Παραμονή Πρωτοχρονιάς με Κρητικά κρασιά
Προτάσεις απο τους Wine Walkers Crete, μπουκιες και γουλιές γεμάτες Κρήτη

Σήμερα θα σας ταξιδέψουμε στην Κρήτη νοερά, ουσιαστικά και γαστριμαργικά. Μιας και η γιορτινή διάθεση, μας ανοίγει την όρεξη, ας το απολαύσουμε παρέα με εξαιρετικά κρασιά από τον Κρητικό αμπελώνα συνοδευόμενα από τις πιο νόστιμες μπουκιές της χρονιάς.
Κι επειδή όλοι μας θέλουμε η φετινή χρονιά να κλείσει με τις καλύτερες εντυπώσεις και τα πιο γλυκά κι εκρηκτικά συναισθήματα συνάμα, ετοιμάσαμε μια λίστα με κρητικούς οίνους, με 1 και 7 κρασιά για το 2017, προετοιμάζοντάς σας, για κάθε εορταστικό δρώμενο που τυχόν σχεδιάζετε την Παραμονή Πρωτοχρονιάς.
Η χρονιά πλησιάζει στο τέλος της, κι έχουμε πλέον αρχίσει να μετράμε τα λεπτά,τα δευτερόλεπτα αντίστροφα, τα συναισθήματα που μας περιτριγυρίζουν ποικίλουν, μα ένα πράγμα παραμένει ίδιο για όλους μας. Κανείς δε λυπάται για την χρονιά που έρχεται. Αγκαλιάζουμε όσα αποχαιρετάμε με το τέλος αυτού του χρόνου κι ελπίζουμε για ένα αναπάντεχα εκρηκτικό 2017.
Ρεβεγιόν_ Wine & Dine Rules
Το νέο Beaujolais Nouveau από το Κτήμα Γαβαλά, που ακούει στο όνομα “Speedy”, θα σηματοδοτήσει την έναρξη της βραδιάς, προσφέροντας σας ένα μπουκέτο αρωμάτων κερασιού και φράουλας, τα οποία εναλλάσσονται με νότες μπανάνας. Τα ζουμερά κόκκινα φρούτα και η ευχάριστη οξύτητα του, θα επιθυμούν να τα συνδυάσετε με μια πιατέλα φρέσκων αλλαντικών –τυριών. To μονοποικιλιακό “Speedy”, από Μαντηλάρι, μπορεί να κρατήσει συντροφιά σε όλη την παρέα, όσο θ’ απολαμβάνετε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι ή μια παρτίδα πόκερ ή blackjack, ένεκα των ημερών.
Ευχαριστούμε θερμά το Εστιατόριο Peskesi για την παραχώρηση του χώρου και τα εδέσματα
Προετοιμάζοντας το οικογενειακό τραπέζι της βραδιάς και διαλέγοντας συνταγές πιάτων που θα εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους σας, δεν θα μπορούσαμε να μην προτείνουμε τον καλύτερο συνδυασμό οίνου, που θ' απογειώσει την κάθε σας μπουκιά.
Μαγειρέψατε μοσχαράκι κοκκινιστό με μελιτζάνες ; Μια γουλιά από το ερυθρό χαρμάνι Κοτσιφάλι και Syrah, «Rhous 2015», του Οινοποιείου Rhous-Ταμιωλάκη, θα επισφραγίσει τον ενθουσιασμό της μπουκιάς σας, αφήνοντας μια ισορροπημένη και μακρά επίγευση με φρουτώδη αρωματική επιστροφή. Τα κόκκινα φρούτα που επικρατούν στη μύτη και στο στόμα, θα σας θυμίσουν εκείνο το μεσημέρι στο σπίτι της γιαγιάς, που μοσχοβολούσε μεράκι και θαλπωρή.
Ευχαριστούμε θερμά το Εστιατόριο Λαδόκολλα για την παραχώρηση του χώρου και τα εδέσματα
Είσαστε λάτρης του αντικρυστού; Κι εμείς! Νοσταλγήσατε μια γαστρονομική βόλτα στην Κρήτη; Μπορείτε να «ταξιδέψετε» νοερά κοντά μας, με μια μπουκιά αντικρυστού ή αρνισια παιδακια σχάρας, τα οποία θα συνοδεύονται απαραίτητα με ερυθρή «Διαμαντόπετρα 2014», του Oινοποιείου Διαμαντάκη. Ένα πλούσιο σε άρωμα από μάυρα μουρα και συνάμα πιπεράτο χαρμάνι (Μαντηλάρι και Syrah), που θα στρογγυλέψει την έντονη γεύση που αφήνει η μπουκιά σας. Είναι το γιν για το γιαν σας και το μισό του ολόκληρού της απόλαυσης, για ν αφήσετε τις καλύτερες εντυπώσεις της χρονιάς.
