E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Επίσχεση εργασίας ξανά από αύριο στον ΟΑΣΘ

«Δεν θα πιάσουμε τιμόνι μέχρι να μας καταβληθούν τα δεδουλευμένα μας»

Επίσχεση εργασίας ξανά από αύριο στον ΟΑΣΘ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 25/11/2016 | 15:13

Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν απο αύριο οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, ενώ η διάρκεια της κινητοποίησης θα εξαρτηθεί από τις αποφάσεις της κυβέρνησης, επισήμανε ο πρόεδρος του συνδικάτου εργαζομένων στην επιχείρηση Δημήτρης Τσερμενίδης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δεν θα πιάσουμε τιμόνι μέχρι να μας καταβληθούν τα δεδουλευμένα μας» τόνισε ο κ. Τσερμενίδης, επισημαίνοντας ότι αυτή είναι η απόφαση που έλαβαν οι εργαζόμενοι στο πλαίσιο της έκτακτης συνεδρίασης που έγινε. Υπενθυμίζεται ότι στις 12/12 οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ θα έχουν συμπληρώσει τρεις μήνες απλήρωτοι, με το συνολικό ποσό που θα έχουν να λαμβάνουν να υπερβαίνει ελαφρώς τα 9 εκατ. ευρώ.

Όπως σημείωσε ο κ. Τσερμενίδης, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης είχε δεσμευτεί ότι θα φροντίσει να προκαταβληθεί η τελευταία δόση Δεκεμβρίου από την κρατική επιχορήγηση, καθώς και ότι θα γίνει προεκταμίευση μέρους των 18 εκατ. ευρώ, που αναγνώρισε η κυβέρνηση ότι οφείλει το δημόσιο στον οργανισμό από την αύξηση του ΦΠΑ.

«Από τις συναντήσεις που είχαμε στο υπουργείο Οικονομικών διαπιστώσαμε ότι δεν έχει κινηθεί καμία τέτοια διαδικασία», υπογράμμισε ο ίδιος και πρόσθεσε: «Δεν μπορούν να μας εμπαίζουν άλλο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Χρήστος Στεφανίδης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ακόμα και σήμερα στάλθηκαν διευκρινιστικά στοιχεία στο υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να διερευνηθούν σε μεγαλύτερο βάθος και με ακρίβεια όσα υποστηρίζει ο οργανισμός, ότι δηλαδή το ελληνικό δημόσιο οφείλει στην επιχείρηση 12 εκατ. ευρώ, λόγω διαφοράς ΦΠΑ.

«Από τις 20/7/2015 ο οργανισμός εισέπραττε με 13% ΦΠΑ και απέδιδε με 23%, ποσοστό που από την 1/6/2016 ανέβηκε στο 24%. Η διαφορά αυτή μέχρι τις 31/12/2016 έχει υπολογιστεί με ακρίβεια από τον οργανισμό στα 12 εκατ. ευρώ» επισήμανε ο κ. Στεφανίδης.

Ο κ. Στεφανίδης είπε ακόμη πως ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης δεσμεύτηκε μεν για άμεση καταβολή του πραναφερόμενου ποσού, ώστε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι που στις 12/12 θα είναι τρεις μήνες απλήρωτοι, «αλλά οι διαδικασίες καθυστερούν από το υπουργείο Οικονομικών και έτσι βρισκόμαστε πάλι εν μέσω συμπληγάδων. Δίκιο έχουν οι εργαζόμενοι. Η επιχείρηση όμως έχει έναν προγραμματισμό και όταν δεν υπάρχει συνέπεια σε όσα πρέπει να εισρέουν στα ταμεία του οργανισμού, δημιουργούνται δυσκαμψίες», πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επιπλέον, ο ίδιος τόνισε ότι ο ΟΑΣΘ μπορεί να δίνει μόνον 25.000 ευρώ από τα ημερήσια έσοδά του, όμως, όπως υπενθύμισε, η μισθοδοσία των 2.300 εργαζομένων ανέρχεται μηνιαίως στα 3 εκατ. ευρώ περίπου. Πάντως, ο ίδιος συνέστησε ψυχραιμία και εξέφρασε την πεποίθηση ότι εντός της επόμενης εβδομάδας «θα έρθουν χρήματα στο ταμείο του οργανισμού, με στόχο πρωτίστως να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους εργαζομένους της επιχείρησης».

