E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Επίτροπος Έτινγκερ: «Σχιστομάτηδες» οι Κινέζοι

Σάλος από τα ρατσιστικά σχόλια του Επιτρόπου

Επίτροπος Έτινγκερ: «Σχιστομάτηδες» οι Κινέζοι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 30/10/2016 | 18:48

Οι δηλώσεις του Γκίντερ Έτινγκερ σε επιχειρηματική συνάντηση στο Αμβούργου, όπου χαρακτήρισε τους Κινέζους «σχιστομάτηδες» και έκανε λόγο για γάμο ομοφυλοφίλων που σύντομα πρόκειται να «επιβληθεί» στη Γερμανία, δημιουργούν αρνητικές εντυπώσεις πριν καλά - καλά αναλάβει τα νέα του καθήκοντα. Ο ίδιος μιλώντας στην εφημερίδα Die Welt είπε ότι οι δηλώσεις απομονώθηκαν από όλα όσα είπε. «Στην ομιλία μου ήθελα να προειδοποιήσω τη Γερμανία για τυχόν κινδύνους από την υπερβολική της αυτοπεποίθηση», ανέφερε στην εφημερίδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εάν υπάρχουν τέτοιου είδους ενδοιασμοί στο πρόσωπο του Έτινγκερ, τότε γιατί ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δεν τις έλαβε υπόψη του πριν καταλήξει στη συγκεκριμένη απόφαση, τον ρωτά η δημοσιογράφος της Γερμανικής Ραδιοφωνίας. «Μόνο υποθέσεις μπορώ να εκφράσω», απαντά ο Ντάνιελ Γκρος. «Στα χαρτιά ο κ. .Ετινγκερ έχει τα καλύτερα προσόντα και στο παρελθόν είχε δείξει ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο.

Εκτός αυτού είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία και ο πλέον υψηλόβαθμος ανάμεσα στους εναπομείναντες Επιτρόπους. Άρα η απόφαση υπό αυτήν την οπτική γωνία ήταν σωστή, αλλά ο Γιούνκερ θα έπρεπε να είχε σκεφτεί τυχόν πολιτικές δυσάρεστες επιπτώσεις. Αλλά έχουμε δει ότι και σε άλλες περιπτώσεις αστόχησε νομίζοντας ότι κάνει χάρη στη Γερμανία, ίσως και να συμβαίνει, αλλά έτσι όμως φέρει εναντίον του όλες τις άλλες χώρες».

O Γκύντερ ‘Ετινγκερ κατέχει το χαρτοφυλάκιο της Ψηφιακής Οικονομίας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αρχές του 2017 αναβαθμίζεται και αναλαμβάνει Επίτροπος για τον Προϋπολογισμό και τους Ανθρώπινους Πόρους. Το αξίωμα κατείχε η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, η οποία όμως παραιτείται από την Επιτροπή για να αναλάβει υψηλή θέση ευθύνης στην Παγκόσμια Τράπεζα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

"Δημιουργείται η εντύπωση μιας γερμανικής Ευρώπης"

Η επιλογή ενός Γερμανού σε αυτήν την θέση ίσως να μην ήταν και η καλύτερη ιδέα, υποστηρίζει ο Ντάνιελ Γκρος, Διευθυντής του Κέντρου Ευρωπαϊκών Μελετών στις Βρυξέλλες. Και εξηγεί μιλώντας στη Γερμανική Ραδιοφωνία ότι μπορεί να δοθεί η εντύπωση ότι οι Γερμανοί είναι όχι μόνο πρωταθλητές της λιτότητας στην Ευρώπη, αλλά τώρα θα επιβάλλουν στην ΕΕ τι ποσό θα δαπανηθεί και πού. «Η επιλογή του προσώπου αυτή καθεαυτή δεν είναι κακή» συμπληρώνει ο Ντάνιελ Γκρος.

