E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Από την Δευτέρα οι πολιτικές εξελίξεις μετά την απόφαση του ΣτΕ

Εκλογές ζητά η ΝΔ

Από την Δευτέρα οι πολιτικές εξελίξεις μετά την απόφαση του ΣτΕ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 28/10/2016 | 10:44

Σε παιχνίδι ευθυνών και, ταυτόχρονα, στην οικοδόμηση των... προεκλογικών τους επιχειρημάτων έχουν εμπλακεί κυβέρνηση και αντιπολίτευση μετά την απόφαση του ΣτΕ για τον νόμο Παππά. Με τον ανασχηματισμό να ετοιμάζεται στα χαρτιά και τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους ανοιχτή ο πρωθυπουργός νιώθει ήδη την αυξανόμενη πίεση της ΝΔ για εκλογές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κυβέρνηση, μετά τις αντανακλαστικές αντιδράσεις των πρώτων ωρών, τις επιθέσεις στη Δικαιοσύνη (Γεροβασίλη) και την προαναγγελία νέου νόμου (Παππάς), όρισε για τη Δευτέρα τη συνεδρίαση της διάσκεψης των προέδρων της Βουλής για τη συγκρότηση του νέου ΕΣΡ. κατόπιν παρέμβασης του Αλέξη Τσίπρα που συγκάλεσε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με αποκλειστικό θέμα το πρόβλημα των τηλεοπτικών αδειών.

Στόχος του Μεγάρου Μαξίμου είναι να πιέσει τη ΝΔ προκειμένου να συγκροτηθεί το ΕΣΡ ώστε στη συνέχεια να ορίσει η ίδια τους κανόνες του παιχνιδιού, με τη νέα της νομοθετική πρωτοβουλία. Ή να μπορεί να επικαλεστεί ενώπιον της κοινής γνώμης ότι την πολεμούν τα συμφέροντα που θέλουν να ρίξουν την εκλεγμένη κυβέρνηση.

Η αξιωματική αντιπολίτευση επιστρέφει τις κατηγορίες. Για τη ΝΔ ήταν η κυβέρνηση εκείνη που πήγε να στήσει την αριστερή διαπλοκή. Στο πλαίσιο αυτό, θέλει να προχωρήσει η συγκρότηση του ΕΣΡ, αλλά με ταυτόχρονη απόσυρση του νόμου Παππά. Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν ακόμη ανακοινωθεί η συνεδρίαση στη Βουλή για το απόγευμα της Δευτέρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ζητήσει συνάντηση από τον Προκόπη Παυλόπουλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες θα παρουσιάσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τις θέσεις του για συναινετική ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, μετά την ακύρωση από το ΣτΕ του νόμου Παππά. Προτείνει την επαναφορά των αρμοδιοτήτων για την αδειοδότηση στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, καθώς η ανεξάρτητη αρχή σύμφωνα με το Σύνταγμα είναι η μόνη αρμόδια για να ρυθμίσει το ραδιοτηλεοπτικό πεδίο.


Εκλογές ζητά η ΝΔ

Ο πρόεδρος της ΝΔ έχει ήδη καλέσει τους πολίτες «σε δημοκρατική εγρήγορση» τονίζοντας ότι «είναι χρέος μας να αποκαταστήσουμε την πολιτική ομαλότητα. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με εκλογές». Στο πλαίσιο αυτό, απευθύνθηκε και στον Αλέξη Τσίπρα, από τον οποίο ζήτησε να αναλογιστεί «έστω και τώρα, τις ευθύνες του, ώστε να μην παραδώσει και θεσμικά διαλυμένη την ήδη οικονομικά ρημαγμένη χώρα μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Κυριακή κοντή γιορτή. Την Δευτέρα όλος ο ελληνικός λαός θα έχει καταλάβει, πλέον, τι ακριβώς επιθυμεί και επιδιώκει ο κ. Μητσοτάκης» απαντά αμυνόμενη, πλέον, η κυβέρνηση, η οποία προετοιμάζει βεβαίως την αντεπίθεσή της για την περίπτωση που δε συγκροτηθεί το ΕΣΡ. «Η απόφαση του ΣτΕ μας δεσμεύει όλους, εκτός αν η ΝΔ δεν ενδιαφέρεται για την απόφαση του ΣτΕ και την εφαρμογή της, αλλά για την με κάθε τρόπο παρακώλυση της συγκρότησης του ΕΣΡ, ώστε να μην ρυθμιστεί ποτέ το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο» επισημαίνεται χαρακτηριστικά σε κυβερνητική ανακοίνωση.

«Η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει σταθερά την ανάγκη συγκρότησης και λειτουργίας του Ε.Σ.Ρ. με πλήρεις τις αρμοδιότητες που προβλέπει το Σύνταγμα. Είναι επιτακτική ανάγκη να οριστικοποιηθεί το νομικό πλαίσιο για τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου, αντικαθιστώντας τον “νόμο Παππά” που κρίθηκε αντισυνταγματικός» απάντησε με τη σειρά του ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συνελήφθη ο εργολάβος του κτιρίου που κατέρρευσε στο Πασαλιμάνι

Σήμερα

Τα χαλάσματα του κτιρίου καταπλάκωσαν και σκότωσαν έναν αστυνομικό

Βραζιλία: Τη μαχαίρωσε μέχρι θανάτου... επειδή του δάγκωσε το δάχτυλο ενώ έκαναν σeξ

Σήμερα

Ο δράστης ομολόγησε πως εκνευρίστηκε από το δάγκωμα στο δάχτυλο του χεριού του

Τρόμος στην Κοπεγχάγη: Εργάτες σώζονται τελευταία στιγμή από τη φωτιά ‑ Δείτε βίντεο

Σήμερα

Πολιτιστική καταστροφή στη Δανία από την πυρκαγιά στο εμβληματικό κτίριο

Βρετανία: Πήραν «κατά λάθος» διαζύγιο ‑ Το τραγικό λάθος των δικηγόρων

Σήμερα

Το διαζύγιο για το ζευγάρι στη Βρετανία που μετρούσε 21 χρόνια κοινής ζωής, οριστικοποιήθηκε 21 λεπτά αφού πραγματοποίησαν την αίτηση

Αποκαΐδια έγιναν 400 χρόνια ιστορίας στην Κοπεγχάγη – Συγκλονιστικές εικόνες

Σήμερα

Τα αίτια της μεγάλης πυρκαγιάς δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί

Βραζιλία: Εντοπίστηκαν τουλάχιστον 20 πτώματa σε προχωρημένη σήψη σε πλοίο

Σήμερα

Οι vεκροί εκτιμάται ότι δεν είναι υπήκοοι Βραζιλίας αλλά πιθανά από την Καραΐβική

Πασαλιμάνι: Θρήvος για τον 31χρονο αστυνομικό που σκoτώθηκε όταν κατέρρευσε κτήριο ‑ Έκανε μεροκάματα εκτός υπηρεσίας

Σήμερα

Υπηρετούσε στην ομάδα ΔΙΑΣ Νοτιοανατολικής Αττικής - Το φορτηγό στο οποίο βρισκόταν καταπλακώθηκε από μπάζα

Παραιτήθηκε ο αμφιλεγόμενος εκλεκτός της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, Μάρκους Πίπερ

Σήμερα

Αντιμέτωπη με πονοκεφάλους φαίνεται πως είναι η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ενόψει των ευρωεκλογών 2024

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.