E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ανοίγει το TAXIS για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης

Το συνολικό ποσό που θα διατεθεί ανέρχεται στα 105 εκατ. ευρώ

Ανοίγει το TAXIS για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 12/12/2016 | 10:43

Ανοίγει την τρέχουσα εβδομάδα το TAXIS για την υποβολή των αιτήσεων για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης στους δικαιούχους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η σχετική απόφαση, με την οποία θα οριστικοποιηθεί το τελικό σχέδιο διάθεσης του επιδόματος και έπρεπε να είχε εκδοθεί από την προηγούμενη εβδομάδα, αναμένεται να υπογραφεί τις επόμενες ημέρες από την αρμόδια υπουργό Κατερίνα Παπανάτσιου, ώστε αμέσως μετά να ανοίξει η σχετική εφαρμογή.

Με βάση το επικρατέστερο «σενάριο» που επεξεργάζονται στο υπουργείο Οικονομικών και όπως γράφει η εφημερίδα Ναυτεμπορική, η βασική αλλαγή φέτος, σε σχέση με πέρυσι, θα είναι η μεταφορά νομών από τις πιο «θερμές» στις πιο «ψυχρές» γεωγραφικές ζώνες, ενώ η πληρωμή της πρώτης δόσης προγραμματίζεται να γίνει στο τέλος Ιανουαρίου. Το συνολικό δε ποσό που θα διατεθεί για τη φετινή περίοδο Οκτωβρίου 2016 - Απριλίου 2017 υπενθυμίζεται ότι ανέρχεται σε 105 εκατ. ευρώ.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι για τους δικαιούχους στις περισσότερες περιοχές της χώρας τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια παραμένουν και φέτος αμετάβλητα, γεγονός που σημαίνει ότι δικαιούχος επιδόματος θέρμανσης είναι όποιος:

  • Είναι άγαμος, είχε κατά το προηγούμενο έτος ετήσιο εισόδημα έως 12.000 ευρώ και κατείχε ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας έως 100.000 ευρώ.
  • Είναι έγγαμος χωρίς παιδιά με ετήσιο εισόδημα έως 20.000 ευρώ και με ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας έως 150.000 ευρώ.
  • Είναι έγγαμος με 1 παιδί και είχε πέρυσι ετήσιο εισόδημα έως 22.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας έως 150.000 ευρώ.
  • Είναι έγγαμος με 2 παιδιά και είχε πέρυσι ετήσιο εισόδημα έως 24.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας έως 150.000 ευρώ.
  • Είναι έγγαμος με 3 παιδιά και είχε πέρυσι ετήσιο εισόδημα έως 26.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας έως 150.000 ευρώ.
  • Είναι έγγαμος με 4 παιδιά και είχε πέρυσι ετήσιο εισόδημα έως 28.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας έως 150.000 ευρώ.
  • Είναι έγγαμος με 5 παιδιά και πέρυσι είχε ετήσιο εισόδημα έως 30.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας έως 150.000 ευρώ κ.ο.κ. (για κάθε επιπλέον παιδί ισχύει πρόσθετο όριο εισοδήματος 2.000 ευρώ).

Θα πρέπει εξάλλου να αναφερθεί ότι οι δικαιούχοι επιδοτούνται ως εξής:

  • 500 ευρώ για τον άγαμο και 625 ευρώ για τον έγγαμο στην Α’ ζώνη, όπου περιλαμβάνονται οι νομοί Γρεβενών, Δράμας, Ευρυτανίας, Καστοριάς, Κοζάνης, Σερρών και Φλώρινας, όπου το επίδομα χορηγείται για ποσότητα 25 λίτρων πετρελαίου.
  • 300 ευρώ για τον άγαμο και 375 ευρώ για τον έγγαμο στη Β’ ζώνη, όπου περιλαμβάνονται οι νομοί Αρκαδίας, Έβρου, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καρδίτσας, Κιλκίς, Λάρισας, Μαγνησίας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Ροδόπης, Τρικάλων και Χαλκιδικής. Επιδοτούνται 15 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης ανά τ.μ. κύριας κατοικίας.
  • 160 ευρώ για τον άγαμο και 200 ευρώ για τον έγγαμο στην Γ’ ζώνη, όπου περιλαμβάνονται οι νομοί Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Αττικής (εκτός Κυθήρων και νησιών Σαρωνικού), Αχαΐας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Ηλείας, Θεσπρωτίας, Κέρκυρας, Κορινθίας, Λέσβου, Λευκάδας, Πρέβεζας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Χίου Στους νομούς αυτούς επιδοτούνται μέχρι 8 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης ανά τ.μ. κύριας κατοικίας.
  • 100 ευρώ για τον άγαμο και 125 ευρώ για τον έγγαμο στην Δ’ ζώνη, όπου περιλαμβάνονται οι νομοί Αργολίδας, Δωδεκανήσου, Ζακύνθου, Ηρακλείου, Κυκλάδων, Λασιθίου, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Κεφαλληνίας και Ιθάκης, Ρεθύμνου, Σάμου, Χανίων, τα Κύθηρα και τα νησιά του Σαρωνικού, όπου επιδοτούνται μέχρι 5 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης ανά τ.μ. κύριας κατοικίας.
[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η «κατάρα» των Κένεντι ξαναχτύπησε: Η 35χρονη εγγονή που διαγνώστηκε με καρκίνο

Σήμερα

Ατυχήματα, σκάνδαλα και μυστικές ιατρικές πράξεις

Πέθανε ο θρύλος της ρέγκε Τζίμι Κλιφ

Σήμερα

Η σύζυγός του ανακοίνωσε τον θάνατο μέσω Instagram, αποχαιρετώντας τον αγαπημένο της με συγκινητικά λόγια

Κωνσταντινούπολη: Αντιδράσεις για τα φορτηγά μέσα στην Αγία Σοφία

Σήμερα

Οι τουρκικές Αρχές έχουