E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Η μεγαλύτερη ως τώρα αύξηση στα τσιγάρα

Στα 8 ευρώ το στριφτό

Η μεγαλύτερη ως τώρα αύξηση στα τσιγάρα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 2/11/2016 | 20:55

Όσοι είναι καπνιστές θα έχουν αντιληφθεί ότι σε αρκετά σήματα έχουν υπάρξει κάποιες μικρές αυξήσεις στις τιμές των πακέτων. Πρόκειται για κίνηση από την πλευρά των καπνοβιομηχανιών οι οποίες προσπαθούν να φέρουν την αύξηση του φόρου από 1/1/2017 όσο πιο “μαλακά” μπορούν στους καταναλωτές, “σπάζοντας” την αύξηση σε δύο ή και περισσότερες δόσεις. Πρόκειται για μία αύξηση της τάξης των 40 – 50 λεπτών για τα περισσότερα πακέτα η οποία όπως εκτιμούν θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη συρρίκνωση των πωλήσεων με άμεσες επιπτώσεις πέρα από τις καπνοβιομηχανίες και στο όλο κύκλωμα διακίνησης καπνού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε σε δημοσιογραφική ενημέρωση την Δευτέρα ο πρόεδρος και CEO της Παπαστράτος, κ. Χρήστος Χαρπαντίδης “τίθεται σε ρίσκο η αγορά καπνικών προϊόντων στην Ελλάδα. Πραγματικά δεν ξέρω πόσοι από την αγορά θα αντέξουν”. Με την νέα αύξηση στην φορολογία αυτή θα αγγίξει το 90% της τιμής του τελικού προϊόντος κατατάσσοντας έτσι την Ελλάδα στην πρώτη θέση στην Ευρώπη από άποψη φορολόγησης καπνικών προϊόντων.

Σύμφωνα με τα στελέχη της Παπαστράτος η κίνηση αυτή θα ωφελήσει μόνο την παραοικονομία καθώς όπως φαίνεται και από τους σχετικούς πίνακες η οποιαδήποτε αύξηση στις τιμές οδηγεί όλο και περισσότερους καπνιστές στην αγορά λαθραίων και παράνομων τσιγάρων. Πρόκειται για την 9η αύξηση φορολογίας από τις αρχές τις δεκαετίας και όπως και οι προηγούμενες εκτιμάται ότι δεν πρόκειται να πιάσει τον στόχο που έχουν θέσει στην κυβέρνηση για έσοδα.

Όπως ανέφερε ο Γιάννης Αθανασιάδης, Διευθυντή δημοσιονομικών υποθέσεων της εταιρίας, το δεύτερο εξάμηνο του έτους, η νόμιμη αγορά ανά μήνα χάνει διπλάσιο ποσοστό, κοντά στο 6% σε σχέση με το α΄ τρίμηνο. Την ίδια στιγμή τα έσοδα από τον ΕΦΚ από τον Ιούλιο και μετά καταγράφουν πτώση. Συγκεκριμένα τον Ιούνιο ήταν στα 415 εκατ. ευρώ, λόγω τιμολόγησης (αποθεματοποίησης), τον Ιούλιο υποχώρησαν στα 262 εκατ. ευρώ, τον Αύγουστο στα 184 εκατ. ευρώ και τον Σεπτέμβριο συρρικνώθηκαν στα 114 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η καραμπόλα που εκτοξεύει την τιμή του “στριφτού”

Αυτοί που θα καταλάβουν ακόμη περισσότερη στην τσέπη τους τα νέα μέτρα είναι οι καταναλωτές καπνού για “στριφτό” τσιγάρο καθώς πέρα από την αύξηση της φορολογίας θα τεθεί το επόμενο διάστημα η οδηγία της Ευρωπακής Ένωσης η οποία δεν θα επιτρέπει την πώληση συσκευασιών κάτω από 30 γραμμάρια. Η κίνηση αυτή εντάσσεται στην προσπάθεια της Ένωσης να κάνει και το συγκεκριμένο προϊόν, το οποίο είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στην νεολαία, λιγότερο προσιτό και ελκυστικό. Σήμερα στην αγορά κυκλοφορούν συσκευασίες των 16γρ. ή των 20γρ. με τις τιμές τους να διαμορφώνονται έως 4 ευρώ. Η αύξηση του όγκου σε συνδυασμό με την αύξηση στην φορολογία αναμένεται να εκτινάξει την τιμή στα επίπεδα των 7,5 – 8 ευρώ.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μουντιάλ 2026: Ο Σαντιό Μανέ ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τη Σενεγάλη

