E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Πετρόπουλος: Ξεκίνησε η χορήγηση των εκκρεμών εφάπαξ

Έχουν καταβληθεί εφάπαξ σε περίπου 8.000 δικαιούχους

Πετρόπουλος: Ξεκίνησε η χορήγηση των εκκρεμών εφάπαξ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 9/11/2016 | 20:58

Ξεκίνησε η χορήγηση των εκκρεμών εφάπαξ, όπως αναφέρει σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος. «Είχαμε προαναγγείλει ότι η χορήγηση των εφάπαξ θα είναι ταχύτατη» επισημαίνει ο κ. Πετρόπουλος, ο οποίος τονίζει ότι, «μετά τον Σεπτέμβριο του 2013, έχουν αρχίσει εδώ και τέσσερις ημέρες να χορηγούνται, αρχικά στο Ταμείο Προνοίας Δημοσίων Υπαλλήλων, για το οποίο οι μάντεις κακών ειδήσεων έλεγαν ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση μέσα σε δύο χρόνια να δοθούν εφάπαξ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ήδη», όπως σημειώνει, «έχουν καταβληθεί εφάπαξ σε περίπου 8.000 δικαιούχους, ενώ υπογραμμίζει ότι εκκρεμούν περίπου 28.000 εφάπαξ, τα οποία, όμως, θα έχουν εξοφληθεί μέσα στο 2017, μετά την τριετή παύση πληρωμών. Σήμερα, έχει ήδη ανακοινώσει το Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (ΕΤΑΑ) ότι θα χορηγηθούν τα εφάπαξ για τους εργολήπτες-υπολογίζονται περίπου 1.000 δικαιούχοι. Για τους δικηγόρους, τα εφάπαξ που θα καταβληθούν, ξεπερνούν τα 500, ενώ πάνω από 1.000 γιατροί θα εισπράξουν και αυτοί το εφάπαξ, μετά την έκδοση της δικής μου Υπουργικής Απόφασης, η οποία ορίζει τον τρόπο υπολογισμού του, επειδή αυτές οι κατηγορίες ασφαλισμένων κατέβαλαν εισφορά σε ακέραιο ποσό και όχι ως ποσοστό, διότι ο νόμος προβλέπει αναλογιστικές μελέτες για όσους δεν έχουν ποσοστιαία εισφορά».

Αναφορικά με το Ταμείο των Δημοσίων Υπαλλήλων- το Μετοχικό Ταμείο των Πολιτικών Υπαλλήλων- ο κ. Πετρόπουλος δηλώνει ότι έχει εξασφαλισθεί χρηματοδότηση, για να προχωρήσει γρήγορα η έκδοση σχετικών οφειλομένων στους ασφαλισμένους. «Πάμε γρήγορα, ταχύτατα και αποκαθιστούμε τη σχέση που έχουν οι ασφαλισμένοι με τους φορείς, οι οποίοι ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις απέναντί τους» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Πετρόπουλος διαβεβαιώνει παράλληλα ότι προχωράει γρήγορα και ο υπολογισμός των εφάπαξ και για όσους έχουν συνταξιοδοτηθεί, μετά τις 13 Μαΐου 2016.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σημειώνεται ότι, σήμερα, το ΕΤΑΑ ανακοίνωσε προς τους συνταξιούχους, που ανέμεναν εδώ και πάνω από τρία χρόνια την καταβολή του εφάπαξ που δικαιούνταν ότι, ύστερα από την Φ. 80020/44136/Δ.15.747/2016 (ΦΕΚ Β’3455/26-10-2016) Υπουργική Απόφαση που υπέγραψε ο κ. Πετρόπουλος, έχει ξεμπλοκάρει ο τρόπος υπολογισμού για τους κλάδους των νομικών, συμβολαιογράφων, δικαστικών επιμελητών, εργοληπτών δημόσιων έργων και υγειονομικών. «Με την απόφαση αυτή», όπως επισημαίνει, «δικαιώνεται ένα πάγιο αίτημα χιλίων και πλέον δικαιούχων, για τους οποίους είχε παγώσει η καταβολή του εφάπαξ από τον Σεπτέμβριο του 2013».

Το ΕΤΑΑ διευκρινίζει ότι θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για τον ταχύτερο κατά το δυνατόν υπολογισμό των εφάπαξ των ως άνω κατηγοριών ασφαλισμένων, ώστε σύντομα να αποδοθούν στους δικαιούχους τα δικαιούμενα ποσά. Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του, αναμένει σύντομα και την ανάλογη απεμπλοκή του δικαιούμενου εφάπαξ για τους μηχανικούς, «το οποίο έχει καθυστερήσει, λόγω των πολλών διαφοροποιήσεων σε παρακρατούμενα ποσοστά για τη σχετική παροχή κατά τη διάρκεια του ασφαλιστικού βίου των ασφαλισμένων της συγκεκριμένης κατηγορίας».

