E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ακρωτηριάζεται 5χρονη που νόσησε από μηνιγγίτιδα στο Καματερό

Οι παιδίατροι ζητούν να ενταχθεί στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών το εμβόλιο για την οροομάδα Β

Ακρωτηριάζεται 5χρονη που νόσησε από μηνιγγίτιδα στο Καματερό
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 8/11/2016 | 12:30

Το θέμα της ένταξης του εμβολίου για τη μηνιγγίτιδα τύπου Β στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού που είχε απασχολήσει πριν από τρεις εβδομάδες την Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής - είχε στείλει επιστολή στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας - επανέρχεται στο προσκήνιο με έναν δραματικό τρόπο: με «πρωταγωνιστή» ένα 5χρονο παιδί από το Καματερό Αττικής το οποίο νόσησε με μηνιγγίτιδα τύπου Β, εκδήλωσε μηνιγγιτιδοκοκκική σηψαιμία μέσα σε ένα 24ωρο, νοσηλεύτηκε σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και πλέον θα χρειαστεί χειρουργική επέμβαση (μερικό ακρωτηριασμό) στο κάτω άκρο του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η μικρή ασθενής νοσηλεύεται τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού». Το 5χρονο κοριτσάκι διεγνώσθη με μηνιγγίτιδα τύπου Β στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, ωστόσο η εξέλιξη της νόσου ήταν ραγδαία και οδήγησε σε εισαγωγή σε ΜΕΘ. Το παιδί διέφυγε τελικά τον κίνδυνο, ωστόσο η μηνιγγίτιδα τύπου Β είχε προκαλέσει εκτεταμένες νεκρώσεις στην περιοχή της φτέρνας και των δαχτύλων του παιδιού. Οι γιατροί του Παιδιατρικού νοσοκομείου έχουν προγραμματίσει τον μερικό ακρωτηριασμό του κάτω άκρου της 5χρονης και την προσθήκη τεχνητού άκρου.

Επανεξέταση της αποζημίωσης του εμβολίου για συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού ζητούν οι παιδίατροι

Με επιστολή της, η Ελληνική Ένωση Ελευθεροεπαγγλματιών Παιδιάτρων Αττικής (ΕΕΛΠΑΙΔΑΤΤ) προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, επισημαίνει πως παρότι τα τελευταία χρόνια η επίπτωση της μηνιγγίτιδας έχει μειωθεί σημαντικά χάρη στην εκτεταμένη εφαρμογή των εμβολιασμών έναντι των οροομάδων C, A,W και Y, ωστόσο η κύρια αιτία μηνιγγιτιδοκοκκικής μηνιγγίτιδας παραμένει η οροομάδα Β (έναντι της οποίας γίνεται το εμβόλιο) καθώς ευθύνεται για το 86,6% των περιπτώσεων μηνιγγιτιδοκοκκικής νόσου στην Ελλάδα (στοιχεία έτους 2015).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πρόληψη, μέσω εμβολιασμού, συνιστά τη βασική άμυνα απέναντι στη νόσο, αλλά το εμβόλιο παραμένει εκτός Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών, λόγω σταθερά χαμηλής επιδημιολογίας.

Οι παιδίατροι υπογραμμίζουν πως η πολύ σοβαρή επιβάρυνση της υγείας που προκαλείται από τη μηνιγγίτιδα δεν μπορεί να μετριέται μόνο με βάση τον αριθμό των περιστατικών και ζητούν από τους αρμοδίους ένταξη στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών αλλά και ξεκάθαρες συστάσεις για τη χορήγησή του από την πολιτεία προς τους γιατρούς.

«Η παιδιατρική κοινότητα έχει διαφορετικές προσεγγίσεις του συγκεκριμένου εμβολιασμού, με αποτέλεσμα τη δημιουργία σύγχυσης στους γονείς και τελικά στη χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη. Ουδείς μπορεί να υπολογίσει το επίπεδο της ευθύνης που επιβαρύνει έναν παιδίατρο όταν αρρωστήσει ένα παιδί από νόσημα για το οποίο υπάρχει εμβόλιο» αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΕΛΠΑΙΔΑΤ, κ. Κώστας Νταλούκας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προσθέτει, δε, ότι είναι ανεπίτρεπτο στην Ελλάδα της κρίσης αντί η πολιτεία να επενδύει σε μέτρα πρόληψης για να διασφαλίσει την προστασία των πιο αδύναμων μελών της κοινωνίας, δημιουργεί παιδιά δύο ταχυτήτων, καθώς ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα των γονιών τους κάποια προστατεύονται περισσότερο ή λιγότερο από τα άλλα.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σοκ στην Ιόνια Οδό: Θανατηφόρο τροχαίο με νταλίκα – Ένας νεκρός και μία τραυματίας

Πριν 8 ώρες

Η σύγκρουση ήταν ιδιαίτερα σφοδρή, με το ΙΧ να μετατρέπεται σε άμορφη μάζα σιδερικών

Ποια είναι η μικρή Ήρα που έκλεψε την παράσταση στην παρουσίαση του νέου κόμματος Τσίπρα

Πριν 8 ώρες

Η 10χρονη παρέδωσε την ιδρυτική διακήρυξη της «ΕΛ.Α.Σ.»

Καλοκαίρι με φρένο: Οι μισοί Έλληνες κόβουν τις διακοπές και οι υπόλοιποι τις μικραίνουν

Πριν 8 ώρες

Περιορισμένος προϋπολογισμός, κοντινοί προορισμοί και επιστροφή στη λιτότητα σημαδεύουν τις διακοπές των Ελλήνων φέτος το καλοκαίρι.

Οι μωβ μέδουσες επέστρεψαν στις ελληνικές παραλίες: Πού εμφανίστηκαν και τι λένε οι επιστήμονες

Πριν 8 ώρες

Με πλωτά φράγματα απαντούν οι αρχές στο φαινόμενο που αναμένεται και φέτος εκτεταμένο

Στον «αέρα» η εκεχειρία: Γιατί οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν νέες επιθέσεις στο Ιράν και πώς αντιδρά η Τεχεράνη

Πριν 8 ώρες

Πριν από τις αμερικανικές επιθέσεις σε στόχους στο νότιο Ιράν, η Τεχεράνη δήλωσε ότι μια συμφωνία με την Ουάσινγκτον δεν ήταν στον ορίζοντα

Εμφανίστηκε άνδρας που υποστηρίζει ότι είναι ο Μπεν Νίνταμ – Το συγκινητικό βίντεο με AI που δείχνει πώς θα ήταν σήμερα

Χτες

Η οικογένεια του Μπεν Νίνταμ δημοσίευσε βίντεο με τεχνητή νοημοσύνη που δείχνει πώς θα μπορούσε να είναι σήμερα, 35 χρόνια μετά την εξαφάνισή του στην Κω

Καύσωνας στη δυτική Ευρώπη: Νεκροί σε Γαλλία και Βρετανία ‑ Έκτακτα μέτρα και στην Ιταλία

Χτες

Οκτώ περιοχές στη δυτική Γαλλία τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού

Δικογραφία από την Αστυνομία για το επεισόδιο μεταξύ Μαρινάκη και Δημητριάδη

Χτες

Η δικογραφία αφορά στα, αυτεπαγγέλτως, διωκόμενα αδικήματα που τελέστηκαν παραβιάζοντας την αθλητική νομοθεσία

Κόκκινος συναγερμός και παγκόσμιος τρόμος: Η Ρωσική Βουλή απειλεί να ισοπεδώσει το Κίεβο με όπλα μαζικής καταστροφής

Χτες

Ο Πρόεδρος της Δούμας προειδοποιεί με ακραία στρατιωτικά αντίποινα σε περίπτωση που δεχθούν επίθεση άμαχοι πολίτες

Ο Τραμπ υποβάλλεται σε νέο ιατρικό έλεγχο καθώς πληθαίνουν τα ερωτήματα για την υγεία του

Χτες

Πρόκειται για την τρίτη προγραμματισμένη ιατρική του εξέταση μέσα σε διάστημα 13 μηνών

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.