E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Mαξίμου: Tρεις φορές κρίθηκε παράνομη η σύνθεση του ΕΣΡ

«Επανειλημμένως το ΣτΕ ακύρωσε πρόστιμα»

Mαξίμου: Tρεις φορές κρίθηκε παράνομη η σύνθεση του ΕΣΡ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με «ξεκάθαρες τοποθετήσεις» τόσο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, όσο και του Συμβουλίου της Επικρατείας, η προηγούμενη σύνθεση του ΕΣΡ ήταν μη νόμιμη, ως εκ τούτου «σε περίπτωση που προχωρούσε η αδειοδότηση με την προηγούμενη, παράνομη σύνθεση του ΕΣΡ, οι άδειες θα ήταν αδύνατο να σταθούν έστω και μία μέρα στα δικαστήρια», τονίζουν κυβερνητικές πηγές. Επισημαίνουν μάλιστα ότι επανειλημμένως το ΣτΕ ακύρωσε πρόστιμα που επέβαλε το ΕΣΡ σε τηλεοπτικούς σταθμούς, ακριβώς λόγω της μη νόμιμης σύνθεσής του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η υπ' αριθμ. 234-669/25-9-2015 γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ύστερα από ερώτηση του υπουργού Επικρατείας, είναι σαφής: η αντικατάσταση των μελών του ΕΣΡ "πρέπει να πραγματοποιηθεί μέχρι 16-10-2015, οπότε εκπνέει η ταχθείσα για την διενέργειά της εξάμηνη προθεσμία, η οποία, ως προαναφέρθηκε, άρχισε την 15-4-2015. Σε περίπτωση απράκτου αυτής της προθεσμίας το ΕΣΡ δεν θα έχει νόμιμη συγκρότηση"», αναφέρουν συγκεκριμένα οι κυβερνητικές πηγές.

Σημειώνουν δε ότι «ειδικά για την περίπτωση του ΕΣΡ, η ολομέλεια του ΣτΕ έχει κρίνει (με την υπ' αριθμ. 3515/2013 απόφασή της) ότι, μετά την πάροδο εύλογου χρόνου, το Σύνταγμα δεν ανέχεται την παράταση της θητείας των μελών της ανεξάρτητης αρχής. Συγκεκριμένα, έκρινε ανίσχυρη τη ρύθμιση που επιτρέπει την αυτοδίκαιη παράταση της θητείας των μελών του ΕΣΡ για μια ακόμη τετραετία» και προσθέτουν «μάλιστα, επανειλημμένως το ΣτΕ ακύρωσε πρόστιμα που επέβαλε το ΕΣΡ σε τηλεοπτικούς σταθμούς, ακριβώς λόγω της μη νόμιμης σύνθεσής του. [Ενδεικτικές αποφάσεις ακύρωσης προστίμων από το ΣτΕ: 238/2012, 1044/2012, 2977/2012, 4070/2012, 3513/2013, 4164/2013, 4165/2013, 4166/2013, 4172/2014, 899/2015]».

«Μετά από όλες αυτές τις τόσο ξεκάθαρες τοποθετήσεις του ΝΣΚ και του ΣτΕ, υπάρχει και η παραμικρή αμφιβολία ότι, σε περίπτωση που προχωρούσε η αδειοδότηση με την προηγούμενη, παράνομη σύνθεση του ΕΣΡ, οι άδειες θα ήταν αδύνατο να σταθούν έστω και μία μέρα στα δικαστήρια;» καταλήγουν οι ίδιες.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μισμπίκης: Συγνώμη με γλυκά στη γειτονιά μετά τις ζημιές στα αυτοκίνητα

Σήμερα

Σχεδόν μία εβδομάδα μετά ο ηθοποιός επέστρεψε στον «τόπο του εγκλήματος»

Σήμερα ανακοινώνεται η ποινή του Diddy: Ζητάει «έλεος» από τον δικαστή

Σήμερα

Οι εισαγγελείς ζητούν ποινή άνω των 11 ετών για τις καταδίκες που αφορούν «μεταφορά ανθρώπων με σκοπό την πορνεία».

Από τον μεγάλο έρωτα των ’80s μέχρι τη φροντίδα στην ασθένειά του – μια αγάπη που ξεπέρασε τα πάντα

Σήμερα

Όταν δύο ψυχές ενώνονται, δεν τις χωρίζει ούτε ο χρόνος ούτε η απόσταση…

Κέρδισε 15,3 εκατ. ευρώ αλλά δεν το πήρε χαμπάρι για 6 μήνες

Σήμερα

Η εταιρεία κόλλησε αφίσες για να το βρει

Βασίλης Παϊτέρης μέσα από τη ΓΑΔΑ: «Δεν είμαι καλά ψυχολογικά, χθες ήμουν στο νοσοκομείο»

Χτες

Τις πρώτες του δηλώσεις, έκανε ο Βασίλης Παϊτέρης στο Πρωινό

Ρόμπι Γουίλιαμς: Διαγνώστηκε με το σύνδρομο Τουρέτ – Τι είναι

Χτες

Η δεύτερη διάγνωση που έλαβε και το τεστ για αυτισμό

Γιώργος Λιάγκας σε Μαρία Κοζάκου: «Δεν ντρεπόμαστε να λέμε αυτά τα πράγματα;»

Χτες

Σκληρή επίθεση έκανε ο Γιώργος Λιάγκας στη Μαρία Κοζάκου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 4
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.