E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Επίσχεση εργασίας ξανά από αύριο στον ΟΑΣΘ

«Δεν θα πιάσουμε τιμόνι μέχρι να μας καταβληθούν τα δεδουλευμένα μας»

Επίσχεση εργασίας ξανά από αύριο στον ΟΑΣΘ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 25/11/2016 | 15:13

Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν απο αύριο οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, ενώ η διάρκεια της κινητοποίησης θα εξαρτηθεί από τις αποφάσεις της κυβέρνησης, επισήμανε ο πρόεδρος του συνδικάτου εργαζομένων στην επιχείρηση Δημήτρης Τσερμενίδης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δεν θα πιάσουμε τιμόνι μέχρι να μας καταβληθούν τα δεδουλευμένα μας» τόνισε ο κ. Τσερμενίδης, επισημαίνοντας ότι αυτή είναι η απόφαση που έλαβαν οι εργαζόμενοι στο πλαίσιο της έκτακτης συνεδρίασης που έγινε. Υπενθυμίζεται ότι στις 12/12 οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ θα έχουν συμπληρώσει τρεις μήνες απλήρωτοι, με το συνολικό ποσό που θα έχουν να λαμβάνουν να υπερβαίνει ελαφρώς τα 9 εκατ. ευρώ.

Όπως σημείωσε ο κ. Τσερμενίδης, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης είχε δεσμευτεί ότι θα φροντίσει να προκαταβληθεί η τελευταία δόση Δεκεμβρίου από την κρατική επιχορήγηση, καθώς και ότι θα γίνει προεκταμίευση μέρους των 18 εκατ. ευρώ, που αναγνώρισε η κυβέρνηση ότι οφείλει το δημόσιο στον οργανισμό από την αύξηση του ΦΠΑ.

«Από τις συναντήσεις που είχαμε στο υπουργείο Οικονομικών διαπιστώσαμε ότι δεν έχει κινηθεί καμία τέτοια διαδικασία», υπογράμμισε ο ίδιος και πρόσθεσε: «Δεν μπορούν να μας εμπαίζουν άλλο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Χρήστος Στεφανίδης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ακόμα και σήμερα στάλθηκαν διευκρινιστικά στοιχεία στο υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να διερευνηθούν σε μεγαλύτερο βάθος και με ακρίβεια όσα υποστηρίζει ο οργανισμός, ότι δηλαδή το ελληνικό δημόσιο οφείλει στην επιχείρηση 12 εκατ. ευρώ, λόγω διαφοράς ΦΠΑ.

«Από τις 20/7/2015 ο οργανισμός εισέπραττε με 13% ΦΠΑ και απέδιδε με 23%, ποσοστό που από την 1/6/2016 ανέβηκε στο 24%. Η διαφορά αυτή μέχρι τις 31/12/2016 έχει υπολογιστεί με ακρίβεια από τον οργανισμό στα 12 εκατ. ευρώ» επισήμανε ο κ. Στεφανίδης.

Ο κ. Στεφανίδης είπε ακόμη πως ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης δεσμεύτηκε μεν για άμεση καταβολή του πραναφερόμενου ποσού, ώστε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι που στις 12/12 θα είναι τρεις μήνες απλήρωτοι, «αλλά οι διαδικασίες καθυστερούν από το υπουργείο Οικονομικών και έτσι βρισκόμαστε πάλι εν μέσω συμπληγάδων. Δίκιο έχουν οι εργαζόμενοι. Η επιχείρηση όμως έχει έναν προγραμματισμό και όταν δεν υπάρχει συνέπεια σε όσα πρέπει να εισρέουν στα ταμεία του οργανισμού, δημιουργούνται δυσκαμψίες», πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επιπλέον, ο ίδιος τόνισε ότι ο ΟΑΣΘ μπορεί να δίνει μόνον 25.000 ευρώ από τα ημερήσια έσοδά του, όμως, όπως υπενθύμισε, η μισθοδοσία των 2.300 εργαζομένων ανέρχεται μηνιαίως στα 3 εκατ. ευρώ περίπου. Πάντως, ο ίδιος συνέστησε ψυχραιμία και εξέφρασε την πεποίθηση ότι εντός της επόμενης εβδομάδας «θα έρθουν χρήματα στο ταμείο του οργανισμού, με στόχο πρωτίστως να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους εργαζομένους της επιχείρησης».

Μεταξύ άλλων, ο ίδιος επανέλαβε ότι η συνάντηση με τον κ. Σπίρτζη προχθές έγινε σε πολύ καλό κλίμα και τόνισε ότι κατέθεσε μεν το σχέδιο για τη λειτουργία του οργανισμού που έχει καταρτιστεί από την επιχείρηση, αλλά το τι μέλλει γενέσθαι θα κριθεί στις συνεδριάσεις της τριμερούς επιτροπής που θα ξεκινήσουν άμεσα.

Υπενθυμίζεται ότι στην επιτροπή αυτή συμμετέχουν εκπρόσωποι του ΟΑΣΘ, τέσσερα μέλη του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και ισάριθμα από το υπουργείο Οικονομικών.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη

Σήμερα

Φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα ανώτατου ορόφου πολυκατοικίας και 21 πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο.

Το Αγιο Φως έφτασε στην Ελλάδα – Ποια είναι η πρώτη στάση και πώς θα διανεμηθεί

Σήμερα

Με τιμές αρχηγού κράτους υποδεχθήκαν το Αγιο Φως στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

ΗΠΑ και Ιράν στο ίδιο τραπέζι – Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» της Τεχεράνης

Σήμερα

Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών συζητούν στο Ισλαμαμπάντ με βαθιές διαφωνίες και αλληλένδετα ζητήματα να περιπλέκουν τις διαπραγματεύσεις.

Στην αγκαλιά της μητέρας του στο μπροστινό κάθισμα βρισκόταν το 3χρονο παιδί που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Καβάλα

Σήμερα

Τρίχρονο παιδί έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα, ενώ η μητέρα του είναι σοβαρά τραυματισμένη και νοσηλεύεται στο χειρουργείο.

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρό 3χρονο παιδί σε τροχαίο, ΙΧ συγκρούστηκε μετωπικά με ταξί

Σήμερα

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως άλλα δύο άτομα έχουν τραυματιστεί από τη σφοδρή σύγκρουση

Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Ράμσης

Σήμερα

Η είδηση έγινε γνωστή από τον Σπύρο Μπιμπίλα

Τι ώρα θα κλείσουν σήμερα μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Σήμερα

Κλειστά Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Σήμερα

Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση

Η μεγάλη έξοδος: 629.000 αυτοκίνητα έφυγαν από την Αθήνα

Σήμερα

Πόσοι πέρασαν τις εθνικές οδούς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.