E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Madrugada: Τα 10 καλύτερα τραγούδια τους

Θυμόμαστε τις καλύτερες στιγμές του αγαπημένου συγκροτήματος

Madrugada: Τα 10 καλύτερα τραγούδια τους
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόκειται για ένα από τα πιο αγαπητά ξένα συγκροτήματα στη χώρα μας. Οι Madrugada μπορεί να μην υπάρχουν πια, όμως ο τραγουδιστής τους Sivert Hoyem, που τον περασμένο Σεπτέμβριο έδωσε δυο συναυλίες στο Ηρώδειο, συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο που έκανε τόσο αγαπητό το συκγρότημα από τη Νορβηγία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με αγάπη για όλα τα τραγούδια και άλμπουμ του συγκροτήματος, επιλέξαμε τα 10, κατά την άποψή μας, κομμάτια των Madrugada:

1. Majesty
2. What's On Your Mind
3. Only When You 're Gone
4. Stories From The Streets
5. You Better Leave
6. Honey Bee
7. This Old House
8. Black Mambo
9. The Kids Are on the High Street
10. Strange Color Blue

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πορεία τους ξεκίνησε το 1993 στο Stokmarknes, μια μικρή πόλη του νορβηγικού βορρά, όταν ο μπασίστας  Frode Jacobsen και ο ντράμερ Jon Lauvland Pettersen δημιούργησαν τους Abbey’s Adoption μαζί με τον κιθαρίστα Marius A. Johansen και τον τραγουδιστή Jan Erik Svendsen.  Η αντικατάσταση των τελευταίων με τον Sivert Hοyem στα φωνητικά και τον Robert S. Buras στην κιθάρα, σχημάτισε την μπάντα των Madrugada, που πρωτοεμφανίστηκε δισκογραφικά με τα επτάιντσα E.P. και New Depression το 1998, κατακτώντας αμέσως την προσοχή του νορβηγικού κοινού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αποδοχή της νέας μπάντας ήταν τόσο καθολική και ενθουσιώδης, που υπέγραψαν αμέσως ένα ασυνήθιστα μεγάλο συμβόλαιο για 4 δίσκους με την νορβηγική ΕΜΙ, ξεκινώντας την δουλειά τους από το Industrial Silence το 1998. Το ντεμπούτο τους ήταν αρκετό για να τους φέρει αμέσως στην κορυφή των Σκανδιναβικών charts και αποτέλεσε την αρχή για να κατακτήσουν τις καρδιές των μουσικόφιλων όλης της Ευρώπης. O σκοτεινός λυρισμός τους, η ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα, η ποιητική διάθεση και η μελαγχολική φωνή του τραγουδιστή Sivert Hoyem ήταν καταλυτικά στοιχεία για να δημιουργήσουν πολύ γρήγορα έναν ιδιαίτερο δεσμό με το ελληνικό κοινό, που τους αγκάλιασε αμέσως.

Η μπάντα κατέληξε στο όνομα Madrugada με προτροπή του φίλου τους ποιητή και συγγραφέα Oystein Wingaard Wolf και στα Ισπανικά περιγράφει τη χαραυγή, το βαθύ μπλέ χρώμα που παίρνει ο ουρανός λίγο πριν ξημερώσει. Η εξερεύνηση στα βαθιά μελαγχολικά ηχοτόπια συνεχίστηκε το 2001 με το δεύτερο άλμπουμ τους, το περισσότερο σκοτεινό The Nightly Disease, που ηχογραφήθηκε στην Αμερική με παραγωγό τον  John Agnello,  Ο ήχος τους πια απέκτησε ένα αναγνωρίσιμο στίγμα, γεμάτο επιρροές από Velvet Underground, Nick Cave & the Bad Seeds, Jeffrey Lee Pierce και Grant Lee Buffalo μεταξύ άλλων.

Έκτοτε κυκλοφόρησαν πέντε άλμπουμ, μετρώντας και το Live At Tralfamadore και το Best Of του 2010.

To 2007 η μπάντα δούλευε στις ηχογραφήσεις του νέου της, 5ου studio άλμπουμ της, όταν στις 12 Ιουλίου βρεθεί νεκρός στο διαμέρισμα του ο κιθαρίστας της, Robert Buras σε ηλικία μόλις 31 ετών. Το τραγικό γεγονός θα επηρεάσει βαθιά τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας, που θα αποφασίσoυν να κυκλοφορήσουν τον Ιανουάριο του 2008 τη τελευταία τους δουλειά, με τίτλο Madrugada και να κάνουν μια τελευταία μεγάλη περιοδεία πριν διαλυθούν οριστικά. 

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Eurovision 2024: Σε αυτή τη θέση θα εμφανιστεί η Ελλάδα στον β` ημιτελικό

Προχτές

Η Μαρίνα Σάττι θα διαγωνιστεί στον Β` Ημιτελικό του διαγωνισμού, που θα διεξαχθεί στις 9 Μαΐου, με το τραγούδι «Ζάρι»

3 ταινίες που πρέπει να δεις αν λατρεύεις τα roadtrips

Πριν 4 μέρες

Ώρα να εμπνευστείς το επόμενο ταξίδι σου!

3 ταινίες για την τεχνητή νοημοσύνη που πρέπει να δείτε

Πριν 1 εβδομάδα

Εξερευνώντας τα όρια της τεχνητής νοημοσύνης

Από τη Madonna ως την Ariana Grande, βίντεο κλιπ που θεωρήθηκαν βλάσφημα

Πριν 1 εβδομάδα

Βίντεο Κλιπ που προκάλεσαν διαμάχες

par: 10
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.