Σήμερα

Ο Σενεγαλέζος επιθετικός φόρεσε τη φανέλα της Εθνικής του ομάδας για 14 χρόνια

Παίκτρια του ΠΑΟΚ η 15χρονη που σκοτώθηκε σε τροχαίο στη Θεσσαλονίκη, η μηχανή που επέβαινε με τον πατέρα της συγκρούστηκε με απορριμματοφόρο

Σήμερα

Ο ΠΑΟΚ αποχαιρέτησε την ανήλικη και μεταξύ άλλων έκανε γνωστό πως ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη της Αννας-Μαρίας ακυρώνεται ο αυριανός φιλικός αγώνας της ομάδας στη Βουλγαρία

Ξεσπά η υπάλληλος της Marfin που βγήκε στο μπαλκόνι να σωθεί: Μακάρι να είναι οι πραγματικοί δράστες

Σήμερα

«Για τους τρεις ανθρώπους που δεν μπορέσαμε να κάνουμε τίποτα για να τους σώσουμε»

Φωτιά στη Μυτιλήνη ‑ Ήχησε το 112

Σήμερα

Λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι ήχησε και το 112 στα κινητά των κατοίκων, ζητώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα

Ζωολογικός κήπος κλείδωσε λιοντάρια και αρκούδες στα κλουβιά τους για να μην δραπετεύσουν στις πλημμύρες που σάρωσαν την Κίνα

Σήμερα

Τρία λιοντάρια πνίγηκαν ενώ περισσότερα από 100 ζώα αγνοούνται -  Η οργάνωση προστασίας των δικαιωμάτων των ζώων χαρακτήρισε «εξωφρενική» την πράξη

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: 15χρονη έχασε τη ζωή της σε σύγκρουση μοτοσικλέτας με απορριμματοφόρο

Σήμερα

Ο πατέρας της ανήλικης ήταν ο οδηγός της μοτοσικλέτας που ενεπλάκη στο μοιραίο τροχαίο

Νέος κανόνας από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τα αυτοκίνητα που δεν θα αρέσει σε πολλούς οδηγούς

Σήμερα

Η υπερβολική ταχύτητα παραμένει μία από τις κύριες αιτίες τροχαίων ατυχημάτων στις ευρωπαϊκές οδούς

Νέες ταυτότητες: Τι θα συμβεί αν δεν έχετε εκδώσει μέχρι τις 3 Αυγούστου

Σήμερα

Λήγει η προθεσμία που θα επιτρέπονται οι παλιές ταυτότητες στα ταξίδια

Αργος: Στον ανακριτή οι δύο αστυνομικοί που πυροβόλησαν στο κεφάλι τον 20χρονο

Σήμερα

Οι αστυνομικοί ισχυρίζονται ότι πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό και ο τραυματισμός προήλθε από εξοστρακισμό, ενώ εκκρεμεί η βαλλιστική εξέταση για επιβεβαίωση.

Ρόδος: Πέθανε το 10 μηνών βρέφος που είχε πνιγεί από τροφή και είχε μεταφερθεί στην Αθήνα

Σήμερα

Το βρέφος κατέληξε στις 4:30 τα ξημερώματα, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβλήθηκαν από το ιατρικό προσωπικό

Δύο συλλήψεις για τον εμπρησμό στη Marfin με τους 3 νεκρούς το 2010

Σήμερα

Έχουν συλληφθεί δύο 42χρονοι - Αναζητείται ακόμη μία γυναίκα, 46 ετών - Σε εξέλιξη επιχείρηση της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος (ΔΑΟΕ)

Μητσοτάκης: Σε συνεννόηση με τα διυλιστήρια έρχεται μείωση 10 λεπτών στη βενζίνη και 5 στο diesel

Σήμερα

Πρόκεται για την πρώτη φορά που κυβέρνηση παρεμβαίνει στα διυλιστήρια για μείωση στις τιμές των καυσίμων

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.