Με αρνί κατσαρόλας ή ψητό, το Oινοποιείο Μανουσάκη από τα Χανιά, μας προσκαλεί και μας προκαλεί να συνδιάσουμε το πιάτο μας με το «Nostos Blend 2013». Ένα χαρμάνι από ξενικές ποικιλίες (Syrah,Mourverde,Grenache,Roussanne), για έντονους και πολύπλοκους χαρακτήρες,όπως του συγκεκριμένου κρασιού. Τα μαύρα ώριμα φρούτα και οι ισχνές νότες δέρματος θα δέσουν απόλυτα με τις ώριμες τανίνες του, ενώ ό όγκος και η πυκνότητα στο στόμα θα σας κάνουν να ξεχάσετε τι αίσθηση είχε η ίδια μπουκιά, όσες φορές την δοκιμάσατε στο παρελθόν, χωρις μια γουλιά από Nostos Blend.
Για τους δυνατούς «λύτες», που λαχταρούν μια μπουκιά από πικάντικο μοσχαρίσιο φιλέτο, την φωτιά σας θα την σβήσει αργά και βασανιστικά μια γουλιά από το ερυθρό χαρμάνι Μαντηλάρι-Syrah «Gold Cuvee 2010» του Oινοποιείου Μιχαλάκη. Ένα έντονα τανικό και παλαιωμένο κρασί, με νοτες από ώριμα φρούτα και καπνού, σας περιμένει να το δοκιμάσετε χωρίς δευτερες σκέψεις,παρα μονάχα πρώτες!
Ευχαριστούμε θερμά το Εστιατόριο Λαδόκολλα για την παραχώρηση του χώρου και τα εδέσματα
Κι ενώ ο καινούριος χρόνος απέχει ένα δευτερόλεπτο μακριά, ο ήχος από το άνοιγμα του αφρώδη οίνου από το Oινοποιείο Δουλουφάκη, μας ανακοινώνει την έναρξη του 2017 με τον πιο αισιόδοξο και εκκωφαντικό τρόπο. Από το μοναδικά «εκρηκτικό» αφρώδες Brut Δουλουφάκη, προερχόμενο από 100% Βιδιανό, με την μέθοδο της Καμπανίας, αναδύονται μικρές κι ευγενικές φυσαλίδες, ενώ συνοδεύονται άψογα τα αρώματα μαγιάς από ζύμωση. Το αχλάδι, το μήλο και το διακριτικό άρωμα μελιού-κεριού ολοκληρώνουν το μπουκέτο. Ένα δροσιστικό αφρώδες με υψηλή οξύτητα, σε εορταστική διάθεση έτοιμο για να ανοίξει την αυλαία σε μια πολλά υποσχόμενη κι ελπιδοφόρα χρονιά.
Ευχαριστούμε θερμά το Plastelina για την παραχώρηση του χώρου και τα εδέσματα
Για το πρώτο ντελικάτο πάρτι της χρονιάς ή για μια πιο ρομαντική στιγμή σας, θα σταθεί επάξια στο πλάι σας και για κάθε περίσταση, το παιχνιδιάρικο και αφρώδες Zazazu, από το Οινοποιείο Λυραράκη. Ο συνδυασμός των κρητικών ποικιλιών Βιδιανού, Βηλάνας και Μοσχάτου Σπίνας, αγκαλιά με τις φυσαλίδες, θα σας συνεπάρουν καθώς τα έντονα αρώματα από βερίκοκο, ροδάκινο με μικρές νότες λεμονιού και ακακίας, θα ενισχύσουν τις «πεταλούδες» στο στομάχι σας και θ’ ανεβάσουν τη λίμπιντο. Συνδυάστε το με τρία νόστιμα φιλιά στον αγαπημένο σας και μια τάρτα από φρέσκα φρούτα.
Ευχαριστούμε θερμά το Plastelina για την παραχώρηση του χώρου και το Manuello για τα εδέσματα
Αποχαιρετάμε το 2016 και «γλυκαίνουμε» τις πρώτες ώρες του 2017, παρέα με τον επιδόρπιο κρητικό οίνο, «Κοτσιφάλι», από το Οινοποιείο Στυλιανού. Με έντονα αρώματα σταφίδας και καραμέλας παρέα με την μακρά επίγευση, που θα σας αφήσει νότες αποξηραμένων φρούτων και πετιμεζιού, συνδυάστε το με τρούφες από bitter σοκολάτα.
Ευχαριστούμε θερμά το Plastelina για την παραχώρηση του χώρου και το Manuello για τα εδέσματα
Οι WineWalkersCrete σας εύχονται «Ό,τι επιθυμείτε να γίνει πραγματικότητα!»
Υγιαίνετε!
Φωτογραφική Επιμέλεια : Νίκος Σωμαράκης