E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Εντοπίστηκε σε κακή κατάσταση ο 17χρονος που αναζητούνταν με amber alert

Κάποιος παρατηρητικός τον αναγνώρισε να νοσηλεύεται

Εντοπίστηκε σε κακή κατάσταση ο 17χρονος που αναζητούνταν με amber alert
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 1/12/2016 | 21:33

Ο ασυνόδευτος ανήλικος Όθμαν Άμπντο, 17 χρονών, ο οποίος είχε εξαφανιστεί στις 24 Νοεμβρίου από την περιοχή του Καλλιμάρμαρου, εντοπίστηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας σήμερα το πρωί, όπως ανακοίνωσε «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καθοριστικό ρόλο στην εύρεση του ανηλίκου έπαιξε η ενημέρωση που έγινε  από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στη σελίδα του στο facebook. Ένας ευαισθητοποιημένος συνάνθρωπός μας που είχε δει την ανάρτηση, έστειλε μήνυμα και ανέφερε ότι σε νοσοκομείο της Αθήνας νοσηλεύεται νεαρός με τα χαρακτηριστικά του 17χρονου.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» άμεσα ενημέρωσε την κοινωνική υπηρεσία του νοσοκομείου, καθώς και το Αστυνομικό Τμήμα Συντάγματος, όπου είχε δηλωθεί η εξαφάνιση του 17χρονου από ψυχολόγο του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης και πραγματοποιήθηκε η ταυτοποίηση των στοιχείων του.

Ο Όθμαν είχε μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, τα ξημερώματα του Σαββάτου, στο νοσοκομείο, σε ημι-κωματώδη κατάσταση και νοσηλεύεται με πτώση επιπέδου συνείδησης. Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης έχει αναλάβει τη διαδικασία μετεγκατάστασης του 17χρονου στην Ολλανδία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην Ελλάδα σήμερα βρίσκονται 2.400 ασυνόδευτοι ανήλικοι, εκ των οποίων οι 1.610 βρίσκονται σε λίστα αναμονής για την ένταξή τους σε δομές φιλοξενίας. Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία, κάθε μήνα εισέρχονται στη χώρα μας περίπου 200 ασυνόδευτοι ανήλικοι, ενώ το 2016 εξαφανίστηκαν 526 ασυνόδευτοι ανήλικοι και μόλις 126 εντοπίστηκαν. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είχε ενημερωθεί για ελάχιστες περιπτώσεις από αυτές, κινητοποιήθηκε άμεσα και σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς τα παιδιά βρέθηκαν υγιή και ασφαλή, καταλήγει η ανακοίνωση.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποιο πρόγραμμα ακολουθούν τα ΜΜΜ την εορταστική περίοδο ‑ Τι αλλάζει σε μετρό, λεωφορεία και τραμ

Πριν 9 ώρες

Ο ΟΑΣΑ ανακοίνωσε τις τροποποιήσεις των δρομολογίων για όλη την περίοδο του Πάσχα με μειωμένη συχνότητα και σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα.

Φωτιά σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη

Χτες

Φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα ανώτατου ορόφου πολυκατοικίας και 21 πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο.

ΗΠΑ και Ιράν στο ίδιο τραπέζι – Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» της Τεχεράνης

Χτες

Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών συζητούν στο Ισλαμαμπάντ με βαθιές διαφωνίες και αλληλένδετα ζητήματα να περιπλέκουν τις διαπραγματεύσεις.

Τραγωδία στην Κύπρο: Τι προκάλεσε την κατάρρευση της πολυκατοικίας στη Λεμεσό ‑ Δείτε πώς εξελίσσεται η επιχείρηση διάσωσης

Χτες

Νεκρός ανασύρθηκε από τα συντρίμμια ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για δεύτερο εγκλωβισμένο, τρεις τραυματίες στο νοσοκομείο.

Στην αγκαλιά της μητέρας του στο μπροστινό κάθισμα βρισκόταν το 3χρονο παιδί που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Καβάλα

Χτες

Τρίχρονο παιδί έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα, ενώ η μητέρα του είναι σοβαρά τραυματισμένη και νοσηλεύεται στο χειρουργείο.

Στάθης Μαντζώρος: Δύσκολες ώρες για τον ηθοποιό 10 μήνες μετά το εγκεφαλικό που υπέστη

Χτες

Ο αγαπημένος «καφετζής» του τηλεοπτικού κοινού στη σειρά «Σασμός» νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό

Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Ράμσης

Χτες

Η είδηση έγινε γνωστή από τον Σπύρο Μπιμπίλα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Χτες

Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 6
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.