E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Λεβέντης: Τι θα πείραζε να ήμασταν τρεις καρέκλες παραπάνω στο δείπνο με τον Ομπάμα;

«Κάποιοι κάνανε καθημερινές διαδηλώσεις κατά των ΗΠΑ και τώρα περιμένουνε από αυτές να πιέσουν για το χρέος»

Λεβέντης: Τι θα πείραζε να ήμασταν τρεις καρέκλες παραπάνω στο δείπνο με τον Ομπάμα;
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 17/11/2016 | 17:47

Μεγάλη μέρα για τη δημοκρατία, χαρακτήρισε την 17η Νοεμβρίου, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, τονίζοντας «ότι άνθρωποι απένταροι, χωρίς καμία σιγουριά, πρόταξαν τα στήθη τους σε μια οργανωμένη χούντα, για να την διαφυλάξουν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Λεβέντης, με αφορμή την ειδική συνεδρίαση της Βουλής, που ήταν αφιερωμένη στην μνήμη του Πολυτεχνείου, μίλησε «για εποχές που αλλάζουν» και επιτέθηκε σε κόμματα που, όπως είπε, «επί χρόνια έλεγαν έξω οι αμερικάνοι και θεωρούν σήμερα επίτευγμα ότι ήρθε στη χώρα μας ο Αμερικανός πρόεδρος».

«Πολλοί στο ΣΥΡΙΖΑ και στο ΚΚΕ αγωνίστηκαν κατά των ΗΠΑ και τώρα παρουσιάζεται ως επιτυχία το ότι ήρθε ο κ. Ομπάμα και μίλησε κατά της λιτότητας.

Είναι κάτι η επίσκεψη ενός προέδρου μιας χώρας, έστω και λίγες εβδομάδες πριν την πτώση του. Όμως, μην ξεχνάμε ότι αποδοκιμάστηκε», σημείωσε ο κ. Λεβέντης και συνέχισε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Κάποιοι κάνανε καθημερινές διαδηλώσεις κατά των ΗΠΑ και τώρα περιμένουνε από αυτές να πιέσουν για το χρέος. Τι να περιμένουμε όμως, αφού και ένα ευρώ να χαρίσει η κ. Μέρκελ, χρειάζεται την έγκριση των κοινοβουλίων».

Παράλληλα, εξέφρασε την διαμαρτυρία του ότι αποκλείστηκαν και δεν προσκλήθηκαν τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο δείπνο που παραχώρησε η Προεδρία, προς τιμήν του Μπάρακ Ομπάμα και υποστήριξε ότι αυτοί που το αποφάσισαν «κρύφτηκαν πίσω από το αυστηρό πρωτόκολλο».

«Τι θα ενοχλούσε να ήμασταν τρεις καρέκλες παραπάνω; Η κ. Γεννηματά, ο κ. Θεοδωράκης; Μήπως υπάρχει φόβος να μάθει ένας ξένος ηγέτης ότι κάποιοι έχουμε άλλες, διαφορετικές σκέψεις;», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λεβέντης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, υποστήριξε ακόμα, ότι η χώρα μας θα αποτύχει αν προβάλει ως αίτημα μόνο τη μείωση του χρέους και δεν προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις για να προσελκύσει νέους επενδυτές.

Ταυτόχρονα, έκανε λόγο για διαφορετικές απόψεις του κόμματος του με ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, ως προς τις παθογένειες της χώρας και τις λύσεις που πρέπει να προωθηθούν για την αντιμετώπισή τους. Όπως τόνισε «δεν χρειαζόμαστε μνημόνια και η χώρα θα ορθοποδήσει αν περιοριστούν οι δαπάνες» και επανέφερε την πρότασή του για να μειωθούν, μεταξύ άλλων, στους 200, οι βουλευτές, στο μισό οι συντάξεις τους και να καταργηθούν πλήρως όλες των τέως βουλευτών.

«Πρέπει να γίνουν προσπάθειες να ξαναφέρουμε την κοινωνία και τον λαό κοντά μας. Κοντά στη πολιτική. Διαφορετικά θα έχουμε άσχημες εξελίξεις. Θεωρώ χρέος της πολιτικής ηγεσίας με τις δικές της θυσίες να δώσει το δικό της δίδαγμα. Να επαναφέρουμε κοντά μας τον κόσμο που διώξαμε», είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Λεβέντης τόνισε την «ανάγκη συναίνεσης και συνεννόησης των κομμάτων για να δημιουργηθεί κλίμα σταθερότητας», διαφορετικά όπως είπε, «δεν θα υπάρχει καλή κατάληξη στα οικονομικά».

