E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Στις επόμενες ώρες ο ανασχηματισμός ‑ Όλες οι πληροφορίες

Στο Μαξίμου άρχισε η διαδικασία διανομής των υπουργικών χαρτοφυλακίων

Στις επόμενες ώρες ο ανασχηματισμός ‑ Όλες οι πληροφορίες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εντείνονται τις τελευταίες ώρες οι φήμες ότι ο ανασχηματισμός θα ανακοινωθεί αύριο Παρασκευή (4/11), με κυβερνητικές πηγές να αναφέρουν ότι στο Μέγαρο Μαξίμου έχει ήδη αρχίσει η διαδικασία της νέας κατανομής χαρτοφυλακίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να γνωρίζει, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ότι η συζήτηση για συγκρότηση του ΕΣΡ δεν θα αποδώσει καρπούς και έτσι σχεδιάζει να προχωρήσει σε ανασχηματισμό. Επίσης το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα, για τρίτη φορά μέσα στις τελευταίες ημέρες, με αντικείμενο τις εξελίξεις για τις τηλεοπτικές άδειες, αλλά και τον ανασχηματισμό.

Ο ανασχηματισμός θα είναι δομικός, αφού δημιουργούνται και νέα υπουργεία, αλλά και πολλά μετονομάζονται και θα δείξει τις προθέσεις του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Σίγουρη θα πρέπει να θεωρείται η απομάκρυνση του Πάνου Σκουρλέτη από την κυβέρνηση μετά και τα πολλά χτυπήματα κατά του Μαξίμου είτε με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ είτε με την απόφαση του για την επένδυση της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αβέβαιο θεωρείται και το μέλλον του υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κατρούγκαλου, αφού στο Μαξίμου επικρατεί εκνευρισμός για τους χειρισμούς του υπουργού στο θέμα των συντάξεων που στην κυβέρνηση θεωρούν πως έπληξε την εικόνα της. Ο ίδιος δήλωσε πάντως πως είναι στη διάθεση του πρωθυπουργού για όπου εκείνος νομίζει πως θα ήταν χρήσιμος.

Αλλαγή θα υπάρξει και στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου. Χρέη φαίνεται πως θα αναλάβει ο Διευθυντής του πολιτικού γραφείου το πρωθυπουργού, κ. Τζανακόπουλος, ο οποίος θα πάρει τη θέση της Όλγας Γεροβασίλη. Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες η κα Γεροβασίλη δεν αναμένεται να μείνει εκτός κυβέρνησης με επικρατέστερο σενάριο να αναλάβει το υπουργείο Εσωτερικών.

Το πρόσωπο των τελευταίων ημερών με αφορμή τις τηλεοπτικές άδειες, ο Νίκος Παππάς φαίνεται πως δύσκολα θα παραμείνει στο ίδιο υπουργείο. Ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα αναλάβει το νέο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, αλλά θα έχει στην αρμοδιότητά του και όλα τα media.

Τις προηγούμενες ημέρες δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ οι αλλαγές στη δομή του υπουργικού συμβουλίου ως εξής:

