E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Γνωστός μάνατζερ ποδοσφαιριστών και αξιωματικός της ΕΛΑΣ σε κύκλωμα αναβολικών

Συνολικά 11 συλλήψεις

Γνωστός μάνατζερ ποδοσφαιριστών και αξιωματικός της ΕΛΑΣ σε κύκλωμα αναβολικών

Δημοσίευση 9/12/2016 | 16:28

Συνολικά έντεκα άτομα, μεταξύ των οποίων ένας αξιωματικός της αστυνομίας και γνωστός μάνατζερ ποδοσφαιριστών, συνέλαβε η ΕΛΑΣ, που εξάρθρωσε κύκλωμα διακίνησης αναβολικών.

Η πολύμηνη έρευνα, που έγινε με τη συνδρομή των Υπηρεσιών Πληροφοριών της ΕΛ.ΑΣ., ολοκληρώθηκε την Πέμπτη σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Οι συλληφθέντες, ηλικίας από 25 έως 35 ετών, είναι όλοι Έλληνες, και συγκεκριμένα οκτώ άνδρες και τρεις γυναίκες. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι το ένα από τα δύο αρχηγικά μέλη της οργάνωσης, ενώ αναζητείται το δεύτερο αρχηγικό μέλος.

Εντοπίστηκαν δύο παρασκευαστήρια, μία αποθήκη καθώς και οκτώ κατοικίες που οι δράστες χρησιμοποιούσαν.Τα αναβολικά διατίθενταν σε αθλητές που συμμετείχαν σε πανελλήνιους και διεθνείς αγώνες body building, καθώς και σε άτομα που επιθυμούσαν τη βελτίωση της σωματικής τους εμφάνισης.

Όπως προέκυψε, τα μέλη της οργάνωσης δραστηριοποιούνταν τουλάχιστον την τελευταία πενταετία. Στην πράξη, προμηθεύονταν τις πρώτες ύλες με παραγγελίες μέσω Διαδικτύου, τις παραλάμβαναν μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών από ΗΠΑ, Καναδά και Κίνα και τις πλήρωναν μέσω εμβασμάτων σε διεθνή εταιρεία μεταφοράς χρημάτων.

Στη συνέχεια, παρασκεύαζαν τα αναβολικά, αρχικά σε αποθήκη μεζονέτας στη Βάρη, ενώ στην πορεία, λόγω αύξησης της παραγωγής και του κύκλου εργασιών, η παρασκευή τους επεκτάθηκε και σε μονοκατοικία στον Άγιο Δημήτριο.

Και στους δύο αυτούς χώρους, χρησιμοποιούσαν κατάλληλο ειδικό μηχανολογικό εξοπλισμό για την παρασκευή χαπιών, το γέμισμα φιαλιδίων-αμπουλών και την τοποθέτηση των φαρμάκων σε καρτέλες.

Στους χώρους αυτούς αποκλειστική πρόσβαση είχαν τα δύο αρχηγικά μέλη της οργάνωσης και άλλα τέσσερα άτομα της απολύτου εμπιστοσύνης τους, τα οποία εργάζονταν επί πληρωμή για την παρασκευή και συσκευασία των αναβολικών.

Για την αύξηση της παραγωγικότητας του κυκλώματος, μέλη του εκτελούσαν επιμέρους εργασίες και στα σπίτια τους (επικόλληση ετικετών στις αμπούλες, πακετάρισμα συσκευασιών κλπ).

Για να διαθέτουν τα αναβολικά στην Αττική, οι κατηγορούμενοι προμήθευαν άτομο που είχε τον ρόλο του μεσάζοντα. Αυτός τα διακινούσε σε άλλα άτομα (dealers), τα οποία με τη μέθοδο της πυραμίδας αναλάμβαναν την περαιτέρω διάθεση και πώλησή τους στους τελικούς χρήστες, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται ιδιοκτήτες γυμναστηρίων στην Αττική καθώς και μεμονωμένα άτομα.

Τις αποστολές εκτός Αττικής (Θεσσαλονίκη, Βόλο, Πάτρα, Ζάκυνθο, Θήβα, Λάρισα, Τρίκαλα, Κόρινθο κ.α.) και στο εξωτερικό (Γερμανία, Βρετανία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Μάλτα, Ιταλία κ.α.) αναλάμβαναν τα αρχηγικά μέλη κι ένας εργαζόμενος, χρησιμοποιώντας εταιρείες ταχυμεταφορών.

Από τη μέχρι τώρα έρευνα έχουν προκύψει πάνω από 500 αποστολές στο εξωτερικό και αντίστοιχες στο εσωτερικό.

Για να αποφεύγουν τον εντοπισμό τους τα μέλη της οργάνωσης χρησιμοποιούσαν κώδικα επικοινωνίας, ενεργοποιούσαν τις τηλεφωνικές συνδέσεις τους σε στοιχεία αλλοδαπών, ενώ στις αποστολές των δεμάτων χρησιμοποιούσαν ψευδή στοιχεία αποστολέα.

Στα δύο παρασκευαστήρια της Αττικής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ειδικός μηχανολογικός εξοπλισμός για την επεξεργασία, παρασκευή και τυποποίηση των αναβολικών ουσιών και των πρώτων υλών τους, χιλιάδες σκευάσματα αναβολικών χαπιών-φιαλιδίων, πλήθος κενών χάρτινων συσκευασιών χαπιών-αμπουλών- φιαλιδίων, καθώς και ηλεκτρονικός υπολογιστής συνδεδεμένος με ειδικό εκτυπωτή από τον οποίο παράγονταν αυτοκόλλητες ταινίες όπου αναγράφονταν εμπορικές επωνυμίες χαπιών, οι οποίες επικολλούνταν στις συσκευασίες.

