E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Νέες αποκαλύψεις στη δίκη για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Τι υποστήριξε συμφοιτητής του για την παρέα των σκληρών Κρητικών

Νέες αποκαλύψεις στη δίκη για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 22/10/2016 | 11:07

Οι δυσκολίες που πέρασε στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων ο Βαγγέλης Γιακουμάκης, άρχισαν να ξεδιπλώνονται στη δικαστική αίθουσα όπου ξεκίνησε η δίκη του πρώην διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής και της τότε υπευθύνου της εστίας για παράβαση καθήκοντος κατ' εξακολούθηση, καθώς και του Χρήστου Μαρκογιαννάκη για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος του διευθυντή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό που προέκυψε από τις πρώτες καταθέσεις και αποτελεί ένα καινούριο στοιχείο, είναι πως η σκληρή παρέα των Κρητικών που βασάνιζε τον νεαρό σπουδαστή, έτυχε της προστασίας αγνώστου έως σήμερα πολιτικού προσώπου. Το πρόσωπο αυτό, το οποίο δεν κατονομάστηκε, φέρεται να μεσολάβησε ώστε να μην τιμωρηθούν ή απομακρυνθούν από την Σχολή οι πέντε Κρητικοί, όταν αποκαλύφθηκε ότι έκαναν τον βίο αβίωτο στον συμπατριώτη τους.

Στο δικαστήριο εξετάστηκαν αρχικά ο πατέρας και η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Ο πατέρας δεν είχε άμεση ενημέρωση από την σχολή αλλά γνώριζε όσα του είχε μεταφέρει η σύζυγός του μετά την τηλεφωνική επικοινωνία με την προισταμένη της εστίας.

Το κλίμα ήταν φορτισμένο όταν ο Ανδρέας Γιακουμάκης είπε ότι έστειλε το παιδί του να σπουδάσει και το πήρε νεκρό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Μαρία Φρονημάκη, μητέρα του Βαγγέλη ανέφερε ότι πληροφορήθηκε από την Προϊσταμένη της Εστίας ότι υπάρχει πρόβλημα με την παραμονή του Βαγγέλη. Το μέγεθος των προβλημάτων αυτών η οικογένεια δεν το γνώριζε, αλλά και ο ίδιος ο Βαγγέλης στις ερωτήσεις των γονιών του δεν είχε αποκαλύψει αυτά που πραγματικά συνέβαιναν... Όπως συνήθιζε να λέει, «ήταν αστεία που έκαναν μεταξύ τους».

Ένας συμφοιτητής του Βαγγέλη, κατά το πρώτο έτος, που ζει στην Βραζιλία, ήταν αυτός που κατέθεσε στο δικαστήριο για τα γεγονότα που σημάδεψαν την Σχολή. Τα περισσότερα του τα είχε μεταφέρει Κρητικός συμφοιτητής και αφορούσαν στα βασανιστήρια που είχε υποστεί ο 20χρονος από το Ρέθυμνο.

Ο ίδιος, σύμφωνα με το τοπικό site epiruspost.gr, μίλησε για μία οργανωμένη ομάδα Κρητικών που αποτελούνταν από πέντε βασικά άτομα και είχε αρχηγό. Η ομάδα αυτή κακοποιούσε συστηματικά τον Βαγγέλη. Όταν τα γεγονότα αναφέρθηκαν στην Διεύθυνση της Σχολής, τότε έγινε η αλλαγή δωματίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατά τον δεύτερο χρόνο δεν γνώριζε τι συνέβαινε καθώς είχε αποφοιτήσει και ζούσε στην Βραζιλία. Εκεί πληροφορήθηκε την εξαφάνιση στην αρχή και στη συνέχεια το θάνατο του Βαγγέλη και ήρθε στην Ελλάδα για να καταθέσει.

Είναι ο ίδιος άνθρωπος που είπε ενώπιον του δικαστηρίου ότι υπάρχει πολιτική παρέμβαση, από πρόσωπο που μέχρι σήμερα δεν έχει ακουστεί το όνομά του, για να προστατευθεί η ομάδα των σκληρών Κρητικών και να μην απομακρυνθεί από την Σχολή.

Η δίκη διακόπηκε και θα συνεχιστεί την ερχόμενη Δευτέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι λέει ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης

Στην δίκη δεν παρίσταται πολιτική αγωγή τόσο για την οικογένεια Γιακουμάκη όσο και για τον ΕΛΓΟ Δήμητρα, καθώς κάτι τέτοιο δεν ήταν εφικτό λόγω του νομικού πλαισίου που ισχύει στη χώρα.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Δημήτρης Μπούκας που παρακολούθησε την ακροαματική διαδικασία, χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα ουσιώδη την πρώτη κατάθεση του ανθρώπου που φοιτούσε στη Σχολή. Όπως ανέφερε ήταν αυτός που έκανε κινήσεις για να βοηθήσει τον Βαγγέλη και συνέβαλε σημαντικά στην διαλεύκανση της υπόθεσης.

Παρόντες ο Γιώργος Τσούκαλης και ο Φώντας Βρόσγος, που μετείχαν στις έρευνες για τον εντοπισμό του Βαγγέλη, όταν είχε εξαφανιστεί από την Σχολή αλλά και στην έρευνα για την συλλογή στοιχείων που θα διαφώτιζε τα αίτια που τον οδήγησαν στο θάνατο.

Χαρακτήρισαν ιδιαίτερα σημαντικό ότι γίνεται η δίκη, καθώς θα υπάρξει μία πρώτη ανακούφιση στην οικογένεια, η οποία εξακολουθεί να πενθεί για το χαμό του παιδιού της.

Ο δικηγόρος του Χρήστου Μαρκογιαννάκη, Κώστας Τζούμας, στις δηλώσεις που έκανε ανέφερε ότι ο πρώην υπουργός κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος, επειδή τηλεφώνησε στον διευθυντή της Σχολής και του ζήτησε να αντιμετωπιστούν επιεικώς τρεις Κρητικοί σπουδαστές που είχαν ζωγραφίσει την Κρήτη και τα χωριά τους στους τοίχους.

Δεν διευκρινίστηκε ωστόσο αν οι τρεις αποτελούσαν μέλη της παρέας που μετείχε στο βασανισμό του 20χρονου σπουδαστή, κάτι που προφανώς θα γίνει στην διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας.

Γραπτή δήλωση στην οποία αναφέρεται στην εκδίκαση της υπόθεσης Γιακουμάκη που είναι σε εξέλιξη στο Τριμελές Εφετείο Ιωαννίνων, εξέδωσε απόψε ο πρώην υπουργός Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Στην γραπτή δήλωση του ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, αναφέρει τα εξής: «Επανειλημμένα τόσον εγώ όσον και ο δικηγόρος μου, αλλά και ο δικηγόρος της οικογένειας Γιακουμάκη, έχουμε ξεκαθαρίσει ότι αυτό που μου αποδίδεται και για το οποίο δικάζομαι αυτές τις ημέρες στο Τριμελές Εφετείο Ιωαννίνων, ουδεμία απολύτως σχέση έχει με την «υπόθεση Γιακουμάκη». Πάρα ταύτα μερίδα του Τύπου (ηλεκτρονικού και έντυπου) επιμένει να με χαρακτηρίζει ως κατηγορούμενο στην υπόθεση Γιακουμάκη. Αν θα συνεχισθεί αυτή η δυσφημιστική για το πρόσωπό μου παραπλανητική ενημερωτική συμπεριφορά, λυπάμαι πολύ, αλλά θα αναγκαστώ να στραφώ κατά παντός υπευθύνου αστικά και ποινικά παρ’ ότι αυτό δεν είναι στις συνήθειές μου».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θρίλερ στα 2.000 μέτρα στον Ταΰγετο: 4 από τους 8 εγκλωβισμένους ορειβάτες έχουν τραυματιστεί

Σήμερα

Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση απεγκλωβισμού ομάδας ορειβατών από δύσβατο σημείο στον Ταΰγετο

Τζέσικα Μορέτι: «Κινηματογραφούσε τη φωτιά» στο Κραν Μοντανά ‑ Διέγραψε το βίντεο και σχεδίαζε φυγή

Σήμερα

Οι δικηγόροι των θυμάτων και των οικογενειών τους παραθέτουν αποδεικτικά στοιχεία στους εισαγγελείς καταρρίπτοντας τους ισχυρισμούς της Μορέτι

«Κλείδωσε» ο χειμώνας: Νέα κακοκαιρία σαρώνει τη χώρα από 26 Ιανουαρίου – Οι χάρτες που σοκάρουν

Σήμερα

Στα προγνωστικά μοντέλα μαθηματικής ανάλυσης καιρού όσον αφορά το διάστημα από 21 έως και 23 Ιανουαρίου «κλειδώνουν» βροχές και τις χιονοπτώσεις

Κρήτη: Βρέθηκε ο άνδρας που εμβόλισε και εγκατέλειψε οδηγό μηχανής στα Χανιά

Σήμερα

H κινητοποίηση των αστυνομικών της Τροχαίας Χανίων για τον εντοπισμό του εμπλεκόμενου οχήματος ήταν άμεση

Προσοχή: Πρόστιμο σε όλους τους οδηγούς αν δεν έχουν αυτό το εξάρτημα στο αυτοκίνητο

Σήμερα

Ακόμα και σήμερα, με τόση δημοσιότητα πολλά είναι τα πρόστιμα που πέφτουν

Νεκρή σε τροχαίο η ηθοποιός Kianna Underwood

Σήμερα

Η αστυνομία αναφέρει ότι και οι δύο οδηγοί εγκατέλειψαν το σημείο του δυστυχήματος και δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί

«O μισθός μου ήταν 1.400 ευρώ και τώρα παίρνω πάνω από 2.800 ευρώ το μήνα ‑Δεν πρόκειται να επιστρέψω»

Σήμερα

Ο Γκιγιέρμο, ένας νεαρός ισπανός νοσηλευτής, περιγράφει τη ζωή του στη Νορβηγία στο ισπανικό Cope.es

Τον απέλυσαν για… ρέστα καφέ και τώρα η εταιρεία πληρώνει αποζημίωση‑μαμούθ!

Σήμερα

Μια «διαμάχη» για τα ρέστα από έναν αυτόματο πωλητή καφέ κόστισε τη θέση εργασίας ενός υπαλλήλου μιας εταιρείας από τη Μπρέσια της Ιταλίας

Βιρτζίνια: Η αστυνομία ψάχνει ύποπτο και εκείνος απαντά κάτω από τη φωτογραφία του!

Σήμερα

Υποσχέθηκε να παραδοθεί, ζήτησε συγγνώμη για το στήσιμο και τελικά εμφανίστηκε με selfie

Τρομακτική στιγμή: Κομμάτια από το ταβάνι έπεσαν σε αθλήτρια στο Αρης – Α.Ο. Θήρας (βίντεο)

Σήμερα

Ένα ιδιαίτερα σοβαρό και τρομακτικό περιστατικό σημάδεψε την αναμέτρηση Αρης – ΑΟ Θήρας για τη 14η αγωνιστική της Volley League γυναικών

Σύρος: Αντικρουόμενες καταγγελίες μεταξύ 16χρονων μαθητών ‑ Καταγγελία για ξυλοδαρμό και παρενόχληση

Σήμερα

Στο επίκεντρο σοβαρό περιστατικό μεταξύ ανηλίκων με διαφορετικές εκδοχές από τις δύο πλευρές

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 19
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.