E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Τι συζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας με τους ποδοσφαιριστές της Εθνικής του 2004;

Μπασινάς, Σεϊταρίδης, Τσιάρτας και Φύσσας βρέθηκαν στο Μαξίμου

Τι συζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας με τους ποδοσφαιριστές της Εθνικής του 2004;
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 18/11/2016 | 18:41

Την ανησυχία της κυβέρνησης για τη σημερινή κατάσταση του Ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά και την πρόθεσή της να παρέμβει με τομές, για «να μπορέσουμε να ξαναπάμε στο γήπεδο με τα παιδιά μας», εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στην συνάντησή του με την αντιπροσωπεία των διεθνών της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου που κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 2004. Στη συνάντηση που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου ήταν παρών και ο υφυπουργός Αθλητισμού, κ. Γιώργος Βασιλειάδης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των διεθνών, Άγγελο Μπασινά, Γιούρκα Σεϊταρίδη, Βασίλη Τσιάρτα και Τάκη Φύσσα, που προσήλθαν για αυτήν τη συζήτηση, εξηγώντας ότι ο σκοπός είναι να συζητήσουν με αθλητές που έχουν γράψει τις πιο λαμπρές σελίδες της σύγχρονης αθλητικής ιστορίας και έχουν κερδίσει την αγάπη και την αποδοχή του κόσμου, που έχουν γνώση και δυνατότητα, να πουν τις ιδέες τους και κάποια στιγμή, γιατί όχι, να αναλάβουν και πρωτοβουλίες.

Ειδικότερα, στον σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες κατά την έναρξη της συνάντησης, ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε τους διεθνείς ποδοσφαιριστές που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση, σημειώνοντας ότι γνωρίζει πως «υπάρχει ενδιαφέρον και από τον φίλαθλο κόσμο για τον λόγο της σημερινής συνάντησης, που είναι πάρα πολύ απλός, δεν είναι σύνθετος, ούτε κάτι μυστικό, ούτε κάτι κρυφό». «Έχουμε μία μεγάλη αγωνία για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο και έχουμε και μία αποφασιστικότητα να παρέμβουμε, να κάνουμε τομές», εξήγησε. «Γιατί αυτό ζητάει η ελληνική κοινωνία, ο φίλαθλος κόσμος, ώστε να αποκατασταθεί η ομαλότητα, η κανονικότητα, να μπορέσουμε να ξαναπάμε στο γήπεδο με τα παιδιά μας, οι οικογένειες, και να υπάρχει η αίσθηση ότι αυτό που είναι το αγαπημένο σπορ όλων των Ελλήνων και που είναι ο βασιλιάς των σπορ είναι ένα άθλημα στο οποίο υπάρχουν κανόνες, στο οποίο κερδίζει ο καλύτερος και είναι μία γιορτή, σε τελική ανάλυση», πρόσθεσε.

Επίσης, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε: «Πραγματικά, μας έχει προβληματίσει πάρα πολύ το πώς θα παρέμβουμε και θέλουμε, σε κάθε περίπτωση, αυτό που θα κάνουμε να μην είναι μία χειρουργική επέμβαση που θα αφήσει τον ασθενή μη αρτιμελή, αλλά να παρέμβουμε έτσι ώστε να αλλάξουμε νοοτροπίες και κουλτούρα και να υπάρξει μία αυτορύθμιση σε αυτόν τον χώρο». «Αλλά πολύ φοβάμαι ότι χωρίς δραστικές παρεμβάσεις αυτό δεν μπορεί να γίνει», συμπλήρωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι αυτός είναι ο στόχος της σημερινής συζήτησης και εξέφρασε την ελπίδα πως «όλοι θα συνειδητοποιήσουν ότι αυτό που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια είναι κάτι που πληγώνει και τους φιλάθλους και όσους αγαπούν το ποδόσφαιρο και όσους τα κάνουν. Γιατί όταν φτάνει στο σημείο ένα άθλημα να γίνεται χώρος όπου τα δικαστήρια και οι ποινικές υποθέσεις έχουν τον πρώτο λόγο, και όχι ο αθλητικός σχολιασμός, τότε χάνει όλη την αξία του».

Εκ μέρους της αντιπροσωπείας, ο Β. Τσιάρτας ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την πρόσκληση, την οποία, όπως είπε στον κ. Τσίπρα, αποδέχτηκαν γιατί αφουγκράζονται όλο αυτό που υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο και έχουν τη διάθεση να τον ακούσουν, να συζητήσουν μαζί του και από εκεί και πέρα να δουν τι μπορεί να προκύψει.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γολγοθάς για 400 επιβάτες το ταξίδι με το Intercity: Ακίνητο το τρένο για 3 ώρες λόγω βλάβης

Πριν 7 ώρες

Η Hellenic Train ανακοίνωσε ότι διερευνά τα αίτια της βλάβης

Byron στην Αττική: Πλημμύρες σε Μάνδρα, πλημμύρισαν σπίτια και δρόμοι, μηνύματα του 112

Πριν 7 ώρες

Δύσκολες ώρες από την κακοκαιρία Byron στην Αττική

Ο Youtuber Teosty για τον ξυλοδαρμό του στα Γιάννενα: Δείχνω τα σημάδια για να καταλάβουμε ότι η βία είναι πραγματική

Πριν 7 ώρες

Σε ένα βίντεο εννιά λεπτών, ο YouTuber αναφέρει ότι θα απέχει από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και θα κάνει κοινωνικές δράσεις

Κακοκαιρία Byron: «Βροχή» τα 112 όλη τη νύχτα

Πριν 7 ώρες

Πώς θα κινηθούν οι καταιγίδες τις επόμενες ώρες

Κακοκαιρία Byron: Σε ποια περιοχή έριξε το απόγευμα την περισσότερη βροχή στην Αθήνα

Χτες

Το Meteo δημοσίευσε χάρτη με τις περιοχές που δέχθηκαν την περισσότερη βροχή λόγω κακοκαιρίας Byron

Με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα για τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά λόγω της κακοκαιρίας

Χτες

Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά λόγω των καιρικών συνθηκών

«Έσκασαν» φρεάτια από τη βροχή στην Καλλιθέα ‑ Βίντεο

Χτες

Σημαντικά προβλήματα από την κακοκαιρία Byron στην Αττική

Μαγειρίας στη Βουλή: Με λεφτά που μου δώρισε η μάνα μου αγόρασα τη Ferrari

Χτες

Η μητέρα του, είπε, τού παραχώρησε το μερίδιό της από απαλλοτρίωση έκτασης - Εχω κερδίσει συνολικά από τζόκερ σε έξι χρόνια 25.000 ευρώ, είπε

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.