E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Η Μέρκελ υποψήφια και πάλι για καγκελάριος της Γερμανίας

Θα διεκδικήσει τέταρτη θητεία

Η Μέρκελ υποψήφια και πάλι για καγκελάριος της Γερμανίας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 20/11/2016 | 19:58

Η μεγάλη στιγμή για την Άνγκελα Μέρκελ έφθασε. Η σιδηρά κυρία της Γερμανίας αποκαλύπτει σήμερα τα σχέδιά της για τις εκλογές του 2017 με τους συμπολίτες της να της δίνουν το «πράσινο φως» για να διεκδικήσει και τέταρτη θητεία στην καγκελαρία. Αν και η επίσημη συνέντευξη της Μέρκελ έχει προγραμματιστεί για τις 8 το απόγευμα (ώρα Ελλάδος) κύκλοι του CDU, του κόμματος της Γερμανίδας καγκελαρίου, προανήγγειλλαν την - αναμενόμενη - υποψηφιότητά της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εάν τελικά θέσει υποψηφιότητα και ο γερμανικός λαός την εμπιστευτεί για μία ακόμη φορά στην καγκελαρία, τότε η Μέρκελ θα μπορεί να επαίρεται πως θα κλείσει 16 χρόνια στη ηγεσία της ατμομηχανής της γηραιάς ηπείρου. Στη μεταπολεμική περίοδο, μόνο ο Χέλμουτ Κολ, ο «πατέρας» της επανένωσης της Γερμανίας και πολιτικός μέντοράς της, έχει υπηρετήσει τέσσερις θητείες στην καγκελαρία.

Ο Κολ βρίσκεται μέχρι σήμερα στην κορυφή της λίστας του μακροβιότερου καγκελαριου της Γερμανίας με 5.869 ημέρες. Ο Κόνραντ Αντενάουερ βρισκόταν στην εξουσία επί 5.143 ημέρες.

Αυτή τη στιγμή η Μέρκελ καταλαμβάνει την τρίτη θέση με 3.972 ημέρες. Όταν όμως ολοκληρώσει την τέταρτη θητεία της, θα έχει συνολικά στην καγκελαρία της Γερμανίας περίπου 5.780 ημέρες - υπό την προϋπόθεση, βέβαια, ότι θα παραμείνει μέχρι τις προγραμματισμένες εκλογές που αναμένεται να διεξαχθούν στα μέσα Σεπτεμβρίου του 2021. Τότε η Μέρκελ θα είναι 67 ετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπενθυμίζεται ότι, στις 22 Νοεμβρίου του 2005, η Άνγκελα Μέρκελ ανέλαβε για πρώτη φορά το αξίωμα της καγκελαρίου από τον προκάτοχό της, Γκέρχαρντ Σρέντερ. Έκτοτε βρίσκεται στο «τιμόνι» της ατμομηχανής της Ευρώπης.

Το 55% λέει «ja»

Δημοσκόπηση του ινστιτούτου EMNID για λογαριασμό της εφημερίδας "Bild" δείχνει πως, το 55% των Γερμανών τάσσεται υπέρ της παραμονής της Μέρκελ στην εξουσία, ενώ, το 39% δηλώνει το αντίθετο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως έχουν δηλώσει σε γερμανικά ΜΜΕ στελέχη του κόμματος της Μέρκελ, των Χριστιανοδημοκρατών, υπό καθεστώς ανωνυμίας, η σιδηρά κυρία της Γερμανίας θέλει να ανανεώσει την θητεία της στην καγκελαρία.

Υπενθυμίζεται ότι, ενώ ο Μπαράκ Ομπάμα αποχαιρετούσε το Βερολίνο στο τελευταίο του ταξίδι με την ιδιότητα του Αμερικανού προέδρου, γινόταν γνωστό από γερμανικά ΜΜΕ ότι η Γερμανίδα καγκελάριος θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου το απόγευμα της Κυριακής.

