E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Αύριο το επόμενο debate στις ΗΠΑ

Στις 7 το πρωί ώρα Ελλάδας, στο Λας Βέγκας

Αύριο το επόμενο debate στις ΗΠΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 19/10/2016 | 12:15

Αποφασιστικό προβάδισμα έναντι του Ντόναλντ Τραμπ στη μάχη για τις ψήφους του σώματος των εκλεκτόρων έχει η Χίλαρυ Κλίντον καθώς προηγείται σε αρκετές πολιτείες ώστε να διασφαλίζει άνετα την αναγκαία πλειοψηφία (270) για να επικρατήσει στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της SurveyMonkey σε 15 πολιτείες-κλειδιά για λογαριασμό της Washington Post.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βάσει των δημοσκοπικών αποτελεσμάτων και σε συνδυασμό με τις εκτιμήσεις για την πιθανή έκβαση της μάχης σε άλλες πολιτείες, που παραδοσιακά ψηφίζουν το ένα ή το άλλο κόμμα, η υποψήφια των Δημοκρατικών διατηρεί προβάδισμα τεσσάρων ή και περισσότερων ποσοστιαίων μονάδων στις πολιτείες εκείνες που «βγάζουν» 304 εκλέκτορες.

Ο Τραμπ «ζεσταίνει τις μηχανές του» για την αναμέτρηση στην «Πόλη της Αμαρτίας»...

Τα αποτελέσματα αυτά υπογραμμίζουν τη σημασία που έχει για τον Τραμπ το τελευταίο debate στο Λας Βέγκας (στις 9 το βράδυ σήμερα τοπική ώρα, στις 7 αύριο το πρωί ώρα Ελλάδος) με την αντίπαλό του, η οποία προηγείται έως και 7% στο μέσο όρο των δημοσκοπήσεων της Huffington Post και της RealClearPolitics και 4% στην πιο πρόσφατη πανεθνική δημοσκόπηση που διεξήχθη για λογαριασμό της Washington Post και του τηλεοπτικού δικτύου ABC.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πιθανότητα ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών να επιχειρήσει να αφήσει πίσω του την οργισμένη ρητορική των τελευταίων προεκλογικών του εμφανίσεων σίγουρα υπάρχει. Αλλά ουδείς πιστεύει κάτι τέτοιο. Κι ο λόγος είναι προφανής. Ο Τραμπ έχει αυτοπροσδιοριστεί από το στυλ του και χωρίς αυτό θα έμοιαζε με υποψήφιο που δεν έχει τίποτε ουσιαστικό να πει.

Όμως αυτό το στυλ τον έχει οδηγήσει στο σημείο που φοβόντουσαν ότι τελικά θα έφθανε πολλά ηγετικά στελέχη των Ρεπουμπλικανών, όπως ο πρόεδρος της Βουλής, Πωλ Ράιαν κι ο γερουσιαστής Τζον Μακέην.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Τραμπ πετάει βολές εναντίον τους, ξεσπαθώνει κατά των ΜΜΕ, ακόμη και κατά των αρχών που εποπτεύουν την εκλογική διαδικασία απευθυνόμενος κυρίως στους φανατικούς υποστηρικτές του κι όχι στις ομάδες εκείνες των ψηφοφόρων που θα έπρεπε να προσελκύσει.

Αλλά και ως προς την πλειοψηφία του εκλογικού κόμματος ο Τραμπ δίνει την εντύπωση ότι φοβάται μήπως τον «πουλήσουν»... «Μα καλά, δεν βλέπουν ότι τον καταδιώκει το σύστημα;» μοιάζει να λέει... Κι έτσι η οργή του αυξάνεται...

Στελέχη της Εθνικής Επιτροπής των Ρεπουμπλικανών, , που υποστηρίζουν τον Τραμπ, όπως η Νταϊάνα Όροκ στη Νεβάδα, θεωρούν ότι η οξεία αντιπαράθεση με την Χίλαρυ είναι ίσως μονόδρομος για τη νίκη. Διότι σε περίπτωση ήττας, προβλέπουν «θάνατο» του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, τουλάχιστον στη σημερινή του μορφή... Φυσικά ελπίζουν σε μια σαρωτική νίκη -όπως κι οι περισσότεροι οπαδοί του εκκεντρικού μεγιστάνα-. Όμως οι πιθανότητες να συμβεί αυτό ολοένα και λιγοστεύουν, σύμφωνα με άλλους κομματικούς εταίρους, που παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα τις σφυγμομετρήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ουδεμία διάθεση συμβιβασμού

Κανένα στρατόπεδο δεν εμπιστεύεται το άλλο. Η εκστρατεία του Τραμπ βασίζεται στο μότο ότι «ο συμβιβασμός είναι βρώμικη λέξη» κι ότι ο στόχος είναι να κλείνουν οι συμφωνίες χωρίς παραχωρήσεις.

