E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Οι Έλληνες του νέου προέδρου των ΗΠΑ

Οι Ελληνοαμερικανοί πολίτες, ανέκαθεν ασχολούνταν με την πολιτική στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού

Οι Έλληνες του νέου προέδρου των ΗΠΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 9/11/2016 | 12:36

Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις Έλληνα θα βρεις από κάτω. Είναι άλλη μια λαϊκή ρήση που ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και βρίσκει εφαρμογή στις πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ. Εξάλλου Ελληνοαμερικανοί πολίτες, ανέκαθεν ασχολούνταν με την πολιτική στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όλοι θυμόμαστε τον Μάικλ Δουκάκη που διεκδίκησε την προεδρία ή τον Τζορτζ Στεφανόπουλος που 20 χρόνια πριν συμβούλευε τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, σε θέματα Πολιτικής και Στρατηγικής.

Η υποψηφιότητα Τραμπ με τους Ρεπουμπλικάνους που αιφνιδίασε όλο τον πλανήτη, συνοδεύτηκε, ως είθισται, από τη συνδρομή προσώπων – κλειδιά που στήριξαν όλα τα στάδια της καμπάνιας. Μερικοί εξ αυτών είναι πρόσωπα ελληνικής καταγωγής κι έπαιξαν καταλυτικό ρόλο για να φτάσουμε στη σημερινή μέρα με 45ο πρόεδρο τον Αμερικανό Μίδα.

Τζορτζ Παπαδόπουλος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Τζορτζ Παπαδόπουλος, σύμβουλος του Τραμπ για θέματα εξωτερικής πολιτικής. Γεννήθηκε στο Σικάγο από γονείς που κατάγονται από τη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο DePaul University και το 2010 πήρε τον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από το University College London. Κατέχει διευθυντική θέση σε εταιρεία στο Λονδίνο που ειδικεύεται σε ζητήματα ενεργειακής πολιτικής, ενώ έχει διατελέσει και ερευνητής του ινστιτούτου Hudson.

Πριν τον επιλέξει ο Ντόναλντ Τραμπ, ο Παπαδόπουλος κατείχε θέση συμβούλου στην προεκλογική καμπάνια του Μπεν Κάρσον, ο οποίος αποχώρησε από την προεκλογική κούρσα ανακοινώνοντας την υποστήριξή του στο πρόσωπο του Ντόναλντ Τραμπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόσφατα, η επαγγελματική του δράση επικεντρώθηκε στη συνεργασία Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ για τη σύναψη μίας ενεργειακής συμμαχίας, ενώ στο παρελθόν πραγματοποίησε δημόσια παρέμβαση προκειμένου να αρθεί το εμπάργκο πωλήσεων αμερικανικών όπλων στην Κύπρο. Σε πρόσφατη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» της Κύπρου, ο Παπαδόπουλος υπερθεμάτισε για τον κομβικό ρόλο που μπορεί να παίξει η Κύπρος για την σταθερότητα στη Μέση Ανατολή.

Κατά την ομιλία του σε συγκέντρωση των «Ελληνοαμερικανών Φίλων του Τραμπ», αναφέρθηκε στην Χίλαρι Κλίντον επισημαίνοντας ότι είναι στα πράγματα για τρεις δεκαετίες και διερωτήθηκε «τι έκανε για την Ελλάδα, για την Κύπρο και το Οικουμενικό Πατριαρχείο;» »Η Χίλαρι είχε επισκεφθεί και το Οικουμενικό Πατριαρχείο, είδατε κάποια αλλαγή, έκανε κάτι;», διερωτήθηκε. Ο Τραμπ επιδιώκει την αλλαγή όχι μόνο στο σύστημα, αλλά και στη εξωτερική πολιτική, επεσήμανε ο κ. Παπαδόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συγχαρητήριο μήνυμα με αναφορά στον Γιώργο Παπαδόπουλο ανέβασε στο twitter και ο Πάνος Καμμένος. Όπως γράφει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τζορτζ Τζιτζίκος

Έτερος Ελληνας στο πλευρό του Τραμπ ένας μαυρισμένος, γεροδεμένος άντρα με γυαλιά που φιγουράρει σχεδόν σε κάθε φωτογραφία με τον νέο – πλέον – Αμερικανό πρόεδρο. Είναι ο Τζορτζ Τζιτζίκος, διευθυντής επιχειρήσεων της εκστρατείας του και ένας από την αρχική πενταμελή ομάδα που βρίσκεται δίπλα του από την πρώτη στιγμή. Όπως έγραφε το περιοδικό «Κ», με μότο του το «οπουδήποτε, οποτεδήποτε» ο Ελληνοαμερικανός από τη Φλόριντα είχε αναλάβει να προετοιμάζει το έδαφος για τις συγκεντρώσεις του υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών ανά τη χώρα. Η εταιρεία του Telion έχει ειδίκευση στη στρατηγική επικοινωνία, διαχείριση κρίσεων, επιχειρήσεις πολιτικής και VIP – και φαίνεται ότι κάνει «τέλεια» δουλειά, καθώς ο εργοδότης του πρόσφατα τον συνεχάρη δημοσίως, μέσω του Facebook.

Στους πελάτες της Telion συγκαταλέγονται οι τρεις προηγούμενοι υποψήφιοι πρόεδροι του ρεπουμπλικανικού κόμματος, ο Λευκός Οίκος επί προεδρίας Τζορτζ Μπους και το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών. Σε εκείνον απευθύνθηκε επίσης η BP μετά το δυστύχημα στην υπεράκτια πλατφόρμα της στον Κόλπο του Μεξικού για να διαχειριστεί την κρίση στην περιοχή. Χωρίς αμφιβολία, ο Τζορτζ Τζιτζίκος έχει κερδίσει τη φήμη του ανθρώπου των ειδικών αποστολών. Το κάνει εντασσόμενος στην οργάνωση των πελατών του και προσφέροντας υπηρεσίες «πρώτης θέσης», όπως υπερηφανεύεται.

Από τη θέση του στην πρώτη γραμμή, ωστόσο, ο Τζιτζίκος έχει βρεθεί επίσης στο επίκεντρο κάποιων θερμών επεισοδίων, καθώς από τις συγκεντρώσεις του Τραμπ δεν λείπουν τα παρατράγουδα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, δεν διστάζει να αναλάβει ο ίδιος δράση, προσεγγίζοντας τους ταραξίες και ζητώντας τους να φύγουν, είτε με το καλό είτε με τη συνδρομή των ανδρών ασφαλείας. Στους εργαζομένους που βοηθούν στην προετοιμασία της εκδήλωσης όμως δείχνει το φιλικό του πρόσωπο, δωρίζοντάς τους καπέλα της εκστρατείας του Τραμπ, ενίοτε σχολιάζοντας ότι ταιριάζουν και με τα χρώματα που φοράνε.

Ρινς Πρίμπους

Ο πρόεδρος της Εθνικής Ρεπουμπλικανικής Επιτροπής Ρινς Πρίμπους είχε πάρει επ' ώμου αυτό που το περιοδικό Bloomberg Businessweekείχε χαρακτηρίσει ως ίσως την πιο δύσκολη δουλειά στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς ο 44χρονος Ρεπουμπλικανός με την ελληνική καταγωγή κλήθηκε να ενώσει το κόμμα του υπό τον Τραμπ – κάτι που στην αρχή δεν φαινόταν καθόλου απλό και εύκολο. Άνθρωπος ήπιος, γλυκομίλητος, έχει προσπαθήσει να ανοίξει το κόμμα στους νέους, στις γυναίκες και τις μειονότητες – εκεί δηλαδή που συνήθως επιτίθεται με τη ρητορική του ο ίδιος ο Τραμπ.

Ο Πρίμπους έλκει την ελληνική του καταγωγή από τη μητέρα του και δηλώνει περήφανος γι' αυτήν. Εμφανίζεται τακτικά με την οικογένειά του στην ελληνική εκκλησία της Αγίας Σοφίας στην Ουάσιγκτον. Οταν ήταν παιδί, περνούσε τα καλοκαίρια με τους συγγενείς του στην Αθήνα και γνωρίζει αρκετά καλά την πόλη, ενώ τα ελληνικά του είναι καλύτερα ακόμη και από ομογενείς που ασχολούνται επαγγελματικά με τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σχολεία: Πότε ξεκινούν τα μαθήματα και επιστρέφουν οι μαθητές στα θρανία

Πριν 9 ώρες

Μάθετε πότε θα ανοίξουν τα σχολεία και θα επιστρέψουν οι μαθητές στις τάξεις. Ετοιμαστείτε έγκαιρα για τη νέα σχολική χρονιά.

Αντιδράσεις στην Ιθάκη για πρόταση αντιπεριφερειάρχη να ονομαστούν τα Ιόνια, «Νησιά του Οδυσσέα»

Πριν 9 ώρες

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε στην Ιθάκη η ιδέα να προωθηθούν τουριστικά τα Ιόνια Νησιά με το όνομα «Νησιά του Οδυσσέα».

Εξαφάνιση επιχειρηματία στο Ιόνιο: Η κατάθεση της συζύγου δεν πείθει ‑ Το τρίημερο «κενό»

Πριν 9 ώρες

Νέα ερωτήματα γεννώνται γύρω από την εξαφάνιση του 66χρονου Ισπανού επιχειρηματία, που αγνοείται από το υποτιθέμενο ατύχημα στο Ιόνιο πέλαγος.

38χρονη στη Βραζιλία εξαπάτησε ζευγάρι που την υιοθέτησε ‑ Ισχυριζόταν ότι είναι 12χρονη με αυτισμό

Πριν 9 ώρες

Μια απίστευτη ιστορία απάτης που κυκλοφορεί στα πρωτοσέλιδα της Βραζιλίας, με μια ενήλικη γυναίκα να υποδύεται παιδί για πάνω από ένα χρόνο

Ομογενής δίνει μάχη στη ΜΕΘ ‑ Επεσε σε κώμα μετά από οδοντιατρική επέμβαση στην Τουρκία

Πριν 9 ώρες

Η διακομιδή του 53χρονου στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε με παρέμβαση του Αδωνι Γεωργιάδη - Αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας ήταν έτοιμο να απογειωθεί, ωστόσο η αεροδιακομιδή ματαιώθηκε λόγω άρνησης της Τουρκίας

Ανω Λιόσια: Σοκαριστικό τροχαίο στη Φυλής ‑ Μία 17χρονη νεκρή και τρεις τραυματίες

Πριν 9 ώρες

Στο αυτοκίνητο επέβαιναν πέντε άτομα – Τρεις τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, το όχημα μετατράπηκε σε άμορφη μάζα μετά τη σφοδρή σύγκρουση

Καλλιάνος: Πιθανός νέος καύσωνας από την Κυριακή

Χτες

Τα προγνωστικά στοιχεία που παρουσίασε ο μετεωρολόγος

44.164 διαδραστικοί πίνακες, ΑΙ και ρομποτική στα σχολεία από τον Σεπτέμβριο

Χτες

Η υπουργός Παιδείας ενημέρωσε το Υπουργικό Συμβούλιο για τον σχεδιασμό της νέας σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς, από τους διορισμούς εκπαιδευτικών έως τα νέα ΚΕΔΑΣΥ.

Στο δικαστήριο το ζευγάρι που αρραβωνιάστηκε στη κορυφή του Empire State Building

Χτες

Αντιμέτωποι με κατηγορίες όπως έκθεση άλλων ατόμων σε κίνδυνο, διάρρηξη και πρόκληση ζημιών, οι δύο τους υπερασπίστηκαν τη δράση τους συνδέοντάς την με την «τέχνη»

Πύλος: Νέα στοιχεία στο θρίλερ με τον αγνοούμενο Ισπανό επιχειρηματία – Κηλίδες αίματος στο ιστιοφόρο

Χτες

Κηλίδες αίματος στο ιστιοφόρο, τρεις ημέρες χωρίς επικοινωνία και η μαρτυρία του καπετάνιου που διέσωσε τη σύζυγό του

Αναγκαστική προσγείωση ελικοπτέρου στον Χάρακα Αττικής λόγω μηχανικής βλάβης

Χτες

Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 18:40 το απόγευμα της Δευτέρας, με το ελικόπτερο να έχει προορισμό το Σούνιο.

Καλλίπολη: Αγριο ζώο επιτέθηκε σε τουρίστες ‑ Τραυματίες μητέρα και 12χρονη κόρη

Χτες

Ένας 47χρονος που έσπευσε να βοηθήσει δέχθηκε κι εκείνος επίθεση στην περιοχή Punta Pizzo, ενώ οι Αρχές της Απουλίας εξετάζουν αν πρόκειται για λύκο ή λυκόσκυλο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 20
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.