E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Η μυστική επίσκεψη του ελληνοαμερικανού συμβούλου του Τραμπ στην Αθήνα

Τι ήρθε να κάνει στην Ελλάδα ο Τζόρτζ Παπαδόπουλος;

Η μυστική επίσκεψη του ελληνοαμερικανού συμβούλου του Τραμπ στην Αθήνα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 12/11/2016 | 20:08

Την περασμένη άνοιξη ο Τζορτζ Παπαδόπουλος πέρασε τις πόρτες του υπουργείου Εξωτερικών σχεδόν με απόλυτη μυστικότητα. Είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται κοντά στον Ντόναλντ Τραμπ, τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ. Οι συναντήσεις του ομογενή συμβούλου του νέου προέδρου, σύμφωνα με δημοσίευμα του Βήματος της Κυριακής, ήταν στοχευμένες. Ο κ. Παπαδόπουλος συναντήθηκε με τον γγ Δημήτρη Παρασκευόπουλο, τον πολιτικό διευθυντή Πέτρο Μαυροειδή και τους διευθυντές τριών κομβικών διευθύνσεων: της Α3 που ασχολείται με τις βαλκανικές υποθέσεις, της Α4 που παρακολουθεί τα ελληνοτουρκικά και της Α7 που χειρίζεται τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις. Στη συνέχεια μετέβη στο υπ. Αμυνας όπου συναντήθηκε με τον Πάνο Καμμένο. Ο Τζορτζ Παπαδόπουλος ανήκε στην ομάδα συμβούλων της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ και αποτελεί έναν από τους τρεις ομογενείς που έχουν στενή σχέση με τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το όνομα του Τζορτζ Παπαδόπουλου στη λίστα με τους πέντε συμβούλους του Ντόναλντ Τραμπ για θέματα εξωτερικής πολιτικής ξάφνιασε πολλούς στην Ομογένεια, αλλά και την κεντρική πολιτική σκηνή των ΗΠΑ. Και αν κάποιοι Ελληνοαμερικανοί τον γνώριζαν ως γιο του Αντώνη Παπαδόπουλου, του πρώην προέδρου της Παμμακεδονικής Ομοσπονδίας ΗΠΑ, δεν ήταν καθόλου γνωστός στην Ουάσιγκτον.

Σε ηλικία ούτε τριάντα χρόνων –αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο μόλις το 2009– η παρουσία του μεταξύ των συμβούλων του Τραμπ προκάλεσε το ενδιαφέρον της εφημερίδας Washington Post, που σχολίασε σκωπτικά μια αναφορά στο βιογραφικό του: Σύμφωνα με αυτήν, είχε εκπροσωπήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες στo Model UN, ένα πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για νέους ηγέτες. Η εφημερίδα αναζήτησε συστάσεις και για την εργασιακή του εμπειρία, αλλά δεν τις βρήκε, καθώς λίγοι στον κλάδο είχαν ακούσει για τον μόλις μερικών μηνών διευθυντή του τμήματος Διεθνούς Ενέργειας, Νόμου και Ασφάλειας Φυσικών Πόρων στο Κέντρο Διεθνούς Δικηγορίας του Λονδίνου.

Πριν από αυτό και για σχεδόν πέντε χρόνια, όμως, ο Παπαδόπουλος συνεργαζόταν με το συντηρητικό ινστιτούτο Hudson ως σύμβουλος για τα θέματα της ενέργειας. Υπό αυτήν τη θέση διοργάνωσε μία από τις πρώτες ημερίδες για την ενεργειακή συνεργασία Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ. Σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» έχει δηλώσει ότι το θέμα «θα είναι ύψιστης προτεραιότητας για τις ΗΠΑ» αν ο Τραμπ κερδίσει τις εκλογές. Φαίνεται μάλιστα ότι έχει αναλάβει το ζήτημα της ενεργειακής ασφάλειας, αλλά και ευρύτερα τις σχέσεις με την Ανατολική Μεσόγειο για την εκστρατεία του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου, καθώς φέτος το καλοκαίρι ταξίδεψε αρκετά στο Ισραήλ, στην Κύπρο και στην Ελλάδα, συναντώντας μάλιστα μέχρι και τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Στην ομάδα του Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται πάντως ότι βρέθηκε από... σπόντα, καθώς αρχικά είχε ενταχθεί στο επιτελείο του υποψηφίου για την προεδρία Μπεν Κάρσον. Οταν αυτός αποσύρθηκε υποστηρίζοντας τον Τραμπ, ο Παπαδόπουλος εντάχθηκε στο δυναμικό του. Στον βαθμό που θα του δοθεί η ευκαιρία, ελπίζει να μυήσει τον Τραμπ και στα υπόλοιπα θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος – για τα οποία πάντως μέχρι στιγμής ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών δεν έχει εκφράσει θέση

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί σαλάτα γνωστής εταιρείας ‑ Μην την καταναλώσετε

Σήμερα

Εντοπίστηκε ο παθογόνος μικροοργανισμός Listeria monocytogenes

Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: Τι έδειξαν οι τοξικολογικές εξετάσεις στα δύο κοριτσάκια της οικογένειας

Σήμερα

Τα δύο αδελφάκια βρίσκονται ακόμα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, έχοντας δίπλα τους ειδικούς για ψυχολογική υποστήριξη και φροντίδα

ΗΠΑ: Νεκρή influencer σε ξενοδοχείο πολυτελείας ‑Κυκλοφορούσε γυμνή στο λόμπι ‑ Το ασυνήθιστο βίντεο

Σήμερα

Eίχε ταξιδέψει στη Βραζιλία προκειμένου να υποβληθεί σε πλαστική επέμβαση.

«Ξαναχτύπησε» ο Κάμελ στον Βόλο: Επίθεση σε βάρος του κατήγγειλε διερχόμενος πεζός στα Παλαιά

Σήμερα

Ο συγκεκριμένος άνδρας είναι γνωστός στις διωκτικές αρχές από παλαιότερες υποθέσεις και έχει απασχολήσει επανειλημμένα για παραβατική συμπεριφορά και επιθέσεις κυρίως σε βάρος γυναικών

Θεσσαλονίκη: «Προσέβαλε την προσωπικότητά μου και τον ανδρισμό μου» ‑ Στη φυλακή ο 38χρονος που σκότωσε τον πρώην πεθερό του

Σήμερα

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ο 38χρονος μετά την απολογία του σε ανακρίτρια και εισαγγελέα

Μεγάλη πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο – Σηκώθηκαν τα εναέρια μέσα

Σήμερα

Υδροφόρες του δήμου συνδράμουν στο έργο της Πυροσβεστικής

Πότε ξεκινά το Μουντιάλ 2026: Τα δύο «πράγματα» που θα γίνουν για πρώτη φορά

Σήμερα

Προ των πυλών το Μουντιάλ 2026 - Οι 12 όμιλοι της τελικής φάσης - Ποιες είναι οι δύο πρώτες ομάδες που παίζουν

«Νταντάδες της Γειτονιάς»: Ανοιξε η πλατφόρμα αιτήσεων για τους γονείς – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Σήμερα

Οι γονείς που ψάχνουν άνθρωπο για τη φροντίδα του μωρού τους, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στο ntantades.gov.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 5
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.