E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Έξι στους δέκα εργοδότες στην Ελλάδα δεν βρίσκουν προσωπικό

Ποιες ειδικότητες εμφανίζουν έλλειψη

Έξι στους δέκα εργοδότες στην Ελλάδα δεν βρίσκουν προσωπικό
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 3/11/2016 | 19:25

Εξι στους 10 εργοδότες στην Ελλάδα που μαστίζεται από την ανεργία - τα επίσημα στοιχεία της Eurostat με μέτρηση Ιουλίου ανεβάζουν το ποσοστό στο 23,2% -δηλώνουν πως δυσκολεύονται να βρουν προσωπικό: από εργάτες και τεχνίτες μέχρι πωλητές και προσωπικό υπηρεσιών ΙΤ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό αποκαλύπτει η Ετήσια Διεθνής Έρευνα Έλλειψης Ταλέντου της ManpowerGroup για το 2016.

Δεν βρίσκουν επαγγελματίες πωλητές και «πληροφορικάριους»

Ειδικότερα προβλήματα εντοπίζονται στον τομέα των «Επαγγελματιών Πωλητών», ενώ ακολουθεί η ειδικότητα του «Προσωπικού Υπηρεσιών IT», η οποία βρισκόταν στην 6η θέση της κατάταξης το 2015. Την 3η θέση καταλαμβάνουν οι «Εξειδικευμένοι Τεχνίτες», ειδικότητα που βρίσκεται σταθερά στην πρώτη πεντάδα από το 2011.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ποσοστό των εργοδοτών που δηλώνουν πως δεν μπορούν να βρουν προσωπικό (59%) παραμένει σταθερό για δεύτερη συνεχή χρονιά και είναι το υψηλότερο που καταγράφεται στην Ελλάδα τα τελευταία εννέα χρόνια διεξαγωγής της έρευνας, σε μια περίοδο που η φυγή νέων επιστημόνων στο εξωτερικό βρίσκεται στο αποκορύφωμά της.

Η έλλειψη τεχνικών δεξιοτήτων (29%), απαιτούμενης εμπειρίας (27%), προσωπικών δεξιοτήτων (12%), η αναζήτηση υψηλότερης αμοιβής σε σχέση με την προσφερόμενη (11%) και η έλλειψη διαθέσιμων υποψηφίων ή η απουσία υποψήφιων (11%) καταγράφονται ως οι κύριοι λόγοι δυσκολίας κάλυψης θέσεων εργασίας.

Οι άλλες ειδικότητες που λείπουν

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επίσης ειδικότητες, όπως «Προσωπικό για το χώρο Εστίασης και Ξενοδοχείων» καθώς και «Οδηγοί», επανέρχονται στη λίστα καταλαμβάνοντας την 8η και την 9η θέση αντίστοιχα. Συγκριτικά με τη λίστα των 10 θέσεων του 2015, εκτός κατάταξης βρίσκονται οι εξής ειδικότητες: «Εργάτες» (9η θέση για το 2015) και «Διευθυντές Πωλήσεων» (10η θέση για το 2015). Σε παγκόσμιο επίπεδο, σταθερά στην κορυφή των θέσεων που οι εργοδότες δυσκολεύονται περισσότερο να καλύψουν, παραμένουν οι «Επαγγελματίες Πωλητές» για πέμπτη συνεχή χρονιά. Το «Προσωπικό υπηρεσιών IT» παραμένει δυσεύρετο, καταλαμβάνοντας φέτος τη 2η θέση, ενώ στην 3η θέση της παγκόσμιας κατάταξης εμφανίζονται οι «Μηχανικοί».


«Η Ελλάδα για δεύτερη συνεχή χρονιά βρίσκεται στο Top-10 των χωρών που αντιμετωπίζουν σε διεθνές επίπεδο τον υψηλότερο βαθμό δυσκολίας κάλυψης ανοικτών θέσεων εργασίας. Η σταθερά αυξανόμενη πολυπλοκότητα και ρευστότητα του επιχειρηματικού κόσμου καθιστά ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη για πλήρωση θέσεων εργασίας με επαγγελματίες που εξασφαλίζουν εργασία υψηλής απόδοσης στις εργοδότριες εταιρείες» τονίζει η Φανή Κλειδά, Διευθύνουσα Σύμβουλος της ManpowerGroup.