Μεταξύ άλλων, ο ίδιος επανέλαβε ότι η συνάντηση με τον κ. Σπίρτζη προχθές έγινε σε πολύ καλό κλίμα και τόνισε ότι κατέθεσε μεν το σχέδιο για τη λειτουργία του οργανισμού που έχει καταρτιστεί από την επιχείρηση, αλλά το τι μέλλει γενέσθαι θα κριθεί στις συνεδριάσεις της τριμερούς επιτροπής που θα ξεκινήσουν άμεσα.

Υπενθυμίζεται ότι στην επιτροπή αυτή συμμετέχουν εκπρόσωποι του ΟΑΣΘ, τέσσερα μέλη του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και ισάριθμα από το υπουργείο Οικονομικών.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Παραίτηση Φλωρίδη και «συγγνώμη» από την κυβέρνηση για τον «βιαστή με την τυρόπιτα» ζητά η Ζωή Κωνσταντοπούλου!

Σήμερα

Χωρίς να μπει στην ουσία της υπόθεσης, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας κάλεσε τον Παύλο Μαρινάκη να της απαντήσει αν η κυβέρνηση υιοθετεί όσα είπε ο Γιώργος Φλωρίδης στη συζήτηση για την προανακριτική

Ανάρτηση Καρυστιανού για την ψηφοφορία στη Βουλή για τα Τέμπη

Σήμερα

«2,5 χρόνια ακούγαμε σύσσωμη την αντιπολίτευση ότι θα μας στηρίξει» - «Τόσα ψέμματα»!

Ισραήλ: Η στιγμή που ιρανικός βαλλιστικός πύραυλος χτυπάει ουρανοξύστη με κατοικίες

Σήμερα

Πολλές περιοχές του Ισραήλ βρέθηκαν σήμερα στο στόχαστρο των ιρανικών βαλλιστικών πυραύλων

Ρωσία προς ΗΠΑ: Μην εμπλακείτε στρατιωτικά κατά του Ιράν, οι συνέπειες θα είναι ανεξέλεγκτες

Σήμερα

Οι δύο μεγάλες δυνάμεις στηρίζουν αντίπαλες πλευρές: οι ΗΠΑ βρίσκονται στο πλευρό του Ισραήλ, ενώ η Ρωσία ενισχύει τη συνεργασία της με την Τεχεράνη

Το Ιράν απειλεί να κλείσει τα Στενά του Ορμούζ: «Οι εχθροί μας θα υποστούν μία συντριπτική απάντηση»

Σήμερα

Το Ιράν απειλεί να κλείσει τα Στενά του Ορμούζ, μία θαλάσσια οδό κρίσιμη για την παγκόσμια ναυτιλία

Κύπρος: Στο λιμάνι της Λεμεσού συνωστίζονται Ισραηλινοί – Θέλουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους παρά τους βομβαρδισμούς

Σήμερα

Συνολικά σήμερα αναμένεται να επαναπατριστούν 2.500 Ισραηλινοί – Επιστρέφουν στο Ισραήλ με κρουαζιερόπλοιο αλλά και ειδικές πτήσεις

Ανδρας κυνηγάει αρκούδα στο δάσος της Φλώρινας και κάνει live στο TikTok

Σήμερα

Ένας νεαρός έψαχνες αρκούδα στο δάσος

Έκτακτο περιστατικό στο διεθνές αεροδόμιο Ελ. Βενιζέλος

Σήμερα

Αεροσκάφος ζήτησε έκτακτη προσγείωση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.