E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ερντογάν: Η Τουρκία θα εξοντώσει τους εχθρούς της στο εξωτερικό

Απειλές και αναφορές στο οθωμανικό παρελθόν της χώρας

Ερντογάν: Η Τουρκία θα εξοντώσει τους εχθρούς της στο εξωτερικό
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 19/10/2016 | 21:55

Η Τουρκία «δεν θα περιμένει μέχρι το σπαθί να στραφεί εναντίον της», αλλά μπορεί να δράσει μόνη της για να εξοντώσει τους εχθρούς της διεμήνυσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, έπειτα από τον αποκλεισμό των τουρκικών δυνάμεων από την επιχείρηση ανακατάληψης της ιρακινής πόλης Μοσούλης και τις εδαφικές κατακτήσεις των κουρδικών δυνάμεων στην Συρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με μια ομιλία του στο προεδρικό μέγαρο εμφάνισε μια εικόνα της Τουρκίας που περιορίζεται από ξένες δυνάμεις που «στοχεύουν να μας κάνουν να ξεχάσουμε την οθωμανική και σελτζουκική ιστορία μας» όταν οι πρόγονοι της Τουρκίας είχαν την κυριαρχία σε περιοχές που εκτείνονται από την κεντρική Ασία και την Μέση Ανατολή.

«Από τώρα και στο εξής δεν θα περιμένουμε τα προβλήματα να χτυπήσουν την πόρτα μας, δεν θα περιμένουμε έως ότου το σπαθί στραφεί εναντίον μας, δεν θα περιμένουμε τρομοκρατικές οργανώσεις να έρθουν να μας επιτεθούν», δήλωσε ενώπιον εκατοντάδων μουχτάρηδων, η πλειονότητα εκ των οποίων πρόσκειται στην κυβέρνηση.

«Όποιοι υποστηρίζουν την διχαστική τρομοκρατική οργάνωση, θα τους εκριζώσουμε», τόνισε, αναφερόμενος στους αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Αφήστε τους να πάνε οπουδήποτε έως ότου τους βρούμε και τους εξοντώσουμε. Το λέω αυτό πολύ καθαρά: Δεν θα μπορούν να βρουν ειρήνη σε κανένα μέρος στο εξωτερικό».

Ο Τούρκος πρόεδρος επισήμανε πως υπήρχε συμφωνία με τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις για την συμμετοχή τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών στην επιχείρηση για την ανακατάληψη της Μοσούλης, με την Ουάσιγκτον όμως να τονίζει πως επαφίεται στην ιρακινή κυβέρνηση να αποφασίσει ποια χώρα συμμετέχει στην εκστρατεία.

«Πίστευαν ότι μπορούσαν να μας αποκλείσουν από την Μοσούλη με το να μας εκνευρίσουν με το PKK και το Νταές (Ισλαμικό Κράτος)…Πιστεύουν ότι μπορούν να διαμορφώσουν τις μελλοντικές εξελίξεις με τα χέρια τρομοκρατικών οργανώσεων», επισήμανε. «Γνωρίζουμε ότι τα όπλα των τρομοκρατών θα εκπυρσοκροτήσουν σύντομα στα χέρια τους», προειδοποίησε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Άγκυρα έχει μια ολοένα και αυξανόμενη αίσθηση ότι δεν έχει την δύναμη να ελέγξει τα γεγονότα που διαδραματίζονται κατά μήκος των συνόρων της, καθώς ο δυτικός συνασπισμός δυνάμεων υπό την ηγεσία των ΗΠΑ επικεντρώνεται στην μάχη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στην Συρία παρά την απομάκρυνση από την εξουσία του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, την πρωταρχική αιτία του συριακού πολέμου κατά την θεώρηση της Άγκυρας.

Συγκεκριμένα έχει εξοργιστεί από την υποστήριξη των ΗΠΑ στην κουρδική πολιτοφυλακή YPG (Μονάδες Προστασίας του Λαού) στην Συρία.
«Γνωρίζουμε αυτές τις υποθέσεις σε αυτή την περιοχή. Είστε ξένοι σε αυτά τα μέρη. Δεν ξέρετε», δήλωσε καταχειροκροτούμενος από το κοινό ο Τούρκος πρόεδρος σε μια ομιλία που πραγματοποίησε χθες με αφορμή την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους.

Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε πως συζήτησε τηλεφωνικά με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν το βράδυ της Τρίτης για μια συμφωνία απομάκρυνσης από το Χαλέπι του Μετώπου Φάταχ αλ Σαμ (πρώην Μέτωπο Αλ Νόσρα), χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Προειδοποιώ τις τρομοκρατικές οργανώσεις, την σεχταριστική φανατική ιρακινή κυβέρνηση και την κυβέρνηση του Άσαντ που σκοτώνει τον ίδιο της το λαό: Βρίσκεστε σε λάθος πορεία. Η φωτιά που προσπαθείτε να ανάψετε θα κάψει περισσότερο εσάς παρά εμάς», τόνισε.
«Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να συμμορφωθούμε με τον ρόλο που οποιοσδήποτε σχεδίασε για μας με αυτή την έννοια. Έχουμε ξεκινήσει να καταστρώνουμε το δικό μας σχέδιο», πρόσθεσε.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βέλγιο: Τρένο συγκρούστηκε με σχολικό λεωφορείο – Αναφορές για νεκρούς

Σήμερα

Σχολικό λεωφορείο ανατράπηκε έπειτα από σύγκρουση με αμαξοστοιχία στο Βέλγιο

Χανιά: Ιδιοκτήτης κτηρίου επιτέθηκε με μπαλτά στον ενοικιαστή του για τον λογαριασμό της ΔΕΗ

Σήμερα

Μια απλήρωτη οφειλή ρεύματος κρυβόταν πίσω από την καταγγελία για διένεξη θέσης πάρκινγκ

Καρυστιανού: «Η ιστορία γράφεται από την ίδια την κοινωνία» ‑ Κατατέθηκε η ιδρυτική διακήρυξη

Σήμερα

Στον Αρειο Πάγο κατατέθηκε η ιδρυτική διακήρυξη του Ανεξάρτητου Κινήματος Πολιτών «ΕΛΠΙΔΑ για τη Δημοκρατία» παρουσία της Μαρίας Καρυστιανού

Αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση για τον αιφνίδιο θάνατο της 24χρονης στη Ρόδο

Σήμερα

Συγγενείς, φίλοι και κάτοικοι της περιοχής είπαν το τελευταίο αντίο στη νεαρή γυναίκα τη Δευτέρα

Αγριογούρουνο κολυμπούσε αμέριμνο σε παραλία στη Φθιώτιδα, έκπληκτοι λουόμενοι και περαστικοί

Σήμερα

Τα αγριογούρουνα είναι γνωστά για τις εξαιρετικές τους ικανότητες στην κολύμβηση

Λέσβος: Βίντεο ντοκουμέντο από το τραγικό δυστύχημα όπου δύο νέοι 16 και 18 ετών έχασαν τη ζωή τους

Σήμερα

Τα δύο παιδιά ήταν φίλοι με το δυστύχημα να σημειώνεται κατά την επιστροφή τους από Θέρμη για την πόλη της Μυτιλήνης

Οι μισοί δεν θα πάνε φέτος διακοπές, τι δείχνει νέα έρευνα του ΙΕΛΚΑ

Σήμερα

Οι καταναλωτές φαίνεται να υιοθετούν πιο οικονομικές λύσεις, με το 41% να δηλώνει ότι μαγειρεύει συχνά στις διακοπές και το 70% να επισκέπτεται συστηματικά σούπερ μάρκετ ή μίνι μάρκετ

Έως 36.000 ευρώ το νέο «Ανακαινίζω», όλες οι λεπτομέρειες

Σήμερα

Σε δύο φάσεις το νέο πρόγραμμα με επιδότηση έως 95%

Συναγερμός για τον Έμπολα – «Τα χειρότερα έρχονται», προειδοποιεί ο ΠΟΥ

Σήμερα

Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να φτάσει εξοπλισμός και υλικό στην περιοχή που πλήττεται

Νέα αμερικανικά πλήγματα στο Ιράν εν μέσω κορύφωσης των συνομιλιών

Σήμερα

Αισιόδοξος ο Ρούμπιο για συμφωνία παρά τα πλήγματα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.