E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Μάχη για τη ζωή του δίνει ο Θανάσης Πλεύρης

Συγκρατημένοι οι γιατροί στις εκτιμήσεις τους

Μάχη για τη ζωή του δίνει ο Θανάσης Πλεύρης
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 15/11/2016 | 16:00

Σταθερά κρίσιμη η κατάστασή του - Ο 39χρονος δικηγόρος νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε μηχανική υποστήριξη από το πρωί της περασμένης Κυριακής - Δεν έχει παρουσιάσει επιδείνωση τις τελευταίες ώρες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σταθερά κρίσιμη παραμένει για τρίτο 24ωρο η κατάσταση της υγείας του πρώην βουλευτή κ. Αθανασίου Πλεύρη. Ο 39χρονος δικηγόρος νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε μηχανική υποστήριξη από το πρωί της περασμένης Κυριακής στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών όπου εισήχθη "με εικόνα σήψης" σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν.

Η απαρχή της περιπέτειας της υγείας του βρίσκεται σε μια αγγειοπλαστική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε το προηγούμενο διάστημα και η οποία δεν είχε την αναμενόμενη έκβαση καθώς ο κ. Πλεύρης προσβλήθηκε από ένα δυνατό και ανθεκτικό μικρόβιο.

Με τον ασθενή να "διανύει" μια δύσκολη -και αχαρτογράφητη ακόμη- διαδρομή με αβέβαιη κατάληξη καθώς ο οργανισμός του "βάλλεται" από την σήψη, οι θεράποντες ιατροί είναι πολύ συγκρατημένοι στις εκτιμήσεις τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μια ελάχιστη χαραμάδα αισιοδοξίας αρχίζει να ανοίγει σήμερα με δεδομένο πως η ιδιαιτέρως βεβαρημένη κατάσταση του δεν παρουσιάζει επιδείνωση. Η μάχη με τον χρόνο βεβαίως συνεχίζεται σκληρή για τον 39χρονο, καθώς κάθε λεπτό που περνά χωρίς να επιβαρύνεται περαιτέρω προσδίδει ίσως κάποια δύναμη στον οργανισμό του.

Η ηλικία του και η καλή υγεία του πριν το ατυχές συμβάν είναι τα δυο βασικά του "όπλα" σε αυτή τη μάχη με το μικρόβιο, ενώ σημαντικό ρόλο έχουν και τα δυνατά αντιβιοτικά κοκτέιλ που του χορηγούνται.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν που εξέδωσε το απόγευμα της Δευτέρας το Ιατρικό Κέντρο, ο 39χρονος εισήχθη το πρωί της Κυριακής (13 Νοεμβρίου) στο νοσοκομείο με «εικόνα σήψης». «Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του εισήχθη άμεσα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου και παραμένει νοσηλευόμενος, διασωληνωμένος σε μηχανική υποστήριξη» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ιατρικές πηγές εξηγούν πως η σήψη είναι μια γενικευμένη αντίδραση του οργανισμού έπειτα από μία λοίμωξη. Η αντίδραση αυτή είναι συστηματική, δηλαδή προσβάλλει όλο το σώμα και όλα τα όργανα του ασθενούς και θέτει τη ζωή σε άμεσο κίνδυνο. Σήψη δημιουργείται όταν μικρόβια διεγείρουν τον ανοσιακό μηχανισμό του ασθενούς. Στην προκειμένη περίπτωση, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπαίτιο μικρόβιο φέρεται να είναι ο σταφυλόκκοκος, που έχει βαριά επίπτωση στον οργανισμό του ασθενούς.

Όπως τονίζεται στο ιατρικό ανακοινωθέν του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών «είχαν προηγηθεί αγγειοχειρουργικές επεμβάσεις σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα», επεμβάσεις που πιθανόν συσχετίζονται ή/και οδήγησαν στη βαριά σήψη του ασθενούς.

«Από τη θεραπευτική ομάδα του ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΩΝ διενεργήθηκαν και διενεργούνται όλες οι ενδεδειγμένες θεραπευτικές πράξεις, συντηρητικές και επεμβατικές» αναφέρει η ανακοίνωση του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συναγερμός για τις πτήσεις drones στη Γερμανία: «Αμεση κατάρριψη» ζητά ο Βαυαρός πρωθυπουργός

Σήμερα

Ο Βαυαρός Πρωθυπουργός ζήτησε την κατάρριψη των drones και την κυριαρχία στον εναέριο χώρο.

Ο Κώστας Μπάρκας κατήγγειλε τη Ραλλία Χρηστίδου για απειλή ξυλοδαρμού

Σήμερα

Έντονο επεισόδιο σημειώθηκε στη Βουλή ανάμεσα στη Ραλλία Χρηστίδου και τον Κώστα Μπάρκα

Πάνος Ρούτσι: “Έχει χάσει 10 κιλά, αυξημένος κίνδυνος για σοβαρές επιπλοκές“ λένε οι γιατροί

Σήμερα

Ανακοίνωση για την κατάσταση της υγείας του Πάνου Ρούτσι εξέδωσε η ιατρική ομάδα που τον παρακολουθεί

Ο Στέφανος Ντούσκος ξανά στο βάθρο: Κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στο σπριντ 500μ. στην Σαγκάη

Σήμερα

Ο «χρυσός» πρωταθλητής κατέλαβε τη δεύτερη θέση, πίσω από τον Λευκορώσο Ζάλατι

Αρνήθηκε την εισαγωγή στο Νοσοκομείο Νίκαιας ο Πάνος Ρούτσι: 19η μέρα σε απεργία πείνας

Σήμερα

Εξακολουθεί να πίνει μόνο νερό, χαμομήλι και ηλεκτρολύτες

Διαγραφές φοιτητών: Όσα προβλέπει υπουργική απόφαση για τη διάρκεια φοίτησης στα ΑΕΙ

Σήμερα

Ζαχαράκη: Θέλουμε ιδρύματα που λειτουργούν με σταθερούς και ξεκάθαρους κανόνες

Times of Israel: Θετική η Χαμάς στο σχέδιο του Τραμπ για τη Γάζα ‑ Θα ζητήσει αλλαγές

Σήμερα

Αρθρο του BBC αναφέρει ότι ο ηγέτης της Χαμάς στη Γάζα αντιτίθεται στο σχέδιο

Αγρια δολοφονία γνωστού bodybuilder: Τον σκότωσε η σύζυγός του – «Δεν άντεχε να ζει με τον φόβο ...»

Σήμερα

Η γυναίκα είχε εμμονή μαζί του - Είχε ανοίξει τρύπες στους τοίχους για να τον κατασκοπεύει

Πάνος Ρούτσι: Στο Κρατικό Νίκαιας για ιατρικές εξετάσεις ‑ Βρίσκεται στη 19η μέρα απεργίας

Σήμερα

Διακομίζεται στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.