E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Την Δευτέρα στο νεκροταφείο Περιστερίου η κηδεία του Γιώργου Γεωργιάδη

«Έφυγε» χτυπημένος από τον καρκίνο σε ηλικία 62 ετών

Την Δευτέρα στο νεκροταφείο Περιστερίου η κηδεία του Γιώργου Γεωργιάδη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 12/11/2016 | 17:22

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ και όλοι συνάδελφοι που είχαν την τύχη να συνεργαστούν μαζί του τον αποχαιρετούν, έχοντας στη σκέψη τους ότι ίσως το αναπάντεχο νέο δεν είναι αλήθεια και ο Γιώργος λείπει σε άλλη μία μακρινή αποστολή», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ένωσης για τον θάνατο του Γιώργου Γεωργιάδη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κηδεία του Γιώργου Γεωργιάδη θα γίνει τη Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2016, στις 3.30 μ.μ. από τον Ι.Ν. Αγ. Βασιλείου στο Κοιμητήριο Περιστερίου.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποχαιρετά με μεγάλη θλίψη τον συνάδελφο, πολεμικό ανταποκριτή Γιώργο Αγγ. Γεωργιάδη, ο οποίος πέθανε σήμερα το πρωί, σε ηλικία 61 ετών, έπειτα από άνιση μάχη με τον καρκίνο», αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση

«Ο Γιώργος Γεωργιάδης υπήρξε ένας ακέραιος, έντιμος και σεμνός συνάδελφος. Εργάστηκε με ένταση και πάθος προκειμένου να ενημερώσει το κοινό για όλα τα τραγικά συμβάντα που κάλυψε δημοσιογραφικά. Παρότι είχε μία πολύ έντονη προσωπικότητα, κατόρθωνε με ηρεμία και ψυχραιμία να μεταδίδει την είδηση, αυτούσια και περιεκτική, έτσι ώστε να μπορεί ο αναγνώστης ή ο τηλεθεατής να έχει έγκυρη ενημέρωση για όλα τα θέμα της διεθνούς δημοσιογραφίας. Το έργο αυτό το διεκπεραίωσε καταβάλλοντας τεράστιο μόχθο και προσωπικό κόστος, καθώς ήταν αναγκασμένος να λείπει μεγάλα χρονικά διαστήματα σε κάθε επικίνδυνη και αφιλόξενη γωνιά του πλανήτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μα πάνω από όλα, η επαφή του με όλα αυτά τα τραγικά συμβάντα στην επαγγελματική του ζωή, τον ευαισθητοποίησαν και τον έκαναν καλύτερο άνθρωπο. Όπως ο ίδιος χαρακτηριστικά είπε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης ευαισθητοποίησης κατά της πολεμικής βίας που διοργάνωσε προς τιμήν του το Μορφωτικό Κέντρο Λόγου Μπανάτου "Αληθώς": "Δεν έχω την εντύπωση ότι είδα στη ζωή μου πολλά. Άλλωστε, πιστεύω ότι όσο περισσότερα βλέπεις, όσο περισσότερο ταξιδεύεις, τόσο καταλαβαίνεις ότι δεν είδες τίποτα. Γιατί η κάθε εικόνα, η κάθε στιγμή αλλάζει, ανάλογα με τη διάθεση ή τον φόβο σου. Αλλάζει από το φως ή το σκοτάδι. Από την απουσία ή τον ίλιγγο. Το κάθε τι μοιάζει διαφορετικό. Σκοπός είναι να γίνεις καλύτερος άνθρωπος κι αυτό μόνο μ' έναν τρόπο το καταφέρνεις: Να είσαι δίπλα στους άλλους συνεχώς. Να μπορείς να μιλήσεις αλλά να ξέρεις και ν' ακούς. Να βλέπεις τον άλλον από ψηλά, μόνο όταν του δίνεις το χέρι για να σηκωθεί"»,τονίζει η ΕΣΗΕΑ, ενώ παραθέτει το βιογραφικό του Γιώργου Γεωργιάδη.

Ο Γιώργος Γεωργιάδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1955. Με τη δημοσιογραφία άρχισε να απασχολείται επαγγελματικά το 1981, στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», όπου παρέμεινε μέχρι το 1986. Από το 1985 εργάστηκε και στο «Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων» καλύπτοντας το ελεύθερο ρεπορτάζ. Παράλληλα, από το 1986, εργάστηκε στην εφημερίδα «Η Πρώτη» ως υπεύθυνος του αστυνομικού ρεπορτάζ.

Το πάθος του για το πολεμικό ρεπορτάζ, γεννήθηκε στην πρώτη του αποστολή σε πόλεμο, το 1982, ως απεσταλμένος της «Ελευθεροτυπίας» στον Λίβανο. Έκτοτε διένυσε 30 χρόνια ως πολεμικός ανταποκριτής, ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο και καλύπτοντας τις πιο καυτές πολεμικές ζώνες για πολλά ελληνικά ΜΜΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κάλυψε τα γεγονότα της Μέσης Ανατολής και κυρίως το Παλαιστινιακό, με αποστολές στον Λίβανο, την Βόρειο Αφρική, την Υεμένη και αλλού.

Από το 1987 μέχρι το 1989 εργάστηκε στην ΕΡΤ και το καλοκαίρι του 1989, με ομάδα συναδέλφων του, συμμετείχε στην δημιουργία τού «MEGA». Την ίδια χρονιά μετακινήθηκε στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ». Κάλυψε την εξέγερση στη Ρουμανία, την πτώση του τείχους του Βερολίνου, τον διαμελισμό της Τσεχοσλοβακίας, το Αλβανικό, τις αλλαγές στην πρώην Σοβιετική Ένωση και στη συνέχεια τον πόλεμο της πρώην Γιουγκοσλαβίας, τον πόλεμο του Ιράκ, τον Εμφύλιο της Ρουάντα κ.ά.

