν το ένα ή το άλλο κόμμα, η υποψήφια των Δημοκρατικών διατηρεί προβάδισμα τεσσάρων ή και περισσότερων ποσοστιαίων μονάδων στις πολιτείες εκείνες που «βγάζουν» 304 εκλέκτορες.

Ο Τραμπ «ζεσταίνει τις μηχανές του» για την αναμέτρηση στην «Πόλη της Αμαρτίας»...

Τα αποτελέσματα αυτά υπογραμμίζουν τη σημασία που έχει για τον Τραμπ το τελευταίο debate στο Λας Βέγκας (στις 9 το βράδυ σήμερα τοπική ώρα, στις 7 αύριο το πρωί ώρα Ελλάδος) με την αντίπαλό του, η οποία προηγείται έως και 7% στο μέσο όρο των δημοσκοπήσεων της Huffington Post και της RealClearPolitics και 4% στην πιο πρόσφατη πανεθνική δημοσκόπηση που διεξήχθη για λογαριασμό της Washington Post και του τηλεοπτικού δικτύου ABC.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πιθανότητα ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών να επιχειρήσει να αφήσει πίσω του την οργισμένη ρητορική των τελευταίων προεκλογικών του εμφανίσεων σίγουρα υπάρχει. Αλλά ουδείς πιστεύει κάτι τέτοιο. Κι ο λόγος είναι προφανής. Ο Τραμπ έχει αυτοπροσδιοριστεί από το στυλ του και χωρίς αυτό θα έμοιαζε με υποψήφιο που δεν έχει τίποτε ουσιαστικό να πει.

Όμως αυτό το στυλ τον έχει οδηγήσει στο σημείο που φοβόντουσαν ότι τελικά θα έφθανε πολλά ηγετικά στελέχη των Ρεπουμπλικανών, όπως ο πρόεδρος της Βουλής, Πωλ Ράιαν κι ο γερουσιαστής Τζον Μακέην.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Τραμπ πετάει βολές εναντίον τους, ξεσπαθώνει κατά των ΜΜΕ, ακόμη και κατά των αρχών που εποπτεύουν την εκλογική διαδικασία απευθυνόμενος κυρίως στους φανατικούς υποστηρικτές του κι όχι στις ομάδες εκείνες των ψηφοφόρων που θα έπρεπε να προσελκύσει.

Αλλά και ως προς την πλειοψηφία του εκλογικού κόμματος ο Τραμπ δίνει την εντύπωση ότι φοβάται μήπως τον «πουλήσουν»... «Μα καλά, δεν βλέπουν ότι τον καταδιώκει το σύστημα;» μοιάζει να λέει... Κι έτσι η οργή του αυξάνεται...

Στελέχη της Εθνικής Επιτροπής των Ρεπουμπλικανών, , που υποστηρίζουν τον Τραμπ, όπως η Νταϊάνα Όροκ στη Νεβάδα, θεωρούν ότι η οξεία αντιπαράθεση με την Χίλαρυ είναι ίσως μονόδρομος για τη νίκη. Διότι σε περίπτωση ήττας, προβλέπουν «θάνατο» του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, τουλάχιστον στη σημερινή του μορφή... Φυσικά ελπίζουν σε μια σαρωτική νίκη -όπως κι οι περισσότεροι οπαδοί του εκκεντρικού μεγιστάνα-. Όμως οι πιθανότητες να συμβεί αυτό ολοένα και λιγοστεύουν, σύμφωνα με άλλους κομματικούς εταίρους, που παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα τις σφυγμομετρήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ουδεμία διάθεση συμβιβασμού

Κανένα στρατόπεδο δεν εμπιστεύεται το άλλο. Η εκστρατεία του Τραμπ βασίζεται στο μότο ότι «ο συμβιβασμός είναι βρώμικη λέξη» κι ότι ο στόχος είναι να κλείνουν οι συμφωνίες χωρίς παραχωρήσεις.

Στο αντίπαλον κέρας εμφανίζονται απογοητευμένοι που δεν έχει σωριαστεί ακόμη νεκρός στο έδαφος ο «κακός δράκος», όπως περιγράφει η Χίλαρυ τον Τραμπ – τον πιο διχαστικό υποψήφιο που ανέδειξαν οι Ρεπουμπλικανοί εδώ και δεκαετίες.

Ο τελευταίος πάλι βλέπει τα περιθώρια αντίδρασής του να στενεύουν και ελπίζει σε μια απροσδόκητη εξέλιξη, όπως θα ήταν τυχόν αρνητικές αποκαλύψεις από τη Wikileaks για την υποψήφια των Δημοκρατικών.