«Ο κύριος Έτινγκερ τα έχει καταφέρει καλά μέχρι τώρα εκπροσωπώντας όχι μόνο γερμανικά συμφέροντα, αλλά και ευρωπαϊκά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αλλά στην πολιτική ισχύουν δύο τινά: αυτό που είναι η ουσία και αφορά αποφάσεις ουσίας και οι εντυπώσεις που γεννούν οι αποφάσεις. Και οι εντυπώσεις που ξυπνά η συγκεκριμένη απόφαση είναι ότι η Γερμανία μαζί με όλες τις άλλες αποκτά μια ακόμη θέση εξουσίας στην ΕΕ και ότι κατά συνέπεια δημιουργείται μια γερμανική Ευρώπη, κάτι που άλλοι δεν πρόκειται να αποδεχθούν».

Ο εμπειρογνώμων της ευρωπαϊκής πολιτικής διευκρινίζει ότι το πεδίο λήψης αποφάσεων είναι σχετικά περιορισμένο για τον Έτινγκερ σε αυτό το πόστο, κάτι που δεν το γνωρίζουν πολλοί. Για το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο χρηματοδότησης των επόμενων 6 ή 7 χρόνων αποφασίζει μόνη η ΕΕ και όχι ο Επίτροπος Προϋπολογισμού. Αυτό που μπορεί να κάνει είναι αναδιατάξεις μικρών ποσών στον προϋπολογισμό.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στη φυλακή πασίγνωστη σχεδιάστρια τσαντών για λαθρεμπόριο άγριων ζώων

Σήμερα

Τις πανάκριβες τσάντες της έχουν κρατήσει χιλιάδες σταρ του Χόλιγουντ

Δολοφovία Λυγγερίδη: Βαριές διώξεις για τους συλληφθέντες ‑ Δικογραφία για 160 άτομα, οι 5 ανήλικοι

Σήμερα

Η δικογραφία αφορά περίπου 160 άτομα ενώ 67 έχουν συλληφθεί για τη δολοφονική επiθεση στου Ρέντη

Ερευνητές εντόπισαν τον ακριβή τόπο ταφής του Πλάτωνα

Σήμερα

Η πολύτιμη ανακάλυψη από Ιταλούς ερευνητές

Χαμός στον αέρα: Επεισοδιακή πτήση με οπαδό της Σέλτικ να γρονθοκοπεί αστυνομικό και πλήρωμα ‑ Δείτε βίντεο

Σήμερα

Το προηγούμενο Σάββατο σημειώθηκε το επεισόδιο, κατά την προσγείωση του αεροσκάφους στο αεροδρόμιο της Αττάλειας

Καλλιακμάνης για δολοφονία Λυγγερίδη στου Ρέντη: «Ακούγονται στα τηλέφωνα να λένε «τα καταφέραμε, σκοτώθηκε ένας αστυνομικός»

Σήμερα

Αίσθηση προκαλούν τα στοιχεία που έρχονται συνεχώς στο φως της δημοσιότητας, αναφορικά με τις 67 συλλήψεις που σχετίζονται με την υπόθεση της δολοφονίας του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη στου Ρέντη

Ροζ πανσέληνος του Απριλίου: Πότε θα τη δούμε στην Ελλάδα

Σήμερα

Η πανσέληνος του Απριλίου ή αλλιώς ροζ πανσέληνος ή Πασχαλινό φεγγάρι έχει πολλές ακόμα ονομασίες

Καιρός: Μέχρι πότε θα παραμείνει η χώρα σε κλοιό αφρικανικής σκόνης

Σήμερα

Η στροφή των ανέμων σε δυτικούς θα έχει ως αποτέλεσμα τον περιορισμό της σκόνης στα Δωδεκάνησα και την προοδευτική απομάκρυνσή της προς τα ανατολικά

Χαλκιδική: Η στιγμή της επίθεσης με φτυάρι σε δημοτικό υπάλληλο

Σήμερα

Ένας δημοτικός υπάλληλος στη Χαλκιδική δέχθηκε επίθεση με φτυάρι από καταστηματάρχες στα Νέα Μουδανιά

Στέφανος Κασσελάκης: «Καλά έκανα που διέγραψα τον Δημήτρη Παπανώτα»

Σήμερα

Σαφές μήνυμα του Στέφανου Κασσελάκη για την αποπομπή του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.