«Η πρόκληση εντοπίζεται κυρίως στη διάσταση των τεχνικών δεξιοτήτων, επηρεάζοντας σημαντικά τους κλάδους του εμπορίου και της υψηλής τεχνολογίας. Κοινός παρονομαστής αποτελεί το επίπεδο επάρκειας και εμπειρίας σε συγκεκριμένες τεχνικές δεξιότητες. Διαπιστώνεται ότι και το 2016, οι θέσεις εργασίας στον τομέα των πωλήσεων διατηρούν το μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας ανεύρεσης των κατάλληλων επαγγελματιών τόσο στην εγχώρια όσο και στην παγκόσμια αγορά. Στην ανάπτυξη και πώληση προϊόντων και υπηρεσιών, η βασικότερη δεξιότητα που εκλείπει σήμερα είναι η σαφής αποτύπωση του παραγόμενου επιχειρηματικού οφέλους. Η ανάπτυξη των τεχνικών δεξιοτήτων προϋποθέτει τη στρατηγική επένδυση πόρων σε βάθος χρόνου, με την «on the job» εκπαίδευση να αποτελεί ένα από τα πλέον αποτελεσματικά μέσα».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βίντεο μυστήριο από άρμα με την αμερικανική και τη ρωσική σημαία

Χτες

Ο Αντρέι Γερμάκ, επικεφαλής του γραφείου του προέδρου της Ουκρανίας, αναδημοσίευσε το βίντεο στο Telegram

Χαλάνδρι: Βγήκε να ταΐσει τις γάτες και της έστησε καρτέρι θανάτου – Γιατί τη σκότωσε ο 28χρονος

Χτες

O 28χρονος σκότωσε με μαχαίρι 47χρονη στο Χαλάνδρι γιατί «με εξέθεσε στους φίλους μου», όπως ομολόγησε

Συναγερμός στο Μανχάταν: Αποκλεισμένη η Times Square λόγω ύποπτου δέματος

Χτες

Στο κλείσιμο τμήματος της πλατείας Times Square στο κεντρικό Μανχάταν προχώρησε η αστυνομία της Νέας Υόρκης, στο πλαίσιο έρευνας σχετικά με ένα ύποπτο πακέτο που εντοπίστηκε

Πιστόλι, σπαθί «κατάνα» και ξιφίδια βρέθηκαν στο σπίτι 25χρονης που συνελήφθη στον Ασπρόπυργο

Χτες

Η νεαρή κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων

Χάος σε παραλία της Γρανάδας: Θυελλώδεις άνεμοι σάρωσαν λουόμενους

Χτες

Ενώ η Ισπανία βρίσκεται αντιμέτωπη με φωτιές – Δείτε βίντεο

Ανατροπή στη δoλoφovία στο Χαλάνδρι: Τι ερευνά τώρα η ΕΛ.ΑΣ.

Χτες

Δράστης και θύμα δεν ήταν σύντροφοι, αλλά είχαν γνωριστεί τον Ιανουάριο στο συσσίτιο της εκκλησίας

Τροχαίο στην Ξάνθη: Φορτηγό συγκρούστηκε με δύο ΙΧ – Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες

Χτες

Τροχαίο δυστύχημα έξω από την Ξάνθη στην Εγνατία Οδό - Φορτηγό συγκρούστηκε με δύο ΙΧ - Ξέσπασε φωτιά

Αγρια δολοφονία 47χρονης στο Χαλάνδρι ‑ Την σκότωσε στην είσοδο πολυκατοικίας

Χτες

Η αστυνομία έχει ήδη συλλάβει τον 28χρονο δράστη

Προσοχή: Ο ΕΟΦ ανακαλεί 2 συμπληρώματα διατροφής

Χτες

Περιέχουν μη εγκεκριμένα συστατικά ή έχουν υποστεί επεξεργασία με ακτινοβολία

Προσωπικός αριθμός: Λήγει η προθεσμία για την έκδοση του από τους πολίτες

Χτες

Τι θα συμβεί σε όσους δεν έχουν επιλέξει από 5 Σεπτεμβρίου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.