E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ερντογάν για Γερμανία: Τι φιλία είναι αυτή;

Νέες συλλήψεις δημάρχων στην Τουρκία

Ερντογάν για Γερμανία: Τι φιλία είναι αυτή;
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 16/11/2016 | 12:49

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν κατά την αναχώρησή του για επίσημη επίσκεψη στο Πακιστάν και στο Ουζμπεκιστάν, με αφορμή ερωτήσεις δημοσιογράφων για τη συνεχιζόμενη αντιπαράθεση με την Γερμανία, την οποία η Άγκυρα κατηγορεί ότι επιτρέπει σε μέλη του ΡΚΚ να δρουν ανενόχλητα στο γερμανικό έδαφος, εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά του Βερολίνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Xθες ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας στις συναντήσεις με τον δικό μας υπουργό Εξωτερικών και μ' εμένα αναφέρθηκε στον κοινό αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Εμείς πλέον δεν πιστεύουμε σε λόγια, αλλά θέλουμε πράξεις. Έχουμε παραδώσει στην καγκελάριο τα αρχεία που διαθέτει η ΜΙΤ. Είπαμε ότι είναι 4500 φάκελοι. Υπάρχει ανακοίνωση ότι οι 6 από αυτούς εξετάζονται στην Γερμανική Βουλή. Αλλά χθες μας είπαν ότι έχουν διεκπεραιωθεί 90 φάκελοι.

Δεν ήταν στιβαροί στη αντιμετώπιση. Όταν για πολύ καιρό είστε χαλαροί, αυτό θα χτυπήσει σαν μπούμεραγκ και τη Γερμανία. Η Δύση αυτή την στιγμή υποθάλπει την τρομοκρατία. Αυτό το βλέπουμε στο κτίριο του Ευρωκοινοβουλίου. Από την μία λέτε ότι το ΡΚΚ είναι τρομοκρατική οργάνωση, και από την άλλη θα ανέχεστε τα μέλη αυτής της οργάνωσης. Θα τους στηρίζετε έμμεσα ή άμεσα; Μπορεί να συμβαίνει αυτό; Τι φιλία είναι αυτή; Αν το κάναμε εμείς ως Τουρκία τι θα έκαναν; Τους πήγαμε στη βομβαρδισμένη Βουλή. Τους τα είπαμε. Αν βομβαρδιζόταν η Ομοσπονδιακή σας Βουλή πως θα το βλέπατε; Τους έδειξα το περιοδικό της τρομοκρατικής (οργάνωσης) και τα λεφτά που μάζεψε. Η τρομοκρατική οργάνωση εκεί, μάζεψε 13 εκατομμύρια ευρώ.

Ξέρω ότι η γερμανική εφορία είναι ευαίσθητη σε τέτοια θέματα. Ξέρω πόσο κυνηγάνε όσους λειτουργούν παράνομα. Έχοντας μπροστά μας όλες αυτές τις αλήθειες, λέω ότι χρειάζεται να είμαστε σε πλήρη συμπαράσταση. Μην βοηθάτε τόσο αυτή την τρομοκρατική οργάνωση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Τούρκος πρόεδρος συνέχισε με αναφορές για το Βέλγιο και τη Γαλλία: «Εκτός της Γερμανίας είναι κι αυτοί που βρίσκονται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Το Βέλγιο είναι ένα σημαντικό κέντρο αυτής της υπόθεσης. Γίνονται τόσο σημαντικά πράγματα και καμία ευαισθησία. Τονίζω την σημασία γιατί εκεί βρίσκεται και το Ευρωκοινοβούλιο. Πρέπει να είναι πολύ πιο προσεκτικοί. Το Βέλγιο δεν είναι μόνο σημαντικό κέντρο του ΡΚΚ αλλά και της Οργάνωσης Γκιουλέν. Γίνονται εμπρησμοί σε τεμένη μας και καμία ευαισθησία. Τι έγινε; Πρόσφατα αντιμετώπισαν πολύ σοβαρή τρομοκρατική επίθεση. Όπως και στην Γαλλία. Αυτά θα έχουν συνέχεια. Σήμερα σ' εμάς, αύριο σ' εκείνους».