«Η Ευρώπη αυτό που απαντά στο κ. Τσίπρα είναι, προχωρήστε στις μεταρρυθμίσεις και αν το 2018 είναι εμπόδιο το χρέος, τότε θα το κοιτάξουμε. Θα ήταν αφελής ο κ. Τσίπρας αν περίμενε διαφορετική απάντηση», ανέφερε ο κ. Λεβέντης και συμπλήρωσε:

«Οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να προχωρήσουν. Πόσο μπορεί να κρατήσει, ένας άνεργος να τρώει στους μητροπολίτες; Να κάτσει μια κυβέρνηση μνημονιακή κόβοντας τις συντάξεις και επιβαρύνοντας με νέους φόρους; Αυτά δεν δίνουν ώθηση στην οικονομία. Είναι θέμα πτωτικής πορείας και αντοχής της κυβέρνησης, αλλά αντοχής και της κοινωνίας».

«Η χώρα βαδίζει την κατιούσα. Αν δεν προετοιμαστεί θα καταστραφεί. Δεν μπορεί μια κυβέρνηση 153 βουλευτών να αντέξει και να φθάσει στο 2019», κατέληξε.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αγρότες σχεδιάζουν απόβαση με τρακτέρ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Πριν 8 ώρες

Νέα συνάντηση του Τσιάρα με τα μπλόκα της Κρήτης σήμερα

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σε Τραμπ: Στην Ευρώπη αποφασίζουμε εμείς, μην ανακατεύεσαι

Πριν 8 ώρες

Απάντηση στις αναφορές της αμερικανικής Εθνικής Στρατηγικής για την Ευρώπη που κινδυνεύει με εξάλειψη εδωσε η επικεφαλής της Κομισιόν

Θεσσαλονίκη: Αγρότες στα Πράσινα Φανάρια κρέμασαν ελληνική σημαία 100 τ.μ.

Χτες

Οι αγρότες στα Πράσινα Φανάρια κρέμασαν συμβολικά την ελληνική σημαία

Χανιά: Περιπέτεια για 12 μαθητές από την Αθήνα – Στο νοσοκομείο με συμπτώματα δύσπνοιας

Χτες

Τα παιδιά εμφάνισαν συμπτώματα δύσπνοιας και μεταφέρθηκαν στο κέντρο Υγείας Βάμου

Ελεύθερος με όρους ο 90χρονος που έθαψε ζωντανό σκυλί στη Θεσσαλονίκη – «Νόμιζα πως ήταν νεκρό», είπε

Χτες

«Εξετάστηκε από κτηνίατρο και αναμένεται να μεταφερθεί σε καταφύγιο για φιλοξενία»

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης εξελέγη πρόεδρος του Eurogroup

Χτες

Οι 20 υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης τον εξέλεξαν έναντι του Βέλγου Βινσέντ βαν Πέτεγκεμ - Η εκλογή Πιερρακάκη ερμηνεύεται ως ισχυρό μήνυμα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας

Σύλληψη αγρότισσας στη Λαμία που καλούσε για ξυλοδαρμούς σε βίντεο στο TikTok

Χτες

Η αγρότισσα σε βίντεό της καταφέρετε εναντίον αστυνομικών, δημοσιογράφων, πολιτικών ακόμη και σε βάρος δικαστών και εισαγγελέων

«Αν χτυπούσε εμένα, θα είχα σκοτωθεί»: Συγκλονίζει η 25χρονη που παρασύρθηκε στην Κρήτη – Νεκρό το σκυλάκι της

Χτες

Οι μαρτυρίες αναφέρουν ότι ο οδηγός της μηχανής δεν έφερε πινακίδες, είχε κουκούλα στο κεφάλι, φέρεται να κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα, ενώ δεν είχε και φώτα

Τα βίντεο με νεαρές γυναίκες που φλερτάρουν και η χρήση τους από διακινητές ανθρώπων για να… προσελκύσουν μετανάστες

Χτες

Λογαριασμοί κοινωνικής δικτύωσης θεωρείται ότι λειτουργούν ως βιτρίνες για εγκληματικές οργανώσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 15
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.