E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Αυτή είναι η εξαμελής επιτροπή εξομάλυνσης της ΕΠΟ

Θα «τρέχει» τα θέματα μέχρι τις εκλογές της 31ης Μαΐου 2017

Αυτή είναι η εξαμελής επιτροπή εξομάλυνσης της ΕΠΟ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 29/10/2016 | 18:07

Τη σύνθεση της εξαμελούς επιτροπής εξομάλυνσης, η οποία θα «τρέχει» τα θέματα στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έως ότου διενεργηθούν εκλογές που πρέπει να γίνουν ως τις 31 Μαΐου 2017, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της κυπριακής ομοσπονδίας και εκπρόσωπος της FIFA, Κωστάκης Κουτσοκούμνης. Πρόεδρος θα είναι ο καθηγητής δικαίου, Γιάννης Δρόσος, αναπληρωτής πρόεδρος ο δικηγόρος Νίκος Μπάρτζης και μέλος ο καθηγητής ιδιωτικού δικαίου, Απόστολος Γέροντας. Ο Γιώργος Μπίκας θα είναι υπεύθυνος διαιτησίας και πρόεδρος της ΚΕΔ, ο Ζήσης Βρύζας θα είναι υπεύθυνος εθνικών ομάδων και ο Αλέξης Δέδες εσωτερικός γραμματέας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Κουτσοκούμνης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η FIFA αποφάσισε να εγκαταστήσει προσωρινή διοικούσα στην Ελλάδα για να εξομαλύνει την κατάσταση και μετά να πάει σε εκλογές. Οι εκλογές είναι ένα ιερό δικαίωμα που πρέπει να εξασκείται. Η διοικούσα είναι κάτι σαν ανωμαλία στο ποδόσφαιρο αλλά κάποιες φορές κρίνεται αναγκαία για να διορθώσει μία κατάσταση και ως προς το κανονιστικό και ακόμα και το νομοθετικό πλαίσιο. Στην συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχουν προβλήματα και ως προς το νομοθετικό πλαίσιο. Είναι στις προτεραιότητές μας να αλλάξει το νομοθετικό και να προσβλέπει στην απρόσκοπτη λειτουργία της ΕΠΟ. Η ευθύνη για την εύρεση και συγκρότηση της προσωρινής διοικούσας ανατέθηκε στον υποφαινόμενο, στον εκπρόσωπο της FIFA Πρίμο Κορβάρο και στον Άντζελο Ρηγόπουλο. Ο Γιάννης Δρόσος είναι ο νέος πρόεδρος, ο Νικόλαος Μπάρτζης αναλαμβάνει αναπληρωτής πρόεδρος, ο Γεώργιος Μπίκας είναι ο υπεύθυνος διαιτησίας και πρόεδρος της ΚΕΔ, ο Ζήσης Βρύζας υπεύθυνος Εθνικών ομάδων, ο Αλέξης Δέδες αναλαμβάνει εσωτερικός γραμματέας και ο Απόστολος Γέροντας θα είναι μέλος. Η Επιτροπή έχει το δικαίωμα να προσθέσει άτομα εάν κριθεί ότι πρέπει να υπάρξουν προσθήκες. Κρίνουμε επί του παρόντος τα έξι είναι αρκετά». Επίσης, ο κ. Κουτσοκούμνης ξεκαθάρισε για τη διαιτησία ότι «δεν θα ισχύσει πλέον το ισπανικό μοντέλο».

Από την πλευρά του, ο κ. Δρόσος είπε μεταξύ άλλων ότι «είμαι εδώ για τις γνώσεις και τα προσόντα που έχω και όχι επειδή προέρχομαι για το ποδόσφαιρο, γιατί δεν προέρχομαι. Είμαι εδώ για να υπάρξει η διαφάνεια», ενώ ο κ. Μπάρτζης ζήτησε «να μας βοηθήσετε σε θέματα καλής κριτικής και για να προσφέρουμε στο ποδόσφαιρο». Ο κ. Μπίκας είπε ανάμεσα σε άλλα ότι «Θεός δεν είμαι. Θαύματα δεν κάνω. Αλλά θα προσπαθήσω με όλες τις δυνάμεις. Λάθη θα γίνουν αλλά να ξέρετε πως θα είναι ανθρώπινα. Το λέω προκαταβολικά για να ζητήσω συγγνώμη. Να ρίξουμε όλοι τους τόνους. Όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε πολλά».

Ερωτηθείς για την επιλογή των συγκεκριμένων προσώπων, ο κ. Κουτσοκούμνης τόνισε: «Έχουμε αναφέρει πως ένα θέμα είναι η κείμενη νομοθεσία. Ένα δεύτερο είναι η ενδεχόμενη αναθεώρηση του καταστατικού και μετά η αναθεώρηση των Νόμων. Έχουμε επιλέξει μία εξαιρετική ομάδα νομικών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για τον χρονικό ορίζοντα της 31ης Μαΐου επισήμανε μεταξύ άλλων: «Υπάρχει περίπτωση να αλλάξει ο χρονικός ορίζοντας της 31ης Μαϊου. Δεν είναι πρόθεσή μας να κάνουμε κατάχρηση. Πρόθεσή μας είναι να παραδώσουμε ως διοίκηση κάτι σωστό και κάτι που να δουλεύει κανονιστικά».

