E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

New York Times: Ο Αλέξης Τσίπρας στην λίστα με τους 8 πιο λαϊκιστές ηγέτες της Ευρώπης

Ποιοι άλλοι ηγέτες βρίσκονται στην λίστα

New York Times: Ο Αλέξης Τσίπρας στην λίστα με τους 8 πιο λαϊκιστές ηγέτες της Ευρώπης
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με δημοσίευμα της η εφημερίδα New York Times, με τίτλο «European Populism in the Age of Donald Trump» (σ.σ. Ευρωπαϊκός λαϊκισμός στην εποχή του Ντόναλντ Τραμπ), σχολιάζει πως η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στις πρόσφατες αμερικανικές εκλογές «έχει ενεργοποιήσει κάποια "αντάρτικα" κόμματα καθώς ψάχνουν ευκαιρία να ανατρέψουν την καθιερωμένη πολιτική τάξη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το δημοσίευμα ξεκινάει λέγοντας πως «Ένα ρεύμα λαϊκισμού, ενισχυμένο πρόσφατα από την απόρριψη του δημοψηφίσματος στην Ιταλία, χτίζεται απ' άκρη σ' άκρη σε ολόκληρη την Ευρώπη μετά το ξέσπασμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και έχει βρει υποστηρικτές σε κόμματα και των δυο άκρων του πολιτικού φάσματος».

Με ένα λεπτομερές γράφημα που περιλαμβάνει τον ΣΥΡΙΖΑ, τους Podemos στην Ισπανία, το UKIP της Βρετανίας, το «Εθνικό Μέτωπο» στην Γαλλία, το «Κίνημα των Πέντε Αστέρων στην Ιταλία», το «Κόμμα των Ελευθέρων» σε Αυστρία και Ολλανδία και το κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία», οι New York Times «τσεκάρουν» τις θέσεις των παραπάνω κομμάτων για διάφορά φλέγοντα ζητήματα, όπως την λιτότητα, το μεταναστευτικό, την Ευρωζώνη, την παγκοσμιοποίηση, το Ισλάμ κ.α.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην συνέχεια του άρθρου, αποπειράται να αξιολογήσει τον κάθε ένα πολιτικό ηγέτη αλλά και τις θέσεις τους για την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ, που διαδέχεται τον Μπαράκ Ομπάμα στην προεδρία των ΗΠΑ.

Ως λαϊκιστές πολιτικοί της Ευρώπης αναφέρονται, εκτός από τον Αλέξη Τσίπρα οι Beppe Grillo (Ιταλία), Norbert Hofer (Αυστρία), Marine Le Pen (Γαλλία), Geert Wilders (Ολλανδία), Frauke Petry (Γερμανία), Nigel Farage (Μεγάλη Βρετανία) και Pablo Iglesias (Ισπανία).  

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κατά του συστήματος, της παγκοσμιοποίησης και της λιτότητας» σχολιάζουν χαρακτηριστικά οι NYT στην περίπτωση του Αλέξη Τσίπρα. Και συνεχίζουν: «Ο ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώθηκε ως συνασπισμός των αριστερών τάσεων και ριζοσπαστικών πολιτικών κομμάτων, τα οποία ενώθηκαν με σημείο αναφοράς την αντίθεσή τους στα μέτρα λιτότητας που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα από τους δανειστές. Από το 2015, οπότε και σχημάτισε για πρώτη φορά κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας δίνει μάχη για να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και τη Νομισματική Ένωση».    

Όσον αφορά δε στην εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ και το πώς τη σχολίασε ο Έλληνας πρωθυπουργός, υπενθυμίζουν μια φράση του: «Αντίθετα με κάποιους από τους συναδέλφους μου στην Ευρώπη, δεν βιάστηκα να επαναλάβω την κριτική που πολλοί έκαναν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου για τον Ντόναλντ Τραμπ». 

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νέα μπλεξίματα για την Apple – Το νέο iPhone 15 υπερθερμαίνεται

Χτες

Τρέχει να βρει τη λύση η εταιρεία που βλέπει το νέο μοντέλο όχι μόνο να μην ενθουσιάζει, αλλά να έχει και προβλήματα

Κασσελάκης: Βεβαίως και είμαι αριστερός – Να είσαι αριστερός είναι στάση ζωής και αξιακός κώδικας

Χτες

«Ο Μητσοτάκης κάνει μια επικίνδυνη δουλειά για τη ζωή του Έλληνα πολίτη»

Πατέρας Καρολάιν: Η Λυδία απέκτησε τη Φιλιππινέζικη υπηκοότητα – Δε θα γυρίσει ξανά στην Ελλάδα

Χτες

«Ο γιος σου δεν είναι μόνο δολοφόνος και ψεύτης, αλλά είναι και κλέφτης»

Σεισμός στο πλημμυρισμένο Μαντούδι

Χτες

Αλλες τρεις μικρές δονήσεις στην περιοχή που έχει χτυπηθεί από καταστροφικές βροχές

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: «Με απείλησαν να πάρω το φταίξιμο»

Χτες

Αυτό είναι το γράμμα που έστειλε ο πιλότος στην μητέρα της Καρολάιν

Τα «μαζεύει» η κυβέρνηση για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Χτες

Δεν εξετάζεται αύξηση φορολογικών συντελεστών

Πέθανε ο ηθοποιός Μάικλ Γκάμπον

Χτες

Ο αγαπημένος Ντάμπλντορ από το Harry Potter

Κακοκαιρία Elias ‑ Λάρισα: Απελπιστικές εικόνες στην περιοχή από Πλατύκαμπο προς Χάλκη και Γλαύκη

Χτες

Τις πληγές τους μετρούν οι κάτοικοι σε διάφορες περιοχές του δήμου Κιλελέρ

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.