E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Με απρόοπτα η πρώτη συναυλία του Sting στο Μπατακλάν

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από το πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 13/11/2016 | 11:12

Απευθυνόμενος στα γαλλικά στον κόσμο που γέμισε το Μπατακλάν του Παρισιού, όπου δεκάδες άνθρωποι έχασαν πέρσι τη ζωή τους στο τρομακτικό τρομοκρατικό χτύπημα της 13ης Νοεμβρίου, ο Sting κάλεσε τους παρευρισκόμενους πρώτα να τιμήσουν και να θυμηθούν εκείνους που έχασαν τη ζωή τους ένα χρόνο πριν και μετά να γιορτάσουν τη μουσική και τη ζωή στον ιστορικό αυτό χώρο. Κρατώντας ενός λεπτού σιγή, ξεκίνησε τη συναυλία με ένα τραγούδι-μήνυμα, το «Fragile», υπενθυμίζοντας στον κόσμο πόσο εύθραυστοι είμαστε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η μουσική είναι ένας ωκεανός που δεν έχει τέλος, η μουσική είναι η κοινή μας γλώσσα», ήταν τα λόγια του Στινγκ στο γαλλικό ραδιόφωνο, λίγες ώρες πριν από τη συναυλία του στο Μπατακλάν, με την οποία ξαναέδωσε, ένα χρόνο μετά, ζωή στο Μπατακλάν.

«Η Γαλλία και ο κόσμος όλος θα δουν ότι το Μπατακλάν ξαναζεί» είχε δηλώσει το απόγευμα συγκινημένος ο Ζερόμ Λανγκλέ, ο ιδιοκτήτης της μυθικής αίθουσας.

Στον χώρο συνέρρευσε και πλήθος δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ ενώ τηρήθηκαν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στον φράχτη της πρασιάς πίσω από τους δημοσιογράφους, άρχισαν και πάλι να τοποθετούνται λουλούδια και αφιερώματα στη μνήμη των θυμάτων.

Έφαγαν πόρτα δύο μέλη των Eagles of Death Metal

Παρά την επιτυχία και την συμβολική αξία της χθεσινής συναυλίας δεν έλειψαν και τα απρόοπτα. Όπως μεταδίδουν σήμερα τα διεθνή μέσα, δύο μέλη του συγκροτήματος Eagles of Death Metal, του συγκροτήματος που έπαιζε στο Μπατακλάν τη μοιραία βραδιά της επίθεσης των τζιχαντιστών, «έφαγαν πόρτα» όταν προσπάθησαν να μπουν στον χώρο για να παρακολουθήσουν τη συναυλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, επρόκειτο για τον τραγουδιστή Τζέσι Χιους και ένα άλλο μέλος της μπάντας, που εκδιώχθηκαν κακήν κακώς από τον χώρο από τον διευθυντή του Μπατακλάν, Ζυλ Φρουτός.

«Ήρθαν και τους πέταξα έξω. Υπάρχουν πράγματα που δεν συγχωρούνται», είπε ο Φρουτός στο Γαλλικό Πρακτορείο, αναφερόμενος προφανώς στις αμφιλεγόμενες δηλώσεις του μετά την τραγωδία, οι οποίες είχαν προκαλέσει έντονες επικρίσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο τραγουδιστής των Eagles of Death Metal είχε προκαλέσει την οργή μεγάλης μερίδας των κατοίκων του Παρισιού, υποστηρίζοντας ότι μετά την επίθεση είδε «μουσουλμάνους να πανηγυρίζουν» στο κέντρο της πόλης. Τα αντι-ισλαμικά του σχόλια αποτέλεσαν αφορμή για να ακυρωθούν δύο συναυλίες της μπάντας στην γαλλική πρωτεύουσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατά τη διάρκεια μιας άλλης συνέντευξής του σε αμερικανικό δίκτυο, ο Χιους είχε αφήσει επίσης υπόνοιες ότι το προσωπικό ασφαλείας του Μπατακλάν μπορεί να είχε κάποια ανάμιξη στην επίθεση, δήλωση που προφανώς δεν τους συγχώρεσαν ποτέ οι ιδιοκτήτες του θεάτρου. Σε άλλες τοποθετήσεις του, ο τραγουδιστής είχε στραφεί ενάντια και στην αυστηρή νομοθεσία περί οπλοκατοχής στη Γαλλία, η οποία όπως τόνισε «σίγουρα δεν βοήθησε στο να σωθούν ζωές στο Μπατακλάν».