Αξίζει να σημειωθεί πως η υποστήριξη των Γερμανών προς την καγκελάριο της χώρας παρουσίασε αύξηση σε σχέση με προηγούμενη δημοσκόπηση, όπου το 42% της έδινε την συγκατάθεσή του για να συνεχίσει να κρατά τα ηνία της χώρας. Μεσολάβησε η ανακοίνωση του "μεγάλου συνασπισμού" - των Χριστιανοδημοκρατών, των βαυαρών εταίρων τους, των Χριστιανοκοινωνιστών και των Σοσιαλδημοκρατών - ότι στηρίζουν την υποψηφιότητα του Σοσιαλδημοκράτη νυν υπουργού Εξωτερικών, Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ στο αξίωμα του προέδρου.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Google: Ποιο emoji «σάρωσε» το 2025 ‑ Αύξηση 37% στη χρήση του

Σήμερα

Η εταιρεία ανέλυσε 665 εκατομμύρια σύμβολα μέσα από το Gboard, αναδεικνύοντας τις νέες τάσεις που φέρνει η Gen Z στην ψηφιακή επικοινωνία.

Κυψέλη: Σε 14 κτίρια οι ζημιές από τα έργα του Μετρό ‑ Τι είπε ο Χάρης Δούκας

Σήμερα

Παρουσιάστηκαν τα πρώτα στοιχεία για τις επιπτώσεις που έχουν προκαλέσει οι εργασίες του Μετρό σε κτίρια της Κυψέλης

Πορτογαλία: Η στιγμή που μεθυσμένος οδηγός πέφτει πάνω σε πλήθος ‑ 12 τραυματίες

Σήμερα

Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς στο παραθαλάσσιο θέρετρο στην περιοχή Αλγκάρβε

Ουρές στα βενζινάδικα στο Ιράν μετά τον οικονομικό «στραγγαλισμό» των ΗΠΑ

Σήμερα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα πως πρέπει να «τερματιστούν αμέσως» οι εκτελέσεις διαδηλωτών

Κάτω Κουφονήσι: Νεκρή 69χρονη Αγγλίδα μετά από βουτιά στη θάλασσα από ημερόπλοιο

Σήμερα

Οι προσπάθειες ανάνηψης με ΚΑΡΠΑ στο λιμάνι δεν κατάφεραν να σώσουν τη γυναίκα, ενώ το Λιμενικό διενεργεί προανάκριση για τα αίτια του θανάτου.

Δημήτρης Κόκοτας: Η ανακοίνωση του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» για τον θάνατό του

Σήμερα

Ο γνωστός τραγουδιστής άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα, μετά από παρατεταμένη νοσηλεία

Ηράκλειο: Απατεώνες επενδυτικοί σύμβουλοι ξάφρισαν 60.000€ από 48χρονη

Σήμερα

Δείτε πώς μια 48χρονη στο Ηράκλειο έμεινε χωρίς 60.000€ από επενδυτική απάτη και πώς μπορείτε να προστατευτείτε από ανάλογα κρούσματα.

Απομακρύνεται από την οικογενειακή κατοικία ο σύζυγος της παρουσιάστριας

Σήμερα

Κοινωνία - Για την Πέμπτη 27 Αυγούστου μετατέθηκε από το Αυτόφωρο η εκδίκαση της υπόθεσης του συζύγου της παρουσιάστριας

Παραπλανητικές διαφημίσεις και οδοντιατρικές «θεραπείες» χαμηλού κόστους: Προειδοποίηση από την ΕΟΟ

Σήμερα

Προειδοποίηση της ΕΟΟ για τις «θεραπείες» χαμηλού κόστους και τις παραπλανητικές διαφημίσεις

Φωτιά στο Λαύριο: Βρίσκεται σε ύφεση ‑ «Σταμάτησε ακριβώς έξω από τα σπίτια»

Σήμερα

Ο δήμαρχος Λαυρεωτικής επιβεβαίωσε πως η φωτιά που ξέσπασε βρίσκεται πλέον σε ύφεση

ΕΟΔΥ σε συναγερμό: Αναζητείται πιθανό νέο στέλεχος του ιού του Δυτικού Νείλου

Σήμερα

Η επιστημονική κοινότητα στη χώρα μας βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα, λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.