  • Δημιουργείται υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής το οποίο συγκροτείται από τις μεταφερόμενες σε αυτό γενικές γραμματείες: της Μεταναστευτικής Πολιτικής και της Υποδοχής. Στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής μεταφέρονται από το πρώην υπουργείο Εσωτερικών ως σύνολο αρμοδιοτήτων, θέσεων και προσωπικού οι αυτοτελής υπηρεσίες: α) του Ασύλου, β) της Αρχής Προσφύγων και γ) της διεύθυνσης οικονομικών υπηρεσιών μεταναστευτικής πολιτικής.
  • Δημιουργείται υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής το οποίο συγκροτείται από τη γενική γραμματεία Ψηφιακής Πολιτικής και θα επανδρωθεί από το μεταφερόμενο προσωπικό της εν λόγω γενικής γραμματείας.
  • Ανασυνιστάται το υπουργείο Τουρισμού που είχε συγχωνευθεί το 2015 με άλλα υπουργεία. Στο ανασυνιστώμενο υπουργείο μεταφέρονται από το πρώην υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού το σύνολο των αρμοδιοτήτων, υπηρεσιών και θέσεων του προσωπικού του παλαιού υπουργείου Τουρισμού
  • Δημιουργείται υπουργείο Ενέργειας το οποίο θα συγκροτηθεί από τις υπηρεσιακές μονάδες της γενικής γραμματείας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του πρώην υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ενώ μεταφέρεται σε αυτό η εποπτεία των φορέων που δραστηριοποιούνται στον τομέα ενέργειας για τους οποίους ήταν αρμόδιο μέχρι τώρα το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
  • Ανασυνιστάται και μετονομάζεται το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης σε υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Στο ανασυνιστώμενο υπουργείο μεταφέρεται η εποπτεία των φορέων που υπάγονταν στο προ του 2015 υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
  • Μετονομάζεται το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης σε υπουργείο Εσωτερικών.
  • Μετονομάζεται το υπουργείοΟικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού σε υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης
  • Μετονομάζεται το υπουργείοΠεριβάλλοντος και Ενέργειας σε υπουργείο Περιβάλλοντος.
  • Μετονομάζεται το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σε υπουργείο Υποδομών και Δικτύων.
  • Μετονομάζεται το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε υπουργείο Ναυτιλίας, Μεταφορών και Νησιωτικής Πολιτικής.
  • Δημιουργείταιγενική γραμματεία Μεταφορών στο υπουργείο Ναυτιλίας, Μεταφορών και Νησιωτικής Πολιτικής στην οποία μεταφέρονται ως σύνολο αρμοδιοτήτων, θέσεων και προσωπικού, η γενική διεύθυνση Μεταφορών και η γενική διεύθυνση Οδικής Ασφάλειας του πρώην υπουργείου Μεταφορών και Δικτύων, καθώς και η εποπτεία φορέων που ασκούν έργο μεταφορών και υπαγόντουσαν στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κώστας Καραμανλής: «Όποιος έχει αποδείξεις ας τις φέρει, δε θα κρυφτώ πίσω από βουλευτική ασυλία, θέλω την αλήθεια»

Σήμερα

«Δεν κρύφτηκα, δεν κρύβομαι και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία»

Νέα στοιχεία για τον θάνατο της Μαίρης Χρονοπούλου – «Υπάρχουν ερωτήματα και σκοτεινά σημεία»

Σήμερα

«Εμφανίστηκε ένας νέος μάρτυρας» τονίζει ο Δημήτρης Χατζημιχάλης

Εξοργιστικό βίντεο στο TikTok: Λύκος σε πανικό τρέχει να σωθεί από αυτοκίνητο που τον καταδιώκει

Σήμερα

Ένα πραγματικά εξοργιστικό βίντεο κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου

«Χλώμιασαν» όλοι οι Έλληνες: Χωρίς τράπεζες για 4 ημέρες, «συναγερμός» από την έκτακτη ανακοίνωση

Σήμερα

Μέχρι πότε πρέπει να πληρώσετε δάνεια και μισθοδοσίες για να μην χάσετε ρυθμίσεις

Λάρισα: Συγκλονιστική μαρτυρία ‑ «Με βίαζε σε ξενοδοχείο του Βόλου από τα 12 μου χρόνια»

Σήμερα

Μεταξύ άλλων, η 21χρονη είπε ότι πήγαινε σε ξενοδοχείο του Βόλου και της Λάρισας με τον 57χρονο τότε γαιοκτήμονα και τη βίαζε εκεί

Εθνική Ελλάδος: Η απάντηση Γιακουμάκη στις κατάρες

Σήμερα

«Μακάρι να βρουν το νόημα της ζωής»

ΑΑΔΕ: Έρχονται οι Ράμπο των ακινήτων στις 8 Απριλίου

Σήμερα

Οι αρμοδιότητες που αναλαμβάνουν οι δυο νέες δομές της ΑΑΔΕ που μπαίνουν σε λειτουργία

Δύο έξτρα ημέρες διακοπών σε όλα τα σχολεία ‑ Πότε θα κλείσουν για Πάσχα

Σήμερα

Λίγες εβδομάδες απομένουν μέχρι τις διακοπές του Πάσχα

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.