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Marfin: Επιστρέφει στην Ελλάδα η 46χρονη – Αρνείται κάθε εμπλοκή και θέλει να καταθέσει

Σήμερα

Η επιστροφή της από τη Μεγάλη Βρετανία ενδέχεται να γίνει ως τη Δευτέρα, ώστε την Τρίτη να εμφανιστεί μπροστά στην ανακρίτρια

Καύσωνας στην Ευρώπη: Ποιες χώρες θα αγγίξουν τους 42 βαθμούς και τι περιμένει την Ελλάδα

Σήμερα

Ο ισχυρός υποτροπικός αντικυκλώνας και οι επιπτώσεις του στη Μεσόγειο

Ανακαινίζω 2026: Τι πρέπει να προσέξουν οι δικαιούχοι αναφορικά με την υποχρέωση ενεργειακής αναβάθμισης του ακινήτου

Σήμερα

Το πρόγραμμα δεν χρηματοδοτεί μόνο αισθητικές αλλαγές - η ενεργειακή αναβάθμιση είναι ουσιαστική προϋπόθεση συμμετοχής

Ποιος ισχυρίζεται ότι ο Νετανιάχου και η Μοσάντ έσωσαν τον Ερντογάν από καρκίνο;

Σήμερα

Πρώην εκπρόσωπος του νοσοκομείου Ichilov του Τελ Αβίβ κάνει εκρηκτικό ισχυρισμό για μυστική ιατρική αποστολή στην Τουρκία με εμπλοκή της Μοσάντ.

Τι αποκαλύπτουν τα νέα αρχεία του Πενταγώνου για τα UFO ‑ ποια περιστατικά δεν έχουν ακόμα εξηγηθεί

Σήμερα

Σαράντα νέα αρχεία με βίντεο, ηχητικά και έγγραφα από CIA, NASA και FBI φέρνουν στο φως μαρτυρίες στρατιωτικών για άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα που παραμένουν αναπάντητα.

Η Apple μηνύει γνωστή εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης ‑ τι κατηγορεί τους πρώην υπαλλήλους της

Σήμερα

Η Apple κατέθεσε ομοσπονδιακή αγωγή κατά της OpenAI και δύο πρώην στελεχών της για κλοπή εμπιστευτικών πληροφοριών σχετικά με την ανάπτυξη προϊόντων.

Αγωγή κατά της Πλεύσης Ελευθερίας από την Όλγα Δάλλα – Υποστηρίζει ότι στερήθηκε τη βουλευτική έδρα λόγω… λίστας

Σήμερα

Δικαστικά κινείται η Όλγα Δάλλα για την απώλεια της έδρας της μετά τις επαναληπτικές εκλογές του 2023 - Ζητά τη βασική βουλευτική αποζημίωση 4 ετών

Τρομακτικό βίντεο: Παρά τρίχα γλίτωσε πεζός στη Νέα Υόρκη – Δείτε τι κατέγραψε η κάμερα ασφαλείας

Σήμερα

Δύο αυτοκίνητα καρφώθηκαν με μεγάλη ταχύτητα σε κτίριο στο Μπρούκλιν, τραυματίζοντας οδηγούς και πεζό - οι δύο οδηγοί συνελήφθησαν αμέσως.

Χάρι και Μέγκαν συναντούν τον βασιλιά Κάρολο σε «ιστορική» επανένωση ‑ τα παιδιά είδαν τον παππού τους για πρώτη φορά σε 4 χρόνια

Σήμερα

Ο βασιλιάς Κάρολος και η Καμίλα υποδέχτηκαν τον Χάρι με την οικογένειά του στο Χάιγκροουβ, σε αυστηρά ιδιωτική συνάντηση χωρίς φωτογραφίες

Ο Τεντόγλου «πέταξε» στα 8.61μ. με την κορυφαία επίδοση παγκοσμίως φέτος ‑ και απογοητεύτηκε που δεν έσπασε το πανελλήνιο ρεκόρ των 8.66μ.

Σήμερα

Στη 2η προσπάθειά του ο Έλληνας πρωταθλητής είχε ήδη κάνει 8.52μ., ενώ το προσωπικό του ρεκόρ αγγίζει τα 8.65μ.

Βόμβα στο ελληνικό μπάσκετ: Ο ΠΑΟΚ αποκτά τον Όσμαν με 9 εκατ. ευρώ για τρία χρόνια – Δίνει 2.000.000 ευρώ στον Παναθηναϊκό

Σήμερα

Ο ΠΑΟΚ εξασφαλίζει τον Τούρκο φόργουορντ για την επόμενη τριετία – Το παρασκήνιο της κορυφαίας μεταγραφής – Στο στόχαστρο και ο Βασίλης Τολιόπουλος με προσφορά έως δύο εκατ. ευρώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.