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν είναι θεμιτό η FIFA να ορίζει επιτετραμμένο της έναν άνθρωπο από την Κύπρο, που είναι αντίπαλος της Ελλάδας στα προκριματικά του Μουντιάλ, απάντησε: «Παρακάμπτω το οποιοδήποτε κακόβουλο της ερώτησης. Δεν έχω κανέναν ειδικό ρόλο εντός επιτροπής. Ο δικός μου ρόλος είναι να κατευθύνω την Επιτροπή και να διεξάγουμε μία υψηλή εποπτεία, η οποία αντιλαμβάνεστε πως είναι μία ανεξάρτητη Επιτροπή που απαρτίζεται από Έλληνες. Έλληνας είμαι και εγώ αλλά ανήκω στην Κυπριακή Ομοσπονδία και δεν αναμειγνύομαι στα εσωτερικά σας».

Σε ερώτηση για τον χρόνο που ανέλαβε δράση η FIFA, ο κ. Κουτσοκούμνης απάντησε: «Από τα τέλη Μαρτίου αρχίσαμε με την Επιτροπή να πηγαινοερχόμαστε. Αυτά τα λέω για σκοπούς διόρθωσης των γεγονότων. Η τελευταία απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου επεμβαίνει στο αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ. Σύμφωνα με την FIFA, οι εκλογές θα πρέπει να είναι ανεξάρτητες από τις οποιεσδήποτε παρεμβάσεις. Αυτή η απόφαση του Διαιτητικού που έθετε τον Νόμο πάνω από το καταστατικό της ΕΠΟ ήταν αυτό που δεν μπορούσαμε να ανεχθούμε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ερωτηθείς για τον χρονικό ορίζοντα που δίνει ο ίδιος απάντησε: «Είναι δύσκολο να τοποθετηθώ τώρα. Κρίθηκε πως χρειαζόμαστε τουλάχιστον έως το τέλος του Μαΐου. Μακάρι τα πράγματα να πάνε καλύτερα πιο νωρίς».

Όσον αφορά την Επιτροπή Δεοντολογίας και την διαιτησία, είπε: «Σε ό,τι αφορά τον κ. Μπίκα, δεν είναι συνέντευξη Τύπου του κ. Μπίκα και γι' αυτό δεν θα του επιτρέψω να πει οτιδήποτε. Η διαιτησία χρειάζεται την ηρεμία της. Να ξέρετε τον κ. Μπίκα και όχι τους συνεργάτες του. Εμείς είχαμε καθήκον να συστήσουμε μία Επιτροπή και να γράψουμε κανονισμούς εναρμονισμένους και το κάναμε. Εάν θέλετε να μάθετε τι γίνεται με την Επιτροπή Δεοντολογίας, να ρωτήσετε εκεί. Είναι ένα σετ καθαρά εναρμονισμένο με τους κανόνες. Έχω την άποψη ότι δεσμεύεται με εμπιστευτικότητα η Επιτροπή και γι' αυτό δεν μπορεί να πει κάτι. Η Επιτροπή θα λειτουργεί σύμφωνα με το καταστατικό της ΕΠΟ. Καθε 7-10 ημέρες θα υπάρχει Δ.Σ.. Ο πρόεδρος έχει το δικαίωμα να προσθέσει υπογραφές ή να αναθέσει την υπογραφή του αλλού».

Τέλος, αναφορικά με τις αντιδράσεις από τις Ενώσεις είπε: «Δεν λείπουν μόνο οι Ενώσεις. Λείπουν και πολλά άλλα μέλη που ενδεχομένως θα είχαν την απαίτηση να είναι στην διοικούσα. Κοιτάξαμε να φτιάξουμε μία διοικούσα δυνατή. Δεν κοιτάξαμε από που είναι. Για παράδειγμα, έχει απουσίες από μεγάλες ΠΑΕ».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στρωμένος με ναρκωτικά ο δρόμος του πρόσφυγα προς την Ευρώπη: Ο επικίνδυνος «σταθμός» Ελλάδα

Σήμερα

Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα ζητάνε οι μετανάστες και τους προσφέρουν οι γιατροί λόγω έλλειψης χρόνου, δίχως εξέταση

Παραιτήθηκαν οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού Μπρατάκος και Παπασταύρου

Σήμερα

Ο Πρωθυπουργός τους ευχαρίστησε για τη συνεργασία και έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις τους

Στο νοσκομείο μετά από έμφραγμα ο τραγουδιστής Δημήτρης Κόκοτας

Σήμερα

Βρίσκεται στην εντατική σε σοβαρή κατάσταση

Τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα: Έχουμε αποδείξεις ότι οι δράστες συνδέονται με Ουκρανία, λέει η Ρωσία

Σήμερα

Οι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στη Μόσχα είχαν λάβει σημαντικά ποσά μετρητών και κρυπτονομισμάτων από την Ουκρανία

Κλείνουν παιδικές χαρές στον Δήμο Αθηναίων λόγω ακαταλληλότητας – Δείτε ποιες είναι

Σήμερα

Αναλυτική κατάσταση για τις παιδικές χαρές στην πόλη παρουσίασε ο Δήμος Αθηναίων

Κρήτη: Δύο αυτοκτονίες σε ένα 24ωρο

Σήμερα

Ένας 56χρονος στο Ρέθυμνο αυτοπυροβολήθηκε και λίγο αργότερα ένας 84χρονος στα Χανιά αυτοκτόνησε πίνοντας φυτοφάρμακο

Κώστας Καραμανλής: «Όποιος έχει αποδείξεις ας τις φέρει, δε θα κρυφτώ πίσω από βουλευτική ασυλία, θέλω την αλήθεια»

Σήμερα

«Δεν κρύφτηκα, δεν κρύβομαι και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία»

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.