Στο αντίπαλον κέρας εμφανίζονται απογοητευμένοι που δεν έχει σωριαστεί ακόμη νεκρός στο έδαφος ο «κακός δράκος», όπως περιγράφει η Χίλαρυ τον Τραμπ – τον πιο διχαστικό υποψήφιο που ανέδειξαν οι Ρεπουμπλικανοί εδώ και δεκαετίες.

Ο τελευταίος πάλι βλέπει τα περιθώρια αντίδρασής του να στενεύουν και ελπίζει σε μια απροσδόκητη εξέλιξη, όπως θα ήταν τυχόν αρνητικές αποκαλύψεις από τη Wikileaks για την υποψήφια των Δημοκρατικών.

Ως εκ τούτου «η τελευταία προεδρική τηλεμαχία αναμένεται να είναι εξίσου δραματική όσο κι οι μεγάλοι πυγμαχικοί αγώνες, που συνέβαλαν στη φήμη του Λας Βέγκας», όπως σχολιάζει ο Τζέημς Νότι στο Radio 4 News.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βίντεο μυστήριο από άρμα με την αμερικανική και τη ρωσική σημαία

Χτες

Ο Αντρέι Γερμάκ, επικεφαλής του γραφείου του προέδρου της Ουκρανίας, αναδημοσίευσε το βίντεο στο Telegram

Χαλάνδρι: Βγήκε να ταΐσει τις γάτες και της έστησε καρτέρι θανάτου – Γιατί τη σκότωσε ο 28χρονος

Χτες

O 28χρονος σκότωσε με μαχαίρι 47χρονη στο Χαλάνδρι γιατί «με εξέθεσε στους φίλους μου», όπως ομολόγησε

Συναγερμός στο Μανχάταν: Αποκλεισμένη η Times Square λόγω ύποπτου δέματος

Χτες

Στο κλείσιμο τμήματος της πλατείας Times Square στο κεντρικό Μανχάταν προχώρησε η αστυνομία της Νέας Υόρκης, στο πλαίσιο έρευνας σχετικά με ένα ύποπτο πακέτο που εντοπίστηκε

Πιστόλι, σπαθί «κατάνα» και ξιφίδια βρέθηκαν στο σπίτι 25χρονης που συνελήφθη στον Ασπρόπυργο

Χτες

Η νεαρή κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων

Χάος σε παραλία της Γρανάδας: Θυελλώδεις άνεμοι σάρωσαν λουόμενους

Χτες

Ενώ η Ισπανία βρίσκεται αντιμέτωπη με φωτιές – Δείτε βίντεο

Ανατροπή στη δoλoφovία στο Χαλάνδρι: Τι ερευνά τώρα η ΕΛ.ΑΣ.

Χτες

Δράστης και θύμα δεν ήταν σύντροφοι, αλλά είχαν γνωριστεί τον Ιανουάριο στο συσσίτιο της εκκλησίας

Τροχαίο στην Ξάνθη: Φορτηγό συγκρούστηκε με δύο ΙΧ – Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες

Χτες

Τροχαίο δυστύχημα έξω από την Ξάνθη στην Εγνατία Οδό - Φορτηγό συγκρούστηκε με δύο ΙΧ - Ξέσπασε φωτιά

Αγρια δολοφονία 47χρονης στο Χαλάνδρι ‑ Την σκότωσε στην είσοδο πολυκατοικίας

Χτες

Η αστυνομία έχει ήδη συλλάβει τον 28χρονο δράστη

Προσοχή: Ο ΕΟΦ ανακαλεί 2 συμπληρώματα διατροφής

Χτες

Περιέχουν μη εγκεκριμένα συστατικά ή έχουν υποστεί επεξεργασία με ακτινοβολία

Προσωπικός αριθμός: Λήγει η προθεσμία για την έκδοση του από τους πολίτες

Χτες

Τι θα συμβεί σε όσους δεν έχουν επιλέξει από 5 Σεπτεμβρίου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 16
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.