E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

«Κλειδί» οι ηλεκτρονικές συναλλαγές για την πάταξη της φοροδιαφυγής

Tι ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων σε συνέδριο

«Κλειδί» οι ηλεκτρονικές συναλλαγές για την πάταξη της φοροδιαφυγής
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 25/11/2016 | 15:06

Το πλαστικό χρήμα και τις ηλεκτρονικές πληρωμές φωτογράφισαν ως λύση στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής οι ομιλητές στο 3o συνέδριο ATHENS LAW FORUM ON TAXATION, που πραγματοποιείται σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας από την εταιρεία PALLADIAN, υπό την αιγίδα του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΟΕΕ), του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) και του Ελληνογερμανικού Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, κ. Κωνσταντίνος Β.Κόλλιας, υπογράμμισε στον χαιρετισμό του ότι για άλλη μια φορά οι αριθμοί ευημερούν και οι άνθρωποι υποφέρουν, επισημαίνοντας ότι οι επιχειρηματικοί τζίροι συνεχώς μειώνονται. Καυτηρίασε τον φαύλο κύκλο των εισπρακτικών μέτρων, ενώ επισήμανε ότι δεν παρέχονται κίνητρα για την προσέλκυση νέων επενδύσεων.

Ακόμη, έθεσε ως ζητούμενο την αύξηση του ΑΕΠ, ενώ στάθηκε στην ανάγκη να πραγματοποιηθούν γενναίες μεταρρυθμίσεις στην ελληνική οικονομία.

Επισήμανε, τέλος, ότι μια προσεκτικά δομημένη φορολογική πολιτική μπορεί να αποτελέσει μοχλό για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας, ώστε η ελληνική οικονομία να γίνει πιο ανταγωνιστική στο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον που δραστηριοποιούμαστε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο βουλευτής Ημαθίας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, σημείωσε ότι η φοροκεντρική δημοσιονομική πολιτική δεν βοηθάει στην ανάπτυξη και οδηγεί σε αδιέξοδο. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «η χώρα και η οικονομία χρειάζονται οξυγόνο».

Τόνισε, δε, ότι ως χώρα έχουμε το υψηλότερο ποσοστό οφειλών στο Δημόσιο σε όλη την ευρωζώνη και επισήμανε ότι το ιδιωτικό χρέος δεν μπορεί να αποπληρωθεί στο σύνολό του. Πρότεινε επέκταση του πλαστικού χρήματος για την καλύτερη καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Τέλος, κατηγόρησε την κυβέρνηση για ακραία υπερφορολόγηση και ολιγωρία, η οποία, όπως είπε, οδηγεί σε απώλειες εσόδων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Γιώργος Πιτσιλής, επισήμανε ότι είναι η πρώτη φορά που η φορολογική Διοίκηση στελεχώνεται με αξιοκρατικά κριτήρια και στους κόλπους της εισέρχονται άνθρωποι μορφωμένοι, με εμπειρία και ικανότητες. Έθεσε, δε, ως ένα σημαντικό ζήτημα την εκπαίδευση των υπαλλήλων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Παράλληλα, σημείωσε ότι προχωρά η επικαιροποίηση του κώδικα δεοντολογίας των υπαλλήλων της Γενικής Γραμματείας και η κωδικοποίηση των εγκυκλίων.

Υποστήριξε ότι η αποτελεσματική διαχείριση των κόκκινων δανείων θα δώσει ανάσα στους πολίτες, ενώ για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και τον έλεγχο του μαύρου χρήματος, στάθηκε στη σημασία των ηλεκτρονικών πληρωμών και στην περαιτέρω επέκταση της διεθνούς συνεργασίας της Γενικής Γραμματείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τέλος, απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες να σταθούν αρωγοί στην προσπάθεια της, ενώ τόνισε ότι και η Γενική Γραμματεία θα είναι δίπλα στους φορολογούμενους, για να κάνει τη ζωή τους πιο εύκολη.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«3 ευρώ εισιτήριο για βρέφος 17 μηνών»: Το απίστευτο beach bar στην Ιταλία που χρέωσε παιδί

