E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Σφοδρή επίθεση της «Αυγής» σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Επειδή ακολούθησαν τον Πάνο Καμμένο στο ~Καστελόριζο

Σφοδρή επίθεση της «Αυγής» σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 7/12/2016 | 11:40

Με δύο άρθρα - φωτιά η εφημερίδα «Αυγή» κατακεραυνώνει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ακολούθησαν τον Πάνο Καμμένο στο Καστελόριζο μαζί με βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εφημερίδα δεν μπορεί να εξηγήσει για ποιους λόγους το έκαναν αυτό οι βουλευτές και γράφει: «Η Αυλωνίτου μαζί με τους φασίστες και η Κασιμάτη μαζί με τους ναζί. Αναρωτιέμαι πώς το αποφάσισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Για το έθνος; Για τον σταυρό - της κάλπης; Επίτηδες, λέτε, αγνόησαν τις επιπτώσεις; Ή είναι τόσο ντιπ, ώστε να μην καταλάβουν το ανόητο, για να μην πω ανήθικο: Μπρος στα κάλλη της προβολής ΜΟΥ, τύφλα να 'χει ο Κασιδιάρης; Τελικώς: Εντάξει, το χωνέψαμε ότι δεν μας κάνουν και περήφανους ορισμένοι εκπρόσωποί μας. Αλλά αν είναι να μας κάνετε να ντρεπόμαστε, να το ξέρουμε, βρε παιδιά. Να τα χωρίσουμε τα τσανάκια μας».

Διαβάστε τα άρθρα με τους τίτλους τους:

Να, στα μούτρα σας!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα ξινά γλυκά για την εικόνα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αντάμα με συμμορίτες της Χρυσής Αυγής, υπό τη σκέπη της ελληνικής σημαίας, έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Δεν θα σπουδαιολογήσω για μια επίσκεψη βουλευτών σε ακριτικά νησιά» είπε. Δεν είναι και σπουδαίο, δηλαδή, να επισκέπτονται ακριτικά νησιά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας με τον Βίτσα στο πλευρό του. Με μια μούντζα, πέντε τον αριθμό, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στα αριστερά. Με τον Κασιδιάρη, τον Παππά και τον πώς - τον - λένε στα δεξιά. Και τα φανταράκια να ξελαρυγγιάζονται ασκαρδαμυκτί.

Τι να πει κι ο εκπρόσωπος, θα πεις. Τι να αφήσει και τι να μαζέψει. 153 είναι τα κουκιά, κι αν μερικά βγαίνουν... μπιζέλια, οι υπεύθυνοι της σοδειάς κάνουν τα στραβά μάτια. Εμείς όμως δεν έχουμε κανένα λόγο να μη σπουδαιολογήσουμε. Όχι για τον Καμμένο -αυτός είναι ό,τι είναι και δεν τον χρεωνόμαστε. Ούτε και για τον Βίτσα -ουκ εσύ με λοιδορείς, αλλά η θέσις. Αλλά για τους δικούς μας, οι οποίοι φωτογραφίζονται ευθυτενείς και ελληνοπρεπείς επί της Ρω, αγνοώντας ότι μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις. Μια τέτοια εικόνα, μάλιστα, θα έλεγα ότι αξίζει πολλές παραπάνω.

Διότι, τι δηλοί η εικόνα; Την εθνική ενότητα απέναντι στον εριστικό γείτονα, σου λέει το επίσημο συναξάρι. Να, στα μούτρα σας, λέει το ανεπίσημο. Διότι, από τους 55 της επιτροπής που κλήθηκαν, ανταποκρίθηκαν μόνο 9. Άρα, η εθνική ενότητα μάλλον έμεινε Αθήνα. Και διότι, επίσης, αν δόθηκε μια εικόνα ενότητας, και συναγελασμού θα λέγαμε, αυτή είναι: Αριστεροί με εγκληματίες, βουλευτές μας με νεοναζί. Που πάει να πει ότι αυτό που εισπράξαμε, και δεν μας αρέσει καθόλου, είναι σαφές: Η Αυλωνίτου μαζί με τους φασίστες και η Κασιμάτη μαζί με τους ναζί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναρωτιέμαι πώς το αποφάσισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Για το έθνος; Για τον σταυρό - της κάλπης; Επίτηδες, λέτε, αγνόησαν τις επιπτώσεις; Ή είναι τόσο ντιπ, ώστε να μην καταλάβουν το ανόητο, για να μην πω ανήθικο: Μπρος στα κάλλη της προβολής ΜΟΥ, τύφλα να 'χει ο Κασιδιάρης; Τελικώς: Εντάξει, το χωνέψαμε ότι δεν μας κάνουν και περήφανους ορισμένοι εκπρόσωποί μας. Αλλά αν είναι να μας κάνετε να ντρεπόμαστε, να το ξέρουμε, βρε παιδιά. Να τα χωρίσουμε τα τσανάκια μας...

Καρτερός Θανάσης

«Κακές παρέες»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και επειδή με το χιούμορ, τους υπαινιγμούς και τους ειρωνικούς τίτλους δεν είναι απαραίτητο πάντα να βρίσκεις το επιθυμητό “κέντρο” του στόχου, αλλά αντιθέτως να δίνεις λαβή για κακοπροαίρετα σχόλια, ας αφήσουμε στην άκρη τον πλάγιο λόγο κι ας προσπαθήσουμε να μιλήσουμε όσο πιο καθαρά και ξάστερα γίνεται.

Όταν προ ημερών, από αυτή τη στήλη, ζητούσαμε από τη διοίκηση της ΕΡΤ να πάψει να κρύβεται πίσω από τους κανόνες που το ΕΣΡ επιβάλλει για την προεκλογική προβολή των κοινοβουλευτικών κομμάτων και να σταματήσει να παρουσιάζει τα φασιστικά πανηγύρια της Χ.Α. εντός και εκτός Βουλής, θα ήταν άδικο αν δεν ζητούσαμε την ίδια στάση και από τους βουλευτές των υπόλοιπων κομμάτων πολλώ δε μάλλον των βουλευτών της Αριστεράς. Θα ήταν υποκριτικό να μιλάμε για πολιτική απομόνωση των στελεχών του νεοναζιστικού μορφώματος συνταξιδεύοντας και συνυπάρχοντας μαζί τους σε αμφιβόλου αποτελεσματικότητας εκδηλώσεις στο όνομα μιας γενικής, αλλά συνάμα νομιμοποιητικής υποχρέωσης. Η υποχρέωση των δημοκρατικών πολιτών αυτού του τόπου εξαντλείται με την εικόνα της Χ.Α. στη Βουλή και πέραν τούτου οτιδήποτε άλλο αποτελεί έναν επικίνδυνο και ενοχλητικό πλεονασμό που προσβάλλει τις συνειδήσεις μας.

Η Χ.Α. είναι ένα κοινοβουλευτικό κόμμα που, ελέω κάποιων εκατοντάδων χιλιάδων ψήφων, απολαμβάνει ότι το Σύνταγμα προβλέπει εντός του Κοινοβουλίου και μέχρις εκεί. Πέραν του κτηρίου αυτού και η παραμικρή συνύπαρξη λειτουργεί νομιμοποιητικά για τους βουλευτές και τα στελέχη της και μόνο ως κηλίδα παραμένει σε όποιον συνευρίσκεται μαζί τους. Όταν ο πρωθυπουργός αποκλείει με δική του επιλογή τον αρχηγό της Χ.Α. από τις συσκέψεις των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο, δείχνει έναν πολιτικό δρόμο που καλό θα είναι να ακολουθούν και οι υπόλοιποι, καθώς δεν πρέπει να ξεχνούν ότι δεν ήταν λίγες οι φορές στο σχετικά πρόσφατο παρελθόν που οι βουλευτές και τα στελέχη της Αριστεράς αρνούνταν να παραστούν σε επίσημες εκδηλώσεις (περίπτωση παρέλασης Θεσσαλονίκης) στις οποίες βάσει πρωτοκόλλου καλούνταν και οι χρυσαυγίτες. Δεν ήταν λίγες οι φορές που εκπρόσωποι της Αριστεράς έφευγαν από τηλεοπτικά πάνελ άμα τη εμφανίσει του Κασιδιάρη. Δεν ήταν δε λιγότερες οι φορές που ο κόσμος της Αριστεράς κατήγγειλε τη Νέα Δημοκρατία ότι έβαζε τη Χ.Α. από την “πίσω πόρτα” στο πολιτικό παιχνίδι προς άγρα ψήφων από το ακροδεξιό ακροατήριο.

Όλα αυτά καλό θα ήταν να τα θυμόμαστε όταν αποφασίζουμε να πάμε ταξίδι με αυτούς, και μάλιστα στο όνομα μιας δήθεν επίδειξης εθνικής ομοψυχίας. Λες και αμφισβητήθηκε ποτέ αυτή, όσον αφορά τουλάχιστον την εδαφική ακεραιότητα της χώρας, και έπρεπε να πάνε οι βουλευτές μιας Επιτροπής στο Καστελλόριζο για να ανυψωθεί το φρόνημα των κατοίκων και να τρομάξουν οι απέναντι. Και μόνο που το σκέφτηκε αυτό ο οργανωτής και εμπνευστής της επίσκεψης, δείχνει και τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζει τόσο λεπτά και ευαίσθητα θέματα. Γεγονός που, πέρα από τις “κακές παρέες”, θα ήταν αρκετό ώστε να προκαλέσει τουλάχιστον κάποιες εύλογες αντιρρήσεις σε όσους έσπευσαν να συμμετάσχουν στην άτυπη αυτή “συνεδρίαση” της Επιτροπής στο Καστελλόριζο.

Κατσάκος Πέτρος

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πέθανε ο Χρήστος Πολίτης, ο «Γιάγκος Δράκος» της «Λάμψης»

Πριν 3 ώρες

Από τη Λάμψη και τον ρόλο του Γιάγκου Δράκου μέχρι το Απλό Θέατρο και τον ελληνικό κινηματογράφο

Ορεστιάδα: Εν αναμονή εισροής μεγάλου όγκου υδάτων στους ποταμούς Αρδα και Έβρο

Χτες

Σε αυξημένη επιφυλακή καλεί κατοίκους, αγρότες και επαγγελματίες ο Δήμος Ορεστιάδας, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένονται τις επόμενες ώρες

Μινεάπολη: Το FBI ανέλαβε την έρευνα για την δολοφονία της 37χρονης Ρενέ από τον πράκτορα της ICE

Χτες

Δεδομένου ότι πλέον δεν έχει πρόσβαση στα στοιχεία της υπόθεσης, στους μάρτυρες και στα αποδεικτικά στοιχεία, το το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών της Μινεσότα δήλωσε ότι «απρόθυμα» αποσύρθηκε από την έρευνα

Τραγωδία στη Χαλκίδα: Θύμα bullying ισχυρίζεται ότι ήταν ο γιος της ‑ Το ξέσπασμα της μητέρας του

Χτες

Η μητέρα του 15χρονου που έβαλε τέλος στη ζωή του ισχυρίζεται πως ο γιος της είναι θύμα bullying

Οι ΗΠΑ ωθούν τους Αμερικανούς να τρώνε περισσότερο βούτυρο ‑ Ειδικός εξηγεί γιατί αυτό είναι λάθος

Χτες

Σύμφωνα με την Dr. Trisha Pasricha, το βούτυρο είναι μια κακή διατροφική επιλογή, καθώς αν εξετάσουμε τα επιστημονικά δεδομένα, επηρεάζει αρνητικά την καρδιά μας

Κυνήγι ρωσικού τάνκερ στη Μάγχη: Ποιο είναι το δεξαμενόπλοιο «Arcusat» και γιατί έπλεε με σημαία ευκαιρίας σαν «Tavian»

Χτες

Έχει μετονομαστεί σε «Tavian» και παρακολουθείτε από τις βρετανικές αρχές

Στον Πύργο του Αιφελ έφτασαν Γάλλοι αγρότες που διαμαρτύρονται για την Mercosur

Χτες

Είμαστε μεταξύ πικρίας και απελπισίας, είπε ο Στεφάν Πελετιέ, στέλεχος της συνδικαλιστικής οργάνωσης Coordination Rurale

Απίστευτο περιστατικό : Ανδρας μαχαίρωσε εργαζόμενο των KFC, επειδή νευρίασε για τη σάλτσα που έβαλαν στην παραγγελία του

Χτες

Σε βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του καταστήματος, φαίνεται ο 32χρονος να μαχαιρώνει πολλές φορές τον υπάλληλο, ενώ στη συνέχεια ο θείος του επιχειρεί να τον πνίξει

Πάτρα: Καρέ‑καρέ το βίντεο με το φονικό σε κέντρο διασκέδασης ‑ Τα θανάσιμα χτυπήματα στον 30χρονο

Χτες

Στο βιντεοληπτικό υλικό φαίνεται, ο 30χρονος μετά το σοβαρό επεισόδιο εντός τους μαγαζιού, να φεύγει όρθιος, βαδίζοντας με κατεύθυνση την έξοδο, εκεί ωστόσο «συναντά» τον 26χρονο, ο οποίος αρχίζει να τον γρονθοκοπεί

Τραγωδία στην Κορινθία με δύο νεκρά παιδιά

Χτες

Η στιγμή που το αυτοκίνητο μπαίνει με μεγάλη ταχύτητα σε βενζινάδικο και καρφώνεται στο σπίτι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 15
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.