Ως εκ τούτου «η τελευταία προεδρική τηλεμαχία αναμένεται να είναι εξίσου δραματική όσο κι οι μεγάλοι πυγμαχικοί αγώνες, που συνέβαλαν στη φήμη του Λας Βέγκας», όπως σχολιάζει ο Τζέημς Νότι στο Radio 4 News.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φορολογικές δηλώσεις: Δόθηκε παράταση – Ποια είναι η νέα καταληκτική ημερομηνία

Σήμερα

Η ΑΑΔΕ έδωσε επιπλέον χρόνο μετά τα αιτήματα των φορέων. Έχουν ήδη υποβληθεί σχεδόν 6,2 εκατ. δηλώσεις φυσικών προσώπων και 300.000 δηλώσεις επιχειρήσεων

Τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: «Το απορριμματοφόρο μας πέταξε μακριά, το παιδί μου το πάτησε», λέει ο πατέρας της 15χρονης

Σήμερα

Στο πένθος βυθίστηκε ο ΠΑΟΚ μετά τον θάνατο 15χρονης αθλήτριας της δεύτερης ομάδας ποδοσφαίρου γυναικών

Αρτέμιδα: Σε πολυκατοικία ‑ «φάντασμα» το τελευταίο ραντεβού της Γιου Τινγκ που δεν έγινε ποτέ

Σήμερα

Τα ίχνη της 50χρονης αγοούνται από τις 20 Μαΐου όταν και ξεαφανίστηκε μυστηριωδώς

Σοκ στη Βρετανία: Πρώην υπουργός των Συντηρητικών βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της με τραύμα στο κεφάλι, πιθανή δολοφονία ερευνούν οι Αρχές

Σήμερα

Οι αστυνομικοί εντόπισαν την 78χρονη πρώην υπουργό Φυλακών με «σοβαρά τραύματα», αφού πλήρωμα ασθενοφόρου ειδοποίησε τις Αρχές και τις κάλεσε στην κατοικία της στο Χέιτορ, στην περιοχή του Ντάρτμουρ, λίγο πριν από το μεσημέρι της Πέμπτης

Ανησυχία προκαλεί το σύστημα δημιουργίας εικόνων με ΑΙ του Instagram

Σήμερα

Ιδιαίτερα προσεκτικοί οφείλουν να είναι οι χρήστες που διαθέτουν δημόσιο λογαριασμό

Σοκαριστική αποκάλυψη από τη δικηγόρο της μητέρας του 20χρονου στο Αργος: «Θα μείνει φυτό ή θα είναι κλινικά νεκρός ο 20χρονος»

Σήμερα

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση του 20χρονου που πυροβολήθηκε μετά από καταδίωξη στο Αργος

Με εκρηκτικά και drones σχεδίαζαν να δολοφονήσουν Τραμπ και Βανς στον Λευκό Οίκο: Συνωμοσία 8 ατόμων εξάρθρωσε το FBI

Σήμερα

Το τρομοκρατικό σχέδιο θα υλοποιούνταν στην εκδήλωση UFC στην αυλή του Λευκού Οίκου τον περασμένο μήνα - Στόχοι ήταν, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, και οι Νετανιάχου, Μασκ - Από 19 ως 32 ετών οι οκτώ συνεργοί που έχουν συλληφθεί

Συνελήφθη 21χρονη για εμπρησμό από πρόθεση στον Μαραθώνα

Σήμερα

Η νεαρή φέρεται να προκάλεσε την πυρκαγιά με τη χρήση γυμνής φλόγας, δημιουργώντας τέσσερις διαφορετικές εστίες σε ξηρά χόρτα και θαμνώδη βλάστηση

Χάος στην Ινδία από τα εξαγριωμένα πλήθη που διαδηλώνουν μετά το βιασμό και τη δολοφονία 11χρονου κοριτσιού

Σήμερα

Τέσσερις άνδρες που καταδικάστηκαν για τη δολοφονία απαγχονίστηκαν.

Παίκτρια του ΠΑΟΚ η 15χρονη που σκοτώθηκε σε τροχαίο στη Θεσσαλονίκη, η μηχανή που επέβαινε με τον πατέρα της συγκρούστηκε με απορριμματοφόρο

Σήμερα

Ο ΠΑΟΚ αποχαιρέτησε την ανήλικη και μεταξύ άλλων έκανε γνωστό πως ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη της Αννας-Μαρίας ακυρώνεται ο αυριανός φιλικός αγώνας της ομάδας στη Βουλγαρία

Ξεσπά η υπάλληλος της Marfin που βγήκε στο μπαλκόνι να σωθεί: Μακάρι να είναι οι πραγματικοί δράστες

Σήμερα

«Για τους τρεις ανθρώπους που δεν μπορέσαμε να κάνουμε τίποτα για να τους σώσουμε»

Δείτε βίντεο: Έπεσαν βράχοι στην παραλία Μύρτος της Κεφαλονιάς

Σήμερα

Στο σημείο υπάρχει ειδικό σήμα επικινδυνότητας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 16
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.