Ο κ. Ερντογάν απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις επανέλαβε ότι θα επικυρώσει την θανατική ποινή και χαιρέτισε τις εργασίες αναθεώρησης του Συντάγματος, που περιλαμβάνουν το προεδρικό σύστημα, θέμα για το οποίο συνεργάζεται η κυβέρνηση του ΑΚΡ με το Εθνικιστικό Κίνημα.

Σήμερα το πρωί στο πλαίσιο έρευνας που διεξάγει η Εισαγγελία του Σίιρτ, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση στο δημαρχείο της πόλης. Στις 6 τα ξημερώματα, κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας απέκλεισε το κτήριο και ξεκίνησε έρευνα. Κατάσχεσε τους σκληρούς δίσκους των υπολογιστών του δήμου, ενώ ταυτόχρονα άλλο κλιμάκιο προσήγαγε, τον δήμαρχο της πόλης Τουντσέρ Μπακιρχάν και έκανε έρευνα στο σπίτι του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην πόλη του Τούντζελι, το πρωί προσήχθησαν ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος, Μεχμέτ Αλί Μπουλ και Νουραγιάτ Αλτούν, μετά από επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων στις κατοικίες τους.

Οι προσαγωγές δημάρχων στη νοτιοανατολική Τουρκία, όπου υπερτερεί το κουρδικό στοιχείο, αλλά και στελεχών του φιλοκουρδικού κόμματος, έχουν προκαλέσει τριβές στις σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βρήκαν τρεις όλμους στο διαμέρισμα που αγόρασαν στην Αγία Παρασκευή

Χτες

Χρειάστηκε η επέμβαση του Στρατού προκειμένου να απομακρυνθούν με ασφάλεια οι όλμοι από το διαμέρισμα στην Αγία Παρασκευή

Καύσωνας στη δυτική Ευρώπη: Νεκροί σε Γαλλία και Βρετανία ‑ Έκτακτα μέτρα και στην Ιταλία

Χτες

Οκτώ περιοχές στη δυτική Γαλλία τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού

Δικογραφία από την Αστυνομία για το επεισόδιο μεταξύ Μαρινάκη και Δημητριάδη

Χτες

Η δικογραφία αφορά στα, αυτεπαγγέλτως, διωκόμενα αδικήματα που τελέστηκαν παραβιάζοντας την αθλητική νομοθεσία

Ο Τραμπ υποβάλλεται σε νέο ιατρικό έλεγχο καθώς πληθαίνουν τα ερωτήματα για την υγεία του

Χτες

Πρόκειται για την τρίτη προγραμματισμένη ιατρική του εξέταση μέσα σε διάστημα 13 μηνών

Δηλητηριώδεις μέδουσες ‑ «πυξίδα» εντοπίστηκαν σε παραλία στη Ραιδεστό

Χτες

Καφέ μέδουσες του είδους Chrysaora hysoscella (κοινώς γνωστές ως `μέδουσες πυξίδα) παρατηρήθηκαν στην παραλιακή ζώνη της Τουρκίας

Παναθηναϊκός: Νέος προπονητής ο Γιάκομπ Νίστρουπ

Χτες

Ο 38χρονος Δανός υπέγραψε διετές συμβόλαιο

PosoKanei: Πώς λειτουργεί η νέα πλατφόρμα σύγκρισης τιμών σούπερ μάρκετ

Χτες

Η πλατφόρμα PosoKanei έρχεται να λειτουργήσει ως ένας ψηφιακός σύμμαχος για τους καταναλωτές

Mango: Παραιτήθηκε από την εταιρεία ο κατηγορούμενος για την δoλoφovία του πατέρα του Ισάκ Αντιτς

Χτες

Ο γιος του ιδρυτή του ισπανικού κολοσσού μόδας, Ισάκ Αντίκ, αφήνει τη θέση του αντιπροέδρου προκειμένου να αφοσιωθεί στην υπεράσπισή του, μετά τη σύλληψή του για την δολοφονία του πατέρα του

Πανελλήνιες 2026: Οδηγός για το Μηχανογραφικό Δελτίο ‑ Η διαδικασία και οι προθεσμίες

Χτες

Η σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού αποτελεί «κλειδί» για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.