E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Σοκαριστικό βίντεο με τις τελευταίες στιγμές άνδρα που κάνει ευθανασία

Η οικογένειά του αποφάσισε να το δώσει στην δημοσιότητα

Σοκαριστικό βίντεο με τις τελευταίες στιγμές άνδρα που κάνει ευθανασία
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 21/10/2016 | 14:34

Ο άνδρας στη φωτογραφία δεν ζει πια. Ήταν 66χρονών το 2014, όταν επέλεξε ο ίδιος τη στιγμή του θανάτου του κι έκανε ευθανασία. Έπασχε από καρκίνο των οστών σε τελικό στάδιο και υπέφερε από αβάσταχτους πόνους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Max Bromson άφησε την τελευταία του πνοή στις 28 Ιουλίου του 2014 σε δωμάτιο ξενοδοχείου της Αδελαΐδας, στην Αυστραλία, περιτριγυρισμένος από την οικογένειά του. Για να τερματίσει ο ίδιος τη ζωή του κατανάλωσε ουσία που προκαλεί το θάνατο.

Αυτή την εβδομάδα, δύο χρόνια μετά την αστυνομική έρευνα για τον θάνατο του 66χρονου, οι συγγενείς του έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο με τις τελευταίες του στιγμές με στόχο να ενισχύσουν τις φωνές υπέρ της εθελοντικής ευθανασίας, υπέρμαχος της οποίας ήταν και ο ίδιος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο βίντεο ένας συγγενής του ακούγεται να του λέει «σ’ αγαπώ» την ώρα που εκείνος πίνει τη θανατηφόρα ουσία ενώ ένας άλλος του δίνει ένα ποτήρι με κάτι που μοιάζει με ουίσκι λέγοντας «να κάτι που αξίζει».

Το σοκαριστικό βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα από την ίδια την οικογένεια του Bromson ενώ η βουλή της Νότιας Αυστραλίας επιχειρεί να περάσει νόμο με στόχο τη νομιμοποίηση της αμφιλεγόμενης πρακτικής.

Η αδελφή του 66χρονου εξήγησε πως είχαν αποφασίσει να βιντεοσκοπήσουν τις τελευταίες στιγμές του αδελφού της για «νομικούς λόγους» καθώς είναι παράνομο να βοηθήσει κάποιος έναν άνθρωπο που τερματίζει τη ζωή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Θέλαμε να δείξουμε πως δεν του παρείχαμε καμία βοήθεια», εξήγησε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC, «το κάναμε από αγάπη για τον αδελφό μας».

Μετά τη διάγνωσή του με καρκίνο των οστών σε τελικό στάδιο το 2012, ο Bromson άρχισε να ερευνά το ζήτημα της ευθανασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η έρευνά του τον οδήγησε στον Philip Nitschke – γνωστό επίσης ως Dr Death (Δρ. Θάνατος) που είναι συνιδρυτής του Exit International, ιδρύματος υπέρ της ευθανασίας.

Έγινε ο ίδιος θερμός υπέρμαχος της ευθανασίας και είχε πει το 2012 στο ABC πως ήθελε να λάβει ο ίδιος την απόφαση για το πότε θα τελείωνε η ζωή του. «Θα αποφασίσω μόνος μου τη στιγμή που θα φύγω κι έχω επιλέξει και την μέθοδο που προτιμώ», είχε πει.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δραματική ανατροπή στην άγρια δολοφονία στη Σαλαμίνα: Τη σκότωσε με σφυρί η νύφη της

Πριν 11 ώρες

Η 46χρονη σύζυγος του γιου της γυναίκας που βρέθηκε δολοφονημένη στη Σαλαμίνα, συνελήφθη από τις αρχές και ομολόγησε το ειδεχθές έγκλημά της

Αλιμος: Τρομακτική μαρτυρία για τον «δράκο» ‑ «Με άρπαξε, με φίλησε στο στόμα και με χούφτωσε»

Πριν 11 ώρες

Ο δράστης φέρεται να στήνει καρτέρι σε σκοτεινά ή απομονωμένα σημεία της περιοχής

Τραγωδία στο Κιλκίς: 47χρονος Αντισυνταγματάρχης κατέρρευσε στη Λέσχη Αξιωματικών

Πριν 11 ώρες

Παρά τις προσπάθειες των γιατρών δυστυχώς δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή

Βορίζια: Επέστρεψαν στα σχολεία οι μαθητές 23 μέρες μετά το μακελειό

Πριν 11 ώρες

Καμπανάκι κινδύνου για τη διαιώνιση της βαριάς ατμόσφαιρας και τις επιπτώσεις της στην ψυχική υγεία των μαθητών

Σιέρα Λεόνε: Η εφιαλτική σκιά της «μαύρης μαγείας» ‑ Το εμπόριο ανθρώπινων μελών και οι δολοφονίες

Πριν 11 ώρες

Πολλές οικογένειες υποφέρουν από δολοφονίες που φέρονται να συνδέονται με τελετουργίες μαγείας στη Σιέρα Λεόνε - Το BBC Africa Eye ερευνά αυτούς που κρύβονται πίσω από το εμπόριο ανθρώπινων μελών.

Μπακς ‑ Μπλέιζερς 103‑115: Τέσσερις σερί ήττες χωρίς Γιάννη

Πριν 11 ώρες

Οι Μπλέιζερς έφυγαν με τη νίκη με 115-103 από το Μιλγουόκι, υποχρεώνοντας τα ελάφια στην 4η σερί ήττα τους.

Επίδομα 250 ευρώ: Ποιοι δεν το έλαβαν ‑ Πότε θα γίνει η δεύτερη πληρωμή

Πριν 11 ώρες

Τι ισχύει για όσους δεν είδα στον λογαριασμό τους την έκτακτη οικονομική ενίσχυση

Ταυτοποιήθηκε 79χρονος που απείλησε διαδικτυακά πολιτικό πρόσωπο

Χτες

Μετά από ενδελεχή και εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή-διαδικτυακή έρευνα

Αδελφοκτονία στη Νέα Πέραμο: Ο δράστης «είχε κόψει την αναπνοή» στο θύμα

Χτες

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την οικογενειακή τραγωδία στον Λουτρόπυργο Νέας Περάμου

Προσωπικός Αριθμός: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αυτόματης έκδοσης ‑ Τι να κάνετε εάν δεν τον έχετε λάβει

Χτες

Σύμφωνα με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, 9.311.529 πολίτες διαθέτουν πλέον προσωπικό αριθμό

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 14
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.