E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Επεισόδια και συλλήψεις στα Κατεχόμενα για την αλλαγή της ώρας

Μεγάλη διαδήλωση

Επεισόδια και συλλήψεις στα Κατεχόμενα για την αλλαγή της ώρας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 6/12/2016 | 16:12

Οι Τουρκοκύπριοι βγήκαν στους δρόμους και ζητούν να συμβαδίζει η ώρα τους με την ευρωπαϊκή και όχι την τουρκική, καθώς πιστεύουν πως αυτή είναι η αιτία του πολύνεκρου τροχαίου με τους μαθητές

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε έξω από το «πρωθυπουργικό» γραφείο στο ψευδοκράτος στο πλαίσιο γενικής απεργίας που πραγματοποιεί η πανσυνδικαλιστική πλατφόρμα Τουρκοκυπρίων. Οι διαδηλωτές απαιτούσαν την αλλαγή της ώρας ώστε να συμβαδίζει με αυτή της υπόλοιπης Ευρώπης και όχι με αυτή της Τουρκίας, η οποία έχει αποφασίσει να παραμείνει στη θερινή ώρα.

Οι Τουρκοκύπριοι θεωρούν ότι η απόφαση αυτή αποτελεί έναν από τους λόγους του πρόσφατου τραγικού τροχαίου δυστυχήματος στο οποίο ενεπλάκη σχολικό λεωφορείο στον Πενταδάκτυλο που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο μαθήτριες και ο οδηγός. Ζητούν αλλαγή της ώρας και βελτίωση των δρόμων, καθώς και παραιτήσεις υπευθύνων.

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έλαβαν μέρος όλες οι μεγάλες συνδικαλιστικές οργανώσεις εκπαιδευτικών, “δημοσίων υπαλλήλων”, γιατρών και νοσηλευτών, εργαζομένων στα τελωνεία και το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου. Κλειστά παραμένουν σήμερα τα σχολεία των κατεχομένων ο “δημόσιος” τομέας ενώ με προσωπικό ασφαλείας εργάζονται οι υπηρεσίες βάρδιας.

Σε δύο περιπτώσεις επικράτησε ένταση μεταξύ διαδηλωτών εργαζομένων και μαθητών από τη μια και της “αστυνομικής δύναμης” που βρισκόταν έξω από το κτίριο του “πρωθυπουργικού γραφείου” από την άλλη. Οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες προς το κτίριο και προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό. Ένα άτομο λιποθύμησε και δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες σε ασθενοφόρο που είχε κληθεί νωρίτερα στην περιοχή. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η λεγόμενη αστυνομία προχώρησε σε τρεις συλλήψεις συνδικαλιστών.

«Μερσεντές αντί για δρόμους»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένας μαθητής αναφέρθηκε στις νεκρές συμμαθήτριες του και με συναισθηματικό – όπως αναφέρεται - τρόπο ενώ μιλώντας μπροστά από την “πρωθυπουργία” εκ μέρους της συνδικαλιστικής πλατφόρμας, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας συντεχνιών Τουρκοκυπρίων εργαζομένων (Türk-Sen), Αρσλάν Μπιτσιακλί σημείωσε ότι το 99% του “λαού” θέλει να εφαρμοστεί η χειμερινή ώρα και διερωτήθηκε γιατί δεν το κάνει η “κυβέρνηση”. Αυτοί που λένε ότι διοικούν τη “χώρα”, είπε, θα πρέπει να ακούσουν το “λαό” τους. Μέχρι οι υπεύθυνοι να δώσουν λογαριασμό, να αλλάξει η ώρα και να περάσουν στην εφαρμογή του ευρωπαϊκού κεκτημένου, οι κινητοποιήσεις θα συνεχίζονται, πρόσθεσε ο ίδιος επικρίνοντας την “κυβέρνηση” ότι αντί να φτιάξει δρόμους αγοράζει Μερσεντές, με το πλήθος να φωνάζει το σύνθημα “Να πουληθούν οι Μερσεντές να γίνουν δρόμοι”.

Στο μεταξύ, αντικείμενο σχολιασμού αποτελεί η επιλογή να τοποθετηθεί έξω από το "πρωθυπουργικό γραφείο" λαμαρίνα στη θέση της περίφραξης την οποία είχαν ρίξει την περασμένη εβδομάδα διαδηλωτές. Χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης χλευάζουν το γεγονός με κριτική διάθεση, αλλά και χιούμορ.

Στη φωτογραφία, σχολιάζεται με επίκριση η τοποθέτηση λαμαρίνας, η οποία χλευαστικά αναφέρεται ότι παραχωρήθηκε με χορηγία της Mercedes, επικρίνοντας παράλληλα την πρόσφατη απόφαση για αλλαγή όλων των "υπουργικών" αυτοκινήτων με την συγκεκριμένη μάρκα.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καρκινοπαθής πέθανε κάνοντας κλύσματα με καφέ, μέθοδος που υποστήριζε η συνωμοσιολόγος μητέρα της

Χτες

Η ιατροδικαστής σημείωσε ότι η νεαρή γυναίκα επηρεαζόταν από τις δικές της πεποιθήσεις, των γονιών της και ενός οικογενειακού φίλου – όλοι υπέρμαχοι των εναλλακτικών θεραπειών

Ο Βασίλης Μπισμπίκης επισκέφτηκε τον Πάνο Ρούτσι στο Σύνταγμα

Χτες

Στο πλευρό του επί 19 ημέρες απεργού πείνας Πάνου Ρούτσι στο Σύνταγμα, βρέθηκε ο Βασίλης Μπισμπίκης.

Παγκόσμιος πρωταθλητής στα 100μ. Τ11 και στο Νέο Δελχί ο Νάσος Γκαβέλας

Χτες

Ο 25χρονος παραολυμπιονίκης διατήρησε τον τίτλο του πρωταθλητή κόσμου στα 100μ. Τ11 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Νέο Δελχί

Οι πρώτες εικόνες μετά την δολοφονία της Καρολάιν από τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο – Βίντεο ντοκουμέντο

Χτες

Τέσσερα χρόνια μετά από τη δολοφονία που συγκλόνισε το πανελλήνιο ένα βίντεο από το στημένο σκηνικό προκαλεί πραγματικό σοκ

Economist: Ο Πούτιν «δοκιμάζει» το ΝΑΤΟ με υβριδικό πόλεμο – Οι τρεις στόχοι του

Χτες

Παραπληροφόρηση, drones και σαμποτάζ στην Ευρώπη - Η σταθερή τακτική του Κρεμλίνου να δοκιμάζει τα όρια της Δύσης και να αξιοποιεί την «γκρίζα ζώνη» μεταξύ ειρήνης και πολέμου

Αγρια συμπλοκή μαθητών με σκουπόξυλα στο Περιστέρι ‑ Τραυματίστηκαν τρεις καθηγητές

Χτες

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει συλλήψεις ή προσαγωγές, ενώ η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό βρίσκεται σε εξέλιξη

Ηράκλειο: Βρετανίδα τα έτσουξε στο αεροπλάνο και προκάλεσε αναγκαστική προσγείωση

Χτες

Μια γυναίκα σε έξαλλη κατάσταση, χτύπησε αεροσυνοδό, άρχισε να βρίζει όλο τον κόσμο και τελικά συνελήφθη στο «Νίκος Καζαντζάκης»

Πετρέλαιο θέρμανσης: Πότε ξεκινά η διάθεσή του ‑ Πού θα φτάσει η τιμή

Χτες

Κατά την τελευταία διετία, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης είναι χαμηλότερη σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.