Στο σπίτι του αρχηγικού μέλους που συνελήφθη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 84.310 λίρες Αγγλίας, 20.000 ευρώ, 1.785 δολάρια Καναδά, 4 δολάρια Η.Π.Α., ναρκωτικά χάπια, φιαλίδια ναρκωτικών ουσιών και υλικά συσκευασίας τους, πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος, πλαστό δελτίο ταυτότητας και πολυτελές αυτοκίνητο.

Στην κατοικία του μεσάζοντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3.920 ευρώ, αεροβόλο πιστόλι και μικροποσότητα χασίς. Στο σπίτι μεταπωλητή (dealer) κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός αναβολικών σκευασμάτων και υλικών για την παρασκευή τους, καθώς και 5.830 ευρώ, ενώ στα σπίτια των έμμισθων μελών της οργάνωσης βρέθηκε πλήθος αναβολικών σκευασμάτων και υλικών τυποποίησής τους, όπως και 5.000 ευρώ.

Όπως διαπιστώθηκε, ο συλληφθείς αξιωματικός της Αστυνομίας (αστυνόμος Β΄) προμηθευόταν αναβολικά από το αρχηγικό μέλος της οργάνωσης που συνελήφθη, ενώ κατά το χρονικό διάστημα που ήταν σε εξέλιξη οι έρευνες τού ζήτησε να παράσχει πληροφορίες που ανάγονται στο υπηρεσιακό απόρρητο.

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο αξιωματικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ διατάχθηκε σε βάρος του η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Τα ευρήματα της ΕΛ.ΑΣ.

Σημειώνεται ότι η ελάχιστη τιμή που διατίθενται τα αναβολικά αυτά σκευάσματα ανέρχεται για τις αμπούλες στα 20 με 40€ ευρώ ανά συσκευασία, ενώ για τα χάπια στα 10 ευρώ.

Με βάση τα δεδομένα αυτά, θα προσδιοριστεί το κέρδος που αποκόμιζε η εγκληματική οργάνωση και η ταυτόχρονη ζημία του Δημοσίου από τη φοροδιαφυγή και την απόκρυψη των παράνομων εσόδων. Κατά πληροφορίες, πάντως, ο τζίρος από τη διακίνηση των αναβολικών αποτιμάται σε τουλάχιστον 1,9 εκατ. ευρώ.

Με δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος τους, κατά περίπτωση για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, παράβαση της νομοθεσίας για τον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό, νοθεία τροφίμων, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, παραβάσεις των νόμων για τα όπλα και τα ναρκωτικά, πλαστογραφία, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου και υπόθαλψη εγκληματία, οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές.

Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται και στο πλαίσιο της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας, προκειμένου να εξακριβωθεί όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητας της οργάνωσης.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά σε διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας

Σήμερα

Πρόκειται για διαμέρισμα 3ου ορόφου

Νέος σεισμός στην Αταλάντη

Σήμερα

Αισθητός στην Αττική

Τουλάχιστον 5 νεκροί σε έκρηξη σε εργοστάσιο πυραύλων στην Τουρκία

Σήμερα

Η έκρηξη σημειώθηκε στο τμήμα παρασκευής δυναμίτη

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες και στην Αθήνα

Σήμερα

Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν περισσότερο μέσα στο επόμενο διήμερο

Παρέμβαση Ρουβίκωνα στο σπίτι του Πνευματικού: «Σπατάλη είναι το οξυγόνο που αναπνέεις»

Σήμερα

Το σύνθημα που έγραψαν μέλη του Ρουβίκωνα στην πόρτα του σπιτιού του Σπύρου Πνευματικού, μετά τις δηλώσεις του για καρκινοπαθείς.

«Εξευτελιστικές καταστάσεις» στη Μύκονο: Διώχνουν εκπαιδευτικούς για να δώσουν τα σπίτια σε τουρίστες

Σήμερα

Στην ΟΛΜΕ, υπάρχουν καταγγελίες για έξωση εκπαιδευτικών σε Μύκονο,Σαντορίνη και για άλλα μικρά νησιά των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων

Θρίλερ στο Νέο Κόσμο: Βαρύς οπλισμός και δαχτυλικά αποτυπώματα στο κλεμμένο SUV

Σήμερα

Ποιες αναμένεται να είναι οι επόμενες κινήσεις της ΕΛΑΣ

Ιερέας έκανε εξορκισμό σε «καταθλιπτική» ασθενή και της έδωσε δίαιτα – «Θα μπορούσα να οδηγηθώ στην αυτοκτονία»

Σήμερα

Ο ρασοφόρος στην Πάτρα χαρακτήρισε αυτό που είχε η νεαρή γυναίκα ως… «δαιμόνιο»

«Θαύμα» στην Κολομβία: Ζωντανά βρέθηκαν τα αγνοούμενα παιδιά μετά από 40 ημέρες

Σήμερα

Ο κολομβιανός στρατός δημοσιοποίησε μέσω Twitter περισσότερες φωτογραφίες από το σημείο όπου βρέθηκαν τα αδέλφια

Γαλλία: Από την Ελλάδα είχε περάσει ο 32χρονος Σύρος που μαχαίρωσε παιδιά στο Ανεσί

Χτες

Το προφίλ του δράστη και οι συγκλονιστικές μαρτυρίες

×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.