E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Πουλήθηκε η θρυλική Mercedes του Ωνάση

Ποιος είναι ο νέος ιδιοκτήτης της

Πουλήθηκε η θρυλική Mercedes του Ωνάση
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 24/10/2016 | 20:57

Η Εθνική Τράπεζα και ειδική εκκαθαρίστρια της Ολυμπιακής Αεροπορίας, έβγαλε την Παρασκευή σε δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό, με κλειστές προσφορές, μία συλλεκτική Mercedes, μοντέλο του 1972, που χρησιμοποιούσε ο Αλέξανδρος Ωνάσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στις 6 Απριλίου του 1957 η Ολυμπιακή Αεροπορία πραγματοποιεί το παρθενικό δρομολόγιό της. Στα χρόνια που θα ακολουθήσουν θα συμπεριληφεί στις καλύτερες και ασφαλέστερες αεροπορικές εταιρείες της υφηλίου.

Σήμερα, 60 χρόνια μετά, η υπό εκκαθάριση Ολυμπιακή Αεροπορία μετρά αμέτρητες ανώμαλες προσγειώσεις κι ένα προβληματικό ταμείο το οποίο η εκκαθαρίστρια προσπαθεί να περισώσει βγάζοντας στο σφυρί τη μαύρη Mercedes και κάποια έπιπλα του γιου του ιδρυτή της Ο.Α., Αλέξανδρου Ωνάση.

Η πλειοδοτούσα προσφορά, ποσού 25.000 ευρώ, έγινε από τον Λαρισαίο δικηγόρο των Αθηνών, ιδρυτή του κόμματος "Νέα Πορεία - Νέα Ελλάδα" και επίτιμο πρόεδρο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Γιάννο Γραμματίδη. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο δεύτερος πλειοδότης προσέφερε 15.000 ευρώ και ο τρίτος 10.000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τους ειδικούς η Mercedes του Αλέξανδρου Ωνάση, που σήμερα χρήζει επισκευής και προμήθειας κάποιων σημαντικών ανταλλακτικών, ήταν ένα ξεχωριστό αυτοκίνητο στην εποχή του. Το γεγονός και μόνο ότι ήταν αυτόματο τα λέει όλα.

«Πράγματι, υπεβλήθησαν προσφορές ενώπιον συμβολαιογράφου σύμφωνα με την νόμιμη διαδικασία η οποία έβγαλε εμένα ως πλειοδότη. Η διαδικασία δεν ήταν προφορική με χτυπήματα. Ήταν με δεσμευτικές έγγραφες σφραγισμένες προσφορές όπου ο καθένας εκ των προτέρων έβαλε την προσφορά του. Όπως πληροφορήθηκα αργότερα υπήρχε μια προσφορά των 5.000, μία των 10.000 και μία των 15.00 ευρώ εκτός από την δική μου, που ήταν η μεγαλύτερη. Η δικιά μου προσφορά ήταν και πιο κοντά στην πραγματικότητα γιατί εγώ έχω γνώση της συλλεκτικής αγοράς των αυτοκινήτων, γιατί είμαι συλλέκτης ο ίδιος και επομένως πίστευα ότι είναι μια τιμή ασφαλείας για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο», σημείωσε ο κύριος Γιάννος Γραμματίδης.

«Υπάρχουν πολλοί συμβολισμοί στο αυτοκίνητο και αυτό με συγκινεί σαν Έλληνα»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσο για το τι τον ώθησε να υποβάλλει αυτή την προσφορά, εξομολογήθηκε: «Εγώ είμαι γέννημα θρέμμα της ελληνικής επιχειρηματικότητας και τιμώ όλους εκείνους τους μεγάλους ανθρώπους, τους “ογκόλιθους”, οι οποίοι προσέφεραν στη χώρα τους σαν επιχειρηματίες καθώς την έβγαλαν έξω από τα σύνορα και αυτοί είναι ο Ωνάσης, ο Νιάρχος, ο Λάτσης.

Συνεπώς έχω ένα σεβασμό απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους που έκαναν την Ελλάδα μας γνωστή. Οτιδήποτε έχει να κάνει με αυτούς και ιδιαίτερα με την οικογένεια Ωνάση, είναι ένα κομμάτι της ελληνικής ιστορίας. Και επειδή ξέρω ότι τα κειμήλια και οι θησαυροί σε αυτή τη χώρα, δυστυχώς ταλαιπωρούνται, ξεκινώντας ακόμα και από τα αρχαιολογικά μας μνημεία που καταστρέφονται και καταληστεύονται, εγώ δεν μπορούσα να το αφήσω αυτό να περάσει έτσι. Και έκανα μια μικρή προσωπική προσφορά προκειμένου να διαφυλαχθεί, να συντηρηθεί και να είναι αντάξιο της ιστορίας του το συγκεκριμένο αυτοκίνητο που ήταν κομμάτι της ζωής του Αλέξανδρου Ωνάση. Υπάρχουν πολλοί συμβολισμοί στο αυτοκίνητο και αυτό με συγκινεί σαν Έλληνα. Αυτό ήταν το κίνητρο μαζί βέβαια με την αγάπη μου για τα κλασικά αυτοκίνητα».

Σύμφωνα με τους ειδικούς η Mercedes του Αλέξανδρου Ωνάση, που σήμερα χρήζει επισκευής και προμήθειας κάποιων σημαντικών ανταλλακτικών, ήταν ένα ξεχωριστό αυτοκίνητο στην εποχή του. Το γεγονός και μόνο ότι ήταν αυτόματο τα λέει όλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα όπως αναφέρει ο κύριος Γραμματίδης, «προτίθεμαι να στείλω το αυτοκίνητο στο εργοστάσιο της Mercedes στη Στουγκάρδη, προκειμένου να γίνει μια διάγνωση του τι χρειάζεται, προκειμένου να έρθει πάλι στην παλιά του μορφή. Μην εκπλαγείτε αν το κόστος επισκευής είναι όσο αυτό της αγοράς! Εγώ είμαι έτοιμος για αυτό».

Να σημειωθεί ότι από εδώ και πέρα ακολουθεί μια διαδικασία συγκεκριμένη, καθώς όπως εξηγεί ο Γιάννος Γραμματίδης, «υπάρχει ένα ΔΣ της τράπεζας το οποίο θα επικυρώσει τον διαγωνισμό και θα κρίνει κατά πόσο είναι πρόσφορος για την ίδια. Αν όλα πάνε καλά υπολογίζω πως σε 20 ημέρες θα έχω στα χέρια μου το αυτοκίνητο».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μαριάντα Πιερίδη: «Όταν μπει το σαράκι, το τέλος είναι κοντά»

Πριν 8 ώρες

Η Μαριάντα Πιερίδη ήταν καλεσμένη στον Γρηγόρη Αρναούτογλου

Η Zara Larsson ξανασυστήνεται στη Gen Z: Πώς ένα meme την έβγαλε από την αφάνεια

Πριν 8 ώρες

Από τα hits στο απόλυτο προσωπικό brand

Έλα στην ομάδα μας: Θέση για δημοσιογράφους στην Αθήνα

Πριν 8 ώρες

Digital Content Editor - Full time στην Αθήνα, Hybrid

Σοφία Καρβέλα: Πόσο χρεώνει τη βιντεοκλήση μίας ώρας μαζί της για συμβουλές styling

Χτες

Στο επιχειρηματικό βήμα που έχει κάνει εδώ και λίγο καιρό η Σοφία Καρβέλα αναφέρθηκαν το πρωί της Τρίτης 26/5 στο «Πρωινό»

Δήμητρα Παπαδοπούλου: «Μπαμπά πήρα πτυχίο» – Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο στα 64 της

Χτες

Το πτυχίο της στην Αγγλική Φιλολογία πήρε η Δήμητρα Παπαδοπούλου

Αν Χάθαγουεϊ: «Για δέκα χρόνια ήμουν ουσιαστικά τυφλή από το αριστερό μου μάτι»

Χτες

«Επιβάρυνε πραγματικά το νευρικό μου σύστημα», εξομολογήθηκε η ηθοποιός

Τζένιφερ Λόπεζ: Βουτιές στην πισίνα για τη Memorial Day ‑ Το λευκό μπικίνι και οι φωτογραφίες που συζητήθηκαν

Χτες

Η 56χρονη σταρ μοιράστηκε τη χαρούμενη μέρα της με ανθρώπους που αγαπά

H Ιωάννα Τούνη απάντησε σε γυναίκα που της έγραψε «πιο καρναβάλι πεθαίνεις» για το φόρεμα στις Κάννες

Χτες

«Η κακία λέει πάντα περισσότερα για εκείνον που τη βγάζει, παρά για εκείνον που τη δέχεται. Οι άνθρωποι που είναι καλά με τον εαυτό τους δεν έχουν ανάγκη να μικραίνουν κανέναν για να νιώσουν μεγάλοι» έγραψε η Instagrammer

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 13
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.