E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Κουρουμπλής: Αν βγει αντισυνταγματικός ο νόμος θα ψηφίσουμε άλλον

Δεν θα υπάρχει πολιτικό πρόβλημα, υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών

Κουρουμπλής: Αν βγει αντισυνταγματικός ο νόμος θα ψηφίσουμε άλλον
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 19/10/2016 | 19:45

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής τόνισε ότι «δεν μπορεί να γυρίσει πίσω η ιστορία», σε ό,τι αφορά τις τηλεοπτικές άδειες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο υπουργός κατηγόρησε τη ΝΔ για θεσμική εκτροπή, με το να αρνείται να προτείνει τα μέλη του ΕΣΡ που της αναλογούν. «Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει ένα ποσοστό ανθρώπων, ως δικαίωμα στην συμμετοχή του ραδιοτηλεοπτικού συμβουλίου. Ας τους προτείνει να τελειώνουμε. Αυτό ζητάμε. Τώρα, αν θέλει να ρίξει την κυβέρνηση, τότε έχει δικαίωμα να παραιτήσει τους βουλευτές της και να ρίξει την κυβέρνηση. Να κωλυσιεργεί τη λειτουργία του κράτους δεν έχει το δικαίωμα. Θεσμικά νομίζω ότι κάνει εκτροπή».

«Η ιστορία δεν μπορεί να γυρίσει πίσω. Ας υποθέσουμε ότι κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος. Ως νομικός, σας λέω ότι δεν υπάρχει πολιτικό πρόβλημα. Η κυβέρνηση μπορεί να ψηφίσει έναν καινούργιο νόμο, από ό,τι καταλαβαίνω, ως νομικός. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει δυνατότητα η κυβέρνηση να γυρίσει πίσω σε κανένα καθεστώς ανομίας», τόνισε στον «Αθήνα 9,84» ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, για το ζήτημα με τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο υπουργός κατηγόρησε τη ΝΔ για θεσμική εκτροπή, με το να αρνείται να προτείνει τα μέλη του ΕΣΡ που της αναλογούν. «Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει ένα ποσοστό ανθρώπων, ως δικαίωμα στην συμμετοχή του ραδιοτηλεοπτικού συμβουλίου. Ας τους προτείνει να τελειώνουμε. Αυτό ζητάμε. Τώρα, αν θέλει να ρίξει την κυβέρνηση, τότε έχει δικαίωμα να παραιτήσει τους βουλευτές της και να ρίξει την κυβέρνηση. Να κωλυσιεργεί τη λειτουργία του κράτους δεν έχει το δικαίωμα. Θεσμικά νομίζω ότι κάνει εκτροπή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο ίδιος χαρακτήρισε το ζήτημα του χρέους ως «Ιθάκη» της κυβέρνησης και της Ελλάδας και πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση αφού πήγε σε εκείνο το συμβιβασμό, θα πρέπει να ολοκληρώσει, μέσα στον χρόνο αυτό, τις υποχρεώσεις που έχει απέναντι σε αυτήν την υπόθεση και να αναγκάσει και για λόγους ηθικής, αρχών, πολιτικούς και άλλους, πολλούς λόγους, όλους αυτούς που θέλουν να βοηθήσουν στην κατεύθυνση αυτή, να ασκήσουν την πίεση που πρέπει να ασκήσουν, για να κλείσει αυτή η ιστορία. Συνεπώς, πρέπει να προχωρήσει η δεύτερη αξιολόγηση. Δεν έχει νόημα να πάμε στο 2017. Είναι πικρό το ποτήρι αυτής της διαδικασίας, αλλά η κυβέρνηση αυτή αναλαμβάνει το κόστος και ό,τι έχει συμφωνήσει τα προχωρεί».

Ο κ. Κουρουμπλής επισήμανε τέλος, την ανάγκη διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ με τον ευρύτερο χώρο των Σοσιαλιστών και της Σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, εκτιμώντας ότι «ακόμα και τα πρόσωπα που εξελέγησαν στην κορυφή του κομματικού μηχανισμού, αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα αυτή».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χανταϊός στην Ισπανία: Δεύτερος θετικός επιβάτης του MV Hondius εντοπίστηκε

Χτες

Το νέο κρούσμα είναι ο δεύτερος θετικός στον χανταϊό ανάμεσα στους 14 Ισπανούς που κατέβηκαν από το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο

Coming out ακροδεξιού βουλευτή: Γκέι και σε σχέση με μουσουλμάνο μετανάστη

Χτες

Ξέσπασε σε λυγμούς, μιλώντας στο βήμα της Βουλής

Πάρος: Ταλαιπωρία για 30 επιβάτες – Ο καταπέλτης του SUPERRUNNER JET χτύπησε στη δέστρα της προβλήτας

Χτες

Το πλοίο εκτελούσε δρομολόγιο από Ραφήνα με τελικό προορισμό τη Νάξο – Απαγορεύτηκε ο απόπλους

Σταύρος Φλώρος: Η πορεία της υγείας του και τι είπε ο πατέρας του

Χτες

Ο πρώην παίκτης του Survivor ενημέρωσε τους followers του για τα επόμενα βήματα της ανάρρωσής του

Σουηδία: Κάθειρξη 10 ετών ζητά η εισαγγελία για άνδρα που εκμεταλλευόταν τη σύζυγό του σε κύκλωμα σεξουαλικής κακοποίησης

Χτες

Ο 62χρονος κατηγορείται ότι υποχρέωνε τη γυναίκα του να συνευρίσκεται με περίπου 120 άνδρες έναντι χρημάτων

Οπλισμένα τουρκικά F‑16 και ελληνικά μαχητικά σε εμπλοκή στο Αιγαίο – 10 παραβιάσεις εναέριου χώρου

Χτες

Τέσσερα τουρκικά αεροσκάφη παραβίασαν 10 φορές τον ελληνικό εναέριο χώρο

Τραγωδία στη Μυτιλήνη: Νεκροί ένας 18χρονος και ένας 16χρονος

Χτες

Το δίκυκλο όχημα στο οποίο επέβαιναν οι δύο νέοι εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε κολώνα φωτισμού, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό τους

Επίδομα 1.000 ευρώ: Οι δικαιούχοι και τα κριτήρια ένταξης

Χτες

Μόνιμο και διευρυμένο πλέον το επίδομα

Οι πλούσιοι Κινέζοι χάνουν 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε μια μέρα

Χτες

Η Κίνα επιβάλλει πολύ αυστηρούς περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων

Η Ρωσία προειδοποιεί τους ξένους πολίτες στο Κίεβο: Εγκαταλείψτε αμέσως την ουκρανική πρωτεύουσα

Χτες

Νωρίτερα, μια ρωσική επίθεση στην επαρχία του Χαρκόβου άφησε τουλάχιστον δύο νεκρούς και 19 τραυματίες, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα που επιτέθηκαν και παρέσυραν με το ΙΧ τους τρανς γυναίκα στην Καλλιθέα

Χτες

Προέβησαν σε υβριστικές επιθέσεις σε βάρος της, ενώ παράλληλα της έριξαν αυγά και αντικείμενα - Την επόμενη ημέρα επέστρεψαν και την παρέσυραν με το όχημά τους

Εξέταση DNA, εντάλματα σύλληψης και νέα δεδομένα στην υπόθεση του 3χρονου στο ΠΑΓΝΗ

Χτες

Δεν χτύπησε σε παιδική χαρά, αλλά ήταν βαριά κακοποιημένο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.