Κάλυψε, επίσης, μεγάλες φυσικές καταστροφές, σεισμούς, τσουνάμι, και μεγάλα γεγονότα όπως την πειρατεία του κρουαζιερόπλοιου «MS Achille Lauro», το θάνατο της Νταϊάνα, τη στρατιωτική παρουσία του Αραφάτ στην Υεμένη, την ηγεσία του PLO στην Αλγερία, την Τυνησία, το Πακιστάν και την Ινδία. Είχε, επίσης, καλύψει τρομοκρατικές επιθέσεις στις ΗΠΑ, τη Βόρεια Αφρική και την Ευρώπη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ήταν από τους πλέον γνωστούς ρεπόρτερ, δημοσιογράφους και ανταποκριτές της σύγχρονης ελληνικής τηλεόρασης. Τα τελευταία χρόνια ταξίδευε στην υποσαχάρια Αφρική και ασχολήθηκε με το προσφυγικό.

Είχε βραβευθεί επανειλημμένως από το Ίδρυμα Μπότση για τα επιτεύγματά του και είχε δημιουργήσει ένα εντυπωσιακό αρχείο, που περιλαμβάνει φωτογραφίες και βίντεο από όλες τις αποστολές του και τα γεγονότα που κάλυψε.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Με μπικίνι στη βεράντα ξενοδοχείου πόζαρε η Χάιντι Κλουμ ‑ Δείτε το βίντεο

Πριν 10 ώρες

«Δεν θέλω να τελειώσει ποτέ αυτή η όμορφη καλοκαιρινή ημέρα», σημείωσε το μοντέλο

Διακοπές στην Ελλάδα για τον Μπίλι Ζέιν ‑ Η οικογένειά του κατάγεται από την Ελλάδα

Πριν 10 ώρες

Ο ηθοποιός έχει ελληνική καταγωγή - Η οικογένειά του κατάγεται από τη Χίο και τη Μάνη

Πρώην παιδί‑σταρ μηνύει τη Disney: «Με κακοποίησε εργαζόμενος όταν ήμουν 14 ετών»

Πριν 10 ώρες

25 χρόνια μετά, πρώην παιδί-σταρ προχωρά σε βαριές καταγγελίες για όσα συνέβησαν στα γυρίσματα

Ζόζεφιν: Η απάντηση στις φήμες χωρισμού με τον Νίνο μέσα από ένα βίντεο

Χτες

Η τραγουδίστρια επέλεξε τα γενέθλιά της για να διαλύσει τα σενάρια που είχαν προκύψει μετά την παύση της αμοιβαίας παρακολούθησης στα social media.

Γάμος με συγκίνηση στο Ηράκλειο – Η υποδοχή του ιερέα στη νύφη που έφτασε με αμαξίδιο

Χτες

Στην Αρβη, ένα χωριό του Δήμου Βιάννου στο Ηράκλειο Κρήτης, τελέστηκε ένας γάμος γεμάτος συγκίνηση.

Νότης Σφακιανάκης: Παλιός συνεργάτης του αποκαλύπτει τους λόγους απομάκρυνσής του από τη μουσική

Χτες

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Βασίλης Δήμας, ο Νότης Σφακιανάκης διακρινόταν για την έντονη κοινωνική του ευαισθησία

Με παραδοσιακή φουστανέλα χόρεψε ο Νίκος Αλιάγας στο πανηγύρι του χωριού του στη Σταμνά Μεσολογγίου, δείτε βίντεο

Χτες

Ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής βρέθηκε στην εκδήλωση προς τιμήν της Αγίας Αγάθης, η οποία κάθε χρόνο ολοκληρώνεται στις 24 Αυγούστου

Πατέρας για 2η φορά ο Ορφέας Αυγουστίδης

Χτες

Στο μαιευτήριο ΡΕΑ γέννησε η Γεωργία Κρασσά, με εξιτήριο τη Δευτέρα 24 Αυγούστου

Κένταλ Τζένερ και Τζέικομπ Ελόρντι πιάστηκαν στα πράσα σε ρομαντικό δείπνο ‑ Δείτε τις φωτογραφίες που επιβεβαιώνουν τη σχέση!

Χτες

Το ζευγάρι φωτογραφήθηκε να φεύγει από γνωστό εστιατόριο της πόλης, με την αμοιβαία χημεία ανάμεσα στον ηθοποιό και το μοντέλο να μην περνά απαρατήρητη

Η μεγάλη κόρη του Θάνου Πετρέλη έκλεισε τα 20: Είμαι πάντα περήφανος για σένα

Χτες

Ο τραγουδιστής έχει αποκτήσει τρία παιδιά με τη Σοφία Μοσχοπούλου - Η Αγάπη που είχε τα γενέθλιά της την Κυριακή 23 Αυγούστου σπουδάζει Νομική

Θάνασης Τσαλταμπάσης: Συγκινητικό μήνυμα για τον θάνατο του πατέρα του

Χτες

Ο ηθοποιός ανέβασε ένα story στο Instagram τιμώντας τη μνήμη του, τρεις μήνες μετά την απώλεια

Η Κόρτνεϊ Καρντάσιαν πόζαρε με ασημένιο μπικίνι

Χτες

Η τηλεοπτική προσωπικότητα μοιράστηκε στιγμιότυπα και βίντεο από τις καινούργιες αναμνήσεις που έφτιαξε με τον άντρα της και τα παιδιά τους

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.