Σήμερα

Ένας πατέρας αναγκάστηκε να καταβάλει 3 ευρώ για την είσοδο της 17μηνης κόρης του σε γνωστή παραλία της Ιταλίας

Marfin: Επιστρέφει στην Ελλάδα η 46χρονη – Αρνείται κάθε εμπλοκή και θέλει να καταθέσει

Σήμερα

Η επιστροφή της από τη Μεγάλη Βρετανία ενδέχεται να γίνει ως τη Δευτέρα, ώστε την Τρίτη να εμφανιστεί μπροστά στην ανακρίτρια

Καύσωνας στην Ευρώπη: Ποιες χώρες θα αγγίξουν τους 42 βαθμούς και τι περιμένει την Ελλάδα

Σήμερα

Ο ισχυρός υποτροπικός αντικυκλώνας και οι επιπτώσεις του στη Μεσόγειο

Κοριτσάκι δύο ετών στη Φλόριντα πέθανε αφού η μπέιμπι σίτερ το άφησε για τρεις ώρες μέσα σε αυτοκίνητο κάτω από ακραία ζέστη

Σήμερα

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό παραμένουν υπό διερεύνηση

Ποιος ισχυρίζεται ότι ο Νετανιάχου και η Μοσάντ έσωσαν τον Ερντογάν από καρκίνο;

Σήμερα

Πρώην εκπρόσωπος του νοσοκομείου Ichilov του Τελ Αβίβ κάνει εκρηκτικό ισχυρισμό για μυστική ιατρική αποστολή στην Τουρκία με εμπλοκή της Μοσάντ.

Marfin: Οι φωτογραφίες από διακοπές που άνοιξαν τον δρόμο για συλλήψεις – Το προφίλ των κατηγορουμένων και ο φερόμενος ρόλος τους

Σήμερα

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη από το 2019 οι αστυνομικές αρχές είχαν στη διάθεσή τους φωτογραφικό υλικό

Η Apple μηνύει γνωστή εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης ‑ τι κατηγορεί τους πρώην υπαλλήλους της

Σήμερα

Η Apple κατέθεσε ομοσπονδιακή αγωγή κατά της OpenAI και δύο πρώην στελεχών της για κλοπή εμπιστευτικών πληροφοριών σχετικά με την ανάπτυξη προϊόντων.

Αγωγή κατά της Πλεύσης Ελευθερίας από την Όλγα Δάλλα – Υποστηρίζει ότι στερήθηκε τη βουλευτική έδρα λόγω… λίστας

Σήμερα

Δικαστικά κινείται η Όλγα Δάλλα για την απώλεια της έδρας της μετά τις επαναληπτικές εκλογές του 2023 - Ζητά τη βασική βουλευτική αποζημίωση 4 ετών

Βίντεο‑σοκ από την Ινδία: Τι συνέβη μετά τον βιασμό και τη δολοφονία 11χρονης ‑ δεκάδες συλλήψεις

Σήμερα

Εξαγριωμένο πλήθος λιντσάρισε άνδρα κατά τις διαδηλώσεις που ξέσπασαν στη Δυτική Βεγγάλη μετά την ανακάλυψη του πτώματος ενός 11χρονου κοριτσιού σε λίμνη.

Χάρι και Μέγκαν συναντούν τον βασιλιά Κάρολο σε «ιστορική» επανένωση ‑ τα παιδιά είδαν τον παππού τους για πρώτη φορά σε 4 χρόνια

Σήμερα

Ο βασιλιάς Κάρολος και η Καμίλα υποδέχτηκαν τον Χάρι με την οικογένειά του στο Χάιγκροουβ, σε αυστηρά ιδιωτική συνάντηση χωρίς φωτογραφίες

Ο Τεντόγλου «πέταξε» στα 8.61μ. με την κορυφαία επίδοση παγκοσμίως φέτος ‑ και απογοητεύτηκε που δεν έσπασε το πανελλήνιο ρεκόρ των 8.66μ.

Σήμερα

Στη 2η προσπάθειά του ο Έλληνας πρωταθλητής είχε ήδη κάνει 8.52μ., ενώ το προσωπικό του ρεκόρ αγγίζει τα 8.65μ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.