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πόλεμος ΗΠΑ‑Ιράν: Σοκ από τα επίσημα στοιχεία ‑ Ο πραγματικός αριθμός των νεκρών μέχρι σήμερα

Χτες

Επίσημη καταγραφή θυμάτων στον πόλεμο ΗΠΑ-Ιράν – Τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα

Μεσόγειος: Βυθίστηκε ρωσικό δεξαμενόπλοιο που μετέφερε LNG ‑ «Τρομοκρατική επίθεση», λέει ο Πούτιν

Χτες

Το πλοίο ήταν μέρος του σκιώδους στόλου της Ρωσίας - Η Αίγυπτος διέψευσε οποιαδήποτε ανάμειξη

Συρία: Πύραυλος καρφώθηκε δίπλα σε κατοικημένη περιοχή στα σύνορα με την Τουρκία – Έσπευσαν για selfies οι κάτοικοι

Χτες

Πανικός στο Καμισλί από το βλήμα που έπεσε μόλις δύο χιλιόμετρα από την Τουρκία

Μπλακάουτ στο ηλεκτρικό δίκτυο του Ιράκ ‑ Oι ΗΠΑ ζητούν από τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν τη χώρα

Χτες

Πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας του Ιράκ ανέφεραν νωρίτερα ότι αναχαιτίστηκε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος στην περιοχή του αεροδρομίου της Βαγδάτης

Σε απόλυτη ετοιμότητα η Κύπρος: Το SMS που πήγε σε όλους τους πολίτες

Χτες

Σε περίπτωση λήψης γραπτού μηνύματος στα κινητά τους τηλέφωνα, οι πολίτες καλούνται να παραμείνουν ψύχραιμοι και να ακολουθήσουν τις πιο κάτω οδηγίες

Ισραήλ: Συντετριμμένος ο Έλληνας παππούς των τριών παιδιών που σκοτώθηκαν ενώ πήγαιναν σε καταφύγιο

Χτες

Τρία παιδιά με ελληνικές ρίζες σκοτώθηκαν στο Ισραήλ από ιρανική επίθεση

Βίντεο από την κατάρριψη ιρανικού YAK‑130 από μαχητικό αεροσκάφος F‑35I

Χτες

Μάλιστα ακούγονται Ιρανοί να φωνάζουν «Allahu Akbar» αφού νόμιζαν ότι ένα ισραηλινό μαχητικό αεροσκάφος είχε αναχαιτιστεί.

Ντουμπάι: Οι υπερπλούσιοι πληρώνουν έως και 350.000 δολάρια για να φύγουν με ιδιωτικά τζέτ

Χτες

Ιδιωτικές εταιρείες ασφαλείας επιστρατεύουν «στόλους SUV» για τη μεταφορά πολιτών στο Ριάντ μέσω της 10ωρης οδικής διαδρομής από το Ντουμπάι

Στον αέρα το σχέδιο για το μελλοντικό ευρωπαϊκό μαχητικό

Χτες

Dassault και Airbus ερίζουν για την ηγεσία στο πρόγραμμα

Καταδικάστηκε ο Χάρι Μαγκουάιρ για τα επεισόδια στη Μύκονο

Χτες

Ο Αγγλος αμυντικός καταδικάστηκε για την συμπλοκή που είχε στη Μύκονο πριν από έξι χρόνια, όταν και είχε συλληφθεί στο νησί.

Βγήκε από τη ΜΕΘ το 5 μηνών βρέφος από τη Ζάκυνθο που είχε προσβληθεί από μηνιγγίτιδα: Η ζωή νίκησε τον θάνατο, λέει ο Ηλιάδης

Χτες

Μετά από 11 ημέρες νοσηλείας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, το παιδί τα κατάφερε με τον Ανδρέα Ηλιάδη να εύχεται στον μικρό «ήρωα» να έχει «από εδώ και πέρα μόνο χαρές»

Δοκιμαστικό SMS στις 19.00 σε όλα τα κινητά τηλέφωνα στην Κύπρο, προληπτικά μέτρα και σαφείς οδηγίες προς τους πολίτες

Χτες

Η δοκιμή θα πραγματοποιηθεί σήμερα γύρω στις 19:00, όταν θα σταλεί δοκιμαστικό μήνυμα σε όλους τους χρήστες κινητής τηλεφωνίας στην Κύπρο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 22
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.