E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Βιέννη: Η Ελλάδα αποκλείστηκε από τη σύσκεψη για το προσφυγικό και την Τουρκία

Ανεβαίνουν οι τόνοι

Βιέννη: Η Ελλάδα αποκλείστηκε από τη σύσκεψη για το προσφυγικό και την Τουρκία

Δημοσίευση 5/11/2016 | 18:15

Σύσκεψη για τη συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία και για το προσφυγικό, δίχως την παρουσία της Ελλάδας, συγκάλεσε η κυβέρνηση της Αυστρίας, καλώντας μόνο τις χώρες της ζώνης του Βίζεγκραντ, μετά και το νέο τελεσίγραφο που απηύθυνε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Bild, ο σοσιαλδημοκράτης υπουργός Άμυνας της Αυστρίας Πέτερ Ντόσκοτσιλ ανακοίνωσε ότι προσκάλεσε στη Βιέννη - την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη - τις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης για να συζητήσουν το θέμα, λόγω του πρόσφατου κύματος συλλήψεων στην Τουρκία. «Θέλουμε να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα ότι προετοιμαζόμαστε για την περίπτωση που η Τουρκία καταγγείλει πλήρως τη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ντότσκοτσιλ.

«Έλεγα πάντα ότι η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας για το προσφυγικό θα πρέπει να είναι μόνο μια μεταβατική λύση, έως ότου η ίδια ΕΕ να είναι σε θέση να προστατέψει αποτελεσματικά τα εξωτερικά της σύνορα και να περιορίσει έτσι τις προσφυγικές ροές» τονίζει ο σοσιαλδημοκράτης υπουργός Άμυνας στην εφημερίδα Bild. «Ο χρόνος για να οργανωθεί κάτι τέτοιο ολοένα και λιγοστεύει» τόνισε.

Πριν δύο ημέρες, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι αν μέχρι τέλος του 2016 δεν έχει διευθετηθεί το θέμα της ελεύθερης βίζας για τους Τούρκους πολίτες στην ΕΕ, η Τουρκία θα ακυρώσει τη συμφωνία για τους πρόσφυγες. Ο Ντόσκοτσιλ κάλεσε την τουρκική πολιτική ηγεσία να βάλει τάξη στα του οίκου της, διαμηνύοντας ότι «δεν θα επιτρέψουμε να απειλούμαστε άλλο πια».

Ωστόσο, σε περίπτωση που καταρρεύσει η συμφωνία της Άγκυρας με τις Βρυξέλλες, το κύριο βάρος των συνεπειών θα κληθεί να σηκώσει η Ελλάδα, στο έδαφος της οποίας θα εισέλθουν οι χιλιάδες των προσφύγων από τη Συρία, το Ιράκ και τις άλλες χώρες της εμπόλεμης ζώνης. Τα σύνορα της Ευρώπης παραμένουν κλειστά για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, γεγονός που σημαίνει ότι η συντριπτική πλειοψηφία όσων εισέρχονται στην Ελλάδα, παραμένουν εγκλωβισμένοι.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δωρεά οργάνων ενός 75χρονου από τη Θεσσαλονίκη χάρισε ζωή σε δυο 67χρονους στην Αθήνα

Χτες

«Αυτή η πράξη απαιτεί μεγαλοψυχία και ευαισθησία που τιμά τη μνήμη του εκλιπόντος»

Κρήτη: Αγόρι έπεσε από μπαλκόνι

Χτες

Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

Νεκρός εντοπίστηκε ο Αμερικανός χειριστής γιοτ στα ανοιχτά της Λήμνου

Χτες

Ο Αμερικανός χειριστής είχε εκπέμψει SOS το πρωί της Τρίτης έξω από τον Αη Στράτη

Ντιμπέιτ: Η επίσημη ανακοίνωση της διακομματικής για όλες τις λεπτομέρειες

Χτες

Τέθηκε και θέμα για ντιμπέιτ Μητσοτάκη - Τσίπρα

Γαύδος: Κατασκηνωτής καταγγέλλει ότι τον ξυλοκόπησαν δύο αιρετοί ‑ Τι απαντάει η δήμαρχος

Χτες

Το συμβάν καταγγέλλεται πως έγινε μετά το τέλος της αθλητικής διοργάνωσης «Τρέξε και φτάσε στην άκρη της Ευρώπης»

Σύλληψη μαφιόζου «τραπεζίτη» στη Γλυφάδα

Χτες

Ξεπλενε και διακινούσε εκατομμύρια ευρώ από εμπόριο ναρκωτικών

Μυστική η τοποθεσία του πριβέ πάρτι στη Μύκονο – «Αφθονο αλκοόλ και εμφανίσιμες γυναίκες»

Χτες

Πόσο κόστιζε η είσοδος στο ξέφρενο πάρτι που στήθηκε το Σάββατο σε βίλα της Μυκόνου

Προειδοποίηση ογκολόγων: Ένα «τσουνάμι» καρκίνων έρχεται για την τρίτη ηλικία

Χτες

Oγκολόγοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τα συστήματα υγείας και την δυνατότητά τους να ανταποκριθούν σε ένα «τσουνάμι» καρκίνων στους ηλικιωμένους.

Δίκη Αλκη Καμπανού: «Ενοχοι όλοι» προτείνει η εισαγγελέας

Χτες

«Η επίθεση ήταν προσχεδιασμένη μέχρι το τέλος»

Ναύπλιο: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο ιερέας που έστειλε το χυδαiο βίντεο στον 12χρονο

Χτες

Οι Αρχές θα ερευνήσουν τώρα και το εάν ο ιερέας έχει στείλει παρόμοια χυδαία βίντεο και σε άλλους ανήλικους

×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.