E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Οι Αυστριακοί σε επικίνδυνα μονοπάτια

Προτείνουν κυβέρνηση ακροδεξιάς

Οι Αυστριακοί σε επικίνδυνα μονοπάτια
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 23/10/2016 | 17:32

Οι καλύτεροι φίλοι των Γερμανών στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, οι Αυστριακοί, δεν ξεχνούν τις μεγάλες αγάπες τους και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως θέλουν κυβέρνηση νεοναζί με δεξιά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορεί το αντίστοιχο ποσοστό να μην είναι ιδιαίτερα υψηλό, ωστόσο οι περισσότεροι ψηφοφόροι στην Αυστρία φέρεται να προτιμούν έναν μελλοντικό κυβερνητικό συνασπισμό ανάμεσα στο ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων - που εμφανίζεται εδώ και ένα χρόνο σε όλες τις δημοσκοπήσεις ως πρώτη πλέον πολιτική δύναμη στη χώρα με πάνω από 30% - και στο συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα, το οποίο από τον Ιανουάριο του 2007 βρίσκεται σε κυβέρνηση συνασπισμού της οποίας ηγούνται οι Σοσιαλδημοκράτες.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση, τα αποτελέσματα της οποίας θα δημοσιευθούν στο νέο τεύχος του αυστριακού εβδομαδιαίου περιοδικού "Προφίλ" που κυκλοφορεί αύριο, Δευτέρα, μία μελλοντική κυβέρνηση του Κόμματος των Ελευθέρων και του Λαϊκού Κόμματος συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό προτίμησης των ερωτηθέντων, συγκεκριμένα 21%.

Το ενδεχόμενο τριμερούς συγκυβέρνησης Σοσιαλδημοκρατών με τους Πράσινους και το νεοφιλελεύθερων τάσεων κόμμα ΝΕΟΣ συγκεντρώνει ποσοστό 14%, μόλις το 11% στηρίζει μία συνέχιση της έως τώρα κυβερνητικής συνεργασίας ανάμεσα στους Σοσιαλδημοκράτες και στο Λαϊκό Κόμμα, ενώ ακόμη χαμηλότερο είναι το ποσοστό, 8%, εκείνων που θα προτιμούσαν μία κυβερνητική συνεργασία των Σοσιαλδημοκρατών με το Κόμμα των Ελευθέρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε μία κυβερνητική συνεργασία με τους Ελευθέρους του τότε αρχηγού τους, του διαβόητου Γεργκ Χάιντερ, είχε προχωρήσει το Φεβρουάριο του 2000 ο τότε αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος Βόλφγκανγκ Σιούσελ, αναλαμβάνοντας καγκελάριος της πλέον αμφιλεγόμενης κυβέρνησης στη μεταπολεμική Αυστρία.

Η κυβέρνηση εκείνη, η οποία κατόρθωσε να παραμείνει στην εξουσία μέχρι το Δεκέμβριο του 2006, είχε προκαλέσει θύελλα διαμαρτυριών σε διεθνές επίπεδο, λόγω της συμμετοχής της Ακροδεξιάς σε αυτή, κάτι που συνέβαινε για πρώτη φορά σε χώρα της Ευρώπης, και η ίδια αρχικά είχε τεθεί σε απομόνωση, με την επιβολή κυρώσεων από τις υπόλοιπες χώρες-μέλη της ΕΕ.

Σύμφωνα και με την πλέον πρόσφατη δημοσκόπηση, σε σχέση με τις επόμενες βουλευτικές εκλογές στην Αυστρία - που κανονικά πρόκειται να διεξαχθούν το φθινόπωρο του 2018 - η οποία δημοσιεύτηκε στο τεύχος αυτής της εβδομάδας του περιοδικού "Προφίλ", σε περίπτωση εκλογών την ερχόμενη Κυριακή, το αντιπολιτευόμενο ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων θα συγκέντρωνε ποσοστό 34%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην ίδια δημοσκόπηση οι Σοσιαλδημοκράτες, που ηγούνται της κυβέρνησης συνασπισμού με το συντηρητικό Λαικό Κόμμα, θα βρίσκονταν στο 28%, το Λαικό Κόμμα θα συγκέντρωνε 18%, οι Πράσινοι 12% και το νεοφιλελεύθερο ΝΕΟΣ 6%.

Στην ίδια δημοσκόπηση, οι Αυστριακοί στην πλειονότητά τους, ποσοστό 51%, τάσσονται κατά της πρόωρης διεξαγωγής των επόμενων βουλευτικών εκλογών, και, παρά το γεγονός πως τρεις στους τέσσερις ερωτηθέντες (ποσοστό 74%) είναι "ελάχιστα" ή "δεν είναι καθόλου" ευχαριστημένοι με το έργο της αυστριακής κυβέρνησης, μόνον σε ποσοστό 33% υποστηρίζουν την επίσπευση των βουλευτικών εκλογών κατά έναν χρόνο και τη διεξαγωγή τους το φθινόπωρο του 2017.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κολωνάκι: Συνελήφθη τραγουδίστρια γνωστού συγκροτήματος που οδηγούσε μεθυσμένη

Πριν 10 ώρες

Προκάλεσε ζημιές σε πέντε σταθμευμένα οχήματα

Βρέθηκε η βαθύτερη μπλε τρύπα των ωκεανών: Το φαινόμενο που προβληματίζει τους ειδικούς

Πριν 10 ώρες

Οι λεγόμενες «μπλε τρύπες» είναι σχηματισμένες κοιλότητες στον βυθό της θάλασσας με κάθετα τοιχώματα και εντοπίζονται κυρίως σε παράκτιες περιοχές

Νίκος Μέλλος: Διαγνώστηκε με καρκίνο ο ηθοποιός ‑ «Δεν πίστευα ποτέ ότι θα συνέβαινε σε εμένα»

Πριν 10 ώρες

«Ο πραγματικός πλούτος στα μάτια μου πλέον έτσι μετριέται, σε όλους αυτούς που μου είπαν “είμαι εδώ” ό,τι ώρα και όποτε με χρειαστείς», γράφει ο ηθοποιός

Επίθεση σε γήπεδο χόκεϊ επί πάγου στις ΗΠΑ: «Έχουμε τρεις vεκρoύς» ‑ Η στιγμή των πυροβολισμών την ώρα αγώνα

Πριν 10 ώρες

Υπάρχουν και τραυματίες από την επίθεση - Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και ο ύποπτος

Επεισόδιο μετά από τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: Πετούσαν τραπέζια και καρέκλες έξω από εστιατόριο

Πριν 10 ώρες

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 11 το βράδυ στη συμβολή των οδών Σβώλου και Εθνικής Αμύνης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Μαρούσι: Μεθυσμένη οδηγός έπεσε σε σταθμευμένο αυτοκίνητο και προκάλεσε ζημιές σε άλλα τέσσερα οχήματα

Πριν 10 ώρες

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στο πρώτο αλκοτέστ το αλκοόλ βρέθηκε στα 0,78 mg/l και στη δεύτερη μέτρηση στα 0,83 mg/l

Καιρός: Νέα επιδείνωση τις επόμενες ώρες με βροχές και καταιγίδες ‑ Σε «Red Code» 4 περιοχές

Χτες

Έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένονται τις επόμενες ώρες σε περιοχές της χώρας - Οδηγίες προστασίας από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Καρυστιανού: «Τοξικολογικές στα παιδιά μας ΔΕΝ έγιναν ‑ Η Εισαγγελέας να κάνει το καθήκον της»

Χτες

«Αναμένουμε επιτέλους η Εισαγγελέας Λάρισας να κάνει το καθήκον της», τονίζει η Μαρία Καρυστιανού

Ο Youtuber Λόγκαν Πολ πούλησε σπάνια κάρτα Pokémon έναντι 16,5 εκατομμύριων δολαρίων σε δημοπρασία

Χτες

Η δημοπρασία, η οποία έγινε σε livestream, διήρκεσε 42 ημέρες και έληξε τη Δευτέρα

Τραγωδία στην Πάτρα: Δύο αδερφές βρέθηκαν νεκρές στο σπίτι τους ‑ Τουλάχιστον 4 μέρες ήταν εκεί

Χτες

Η ειδοποίηση στις Αρχές έγινε από άτομα του περιβάλλοντός τους, με αστυνομικούς να φτάνουν άμεσα στο σημείο

Πέθανε η Ελένη Γλύκατζη ‑ Αρβελέρ στα 99 της χρόνια

Χτες

Η Ελένη Γλύκατζη - Αρβελέρ ήταν η πρώτη γυναίκα πρύτανης στη Σορβόνη

Βρέθηκε νεκρός ο 55χρονος που έφυγε από την Χαλκιδική και αγνοούνταν

Χτες

Τα ίχνη του 55χρονου είχαν εξαφανιστεί από την περασμένη Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.