E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Μπάιντεν: Ο Ομπάμα θα εγείρει κάθε θέμα στην Αθήνα

Ξέσπασε σε λυγμούς για τον γιο του

Μπάιντεν: Ο Ομπάμα θα εγείρει κάθε θέμα στην Αθήνα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 28/10/2016 | 21:16

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων αν κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα θα εγείρει το ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους, δήλωσε: «Σας υπόσχομαι ότι θα εγείρει κάθε σχετικό θέμα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αποδεχόμενος το βράδυ της Πέμπτης τιμητική διάκριση στο ετήσιο δείπνο του OXI Foundation, που πραγματοποιήθηκε στο Ινστιτούτο Ειρήνης στην Ουάσιγκτον, ο κ. Μπάιντεν μίλησε με θερμά λόγια για την ελληνοαμερικανική κοινότητα.

Ο Τζο Μπάιντεν, ο γιος του Μπο, ο οποίος πέθανε πριν από ενάμιση χρόνο από καρκίνο, και η νεαρή Γιαζίντι Νάντια Μουράντ, η οποία δραπέτευσε από τα χέρια των τζιχαντιστών, οι οποίοι τη χρησιμοποιούσαν ως σκλάβα του σεξ τιμήθηκαν γιατί «επέδειξαν το ίδιο εξαιρετικό θάρρος του Δαυίδ εναντίον του Γολιάθ που επέδειξαν κι οι Έλληνες στο Β` Παγκόσμιο Πόλεμο».

«Στέκομαι με ταπεινότητα δίπλα της», είπε ο αντιπρόεδρος Μπάιντεν για τη Νάντια Μουράντ, που είναι πρέσβειρα καλής θέλησης του ΟΗΕ στα θέματα παράνομης διακίνησης προσώπων. Πρόσθεσε ότι η εκδήλωση αποτελεί μία ισχυρή υπενθύμιση του τι κάνει ένα άνδρα ή μία γυναίκα έντιμους ή θαρραλέους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο αντιπρόεδρος Μπάιντεν ξέσπασε σε λυγμούς όταν ανακοινώθηκε η βράβευση του γιου του, ενώ αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του στη ζωή του γιου του που αν και Γενικός Εισαγγελέας του Ντέλαγουερ παρουσιάστηκε στον αμερικανικό στρατό και αποσπάστηκε στην πρώην Γιουγκοσλαβία, αλλά και στους ανθρώπους που μάχονται τον καρκίνο. Μάλιστα, το ίδρυμα που δημιουργήθηκε στο όνομα του γιου του έχει αυτόν το στόχο. «Έκανε κάθε του στιγμή να έχει αξία. Ποτέ του δεν τα έβαλε κάτω και μέχρι την τελευταία στιγμή ήταν γεμάτος ελπίδα», είπε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ για το γιο του.

Στις υπόλοιπες σύντομες αναφορές του μίλησε για τον ηρωισμό των Ελλήνων στον Β` Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ έπλεξε το εγκώμιο του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου και του πρώην γερουσιαστή Πολ Σαρμπάνη. «Δεν βρήκα ποτέ στις προσωπικές μου σχέσεις άλλη ομάδα ανθρώπων περισσότερο πιστούς και θαρραλέους από τους Έλληνες», ανέφερε χαρακτηριστικά. Τον αντιπρόεδρο Μπάιντεν παρουσίασε ο πρόεδρος του Ιδρύματος ΟΧΙ, Αντι Μανάτος.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πού θα βρέχει την Πρωτομαγιά

Σήμερα

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Ακίνητα: «Παγώνουν» οι αντικειμενικές αξίες μέχρι το 2027

Σήμερα

τελευταία αναπροσαρμογή ήταν τον Ιούνιο του 2021

Καιρός: Πώς θα κάνουμε Πρωτομαγιά

Σήμερα

Νέα πρόβλεψη Μαρουσάκη για την επιστροφή της άνοιξης

Συντάξεις: Ποιοι θα πάρουν 250€ και 500€ τον Νοέμβρη

Σήμερα

Αναλυτικά ποσά και πίνακες

Πρωτομαγιά: Δεμένα αύριο τα πλοία ‑ Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Σήμερα

Την Πρωτομαγιά οι εργαζόμενοι στο Μετρό θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: 72χρονη καταπλακώθηκε από την καγκελόπορτα του εξοχικού της

Σήμερα

Τραγικό θάνατο βρήκε ηλικιωμένη γυναίκα στο Αγγελοχώρι Θεσσαλονίκης

Μιλγουόκι Μπακς: Αποκλείστηκαν από τους Πέισερς ‑ Χαμός στο φινάλε με τον Αντετοκούνμπο

Σήμερα

«Αυτοκτόνησαν» και αποκλείστηκαν από τους Πέισερς στο τελευταίο δευτερόλεπτο της παράτασης

Τραμπ: «O Πούτιν ονειρευόταν να καταλάβει όλη την Ουκρανία, εξαιτίας μου δεν θα το κάνει»

Σήμερα

Όταν πιέστηκε να απαντήσει αν τον εμπιστεύεται απάντησε «δεν έχω εμπιστοσύνη σε πολύ κόσμο»

Σουηδία: Τρεις νεκροί στο κέντρο της Ουψάλα από ένοπλο σε σκούτερ ‑ Πόρτα πόρτα οι έρευνες

Χτες

Με ελικόπτερα και drones οι έρευνες για τον δράστη ή τους δράστες που άνοιξαν πυρ στο κέντρο της σουηδικής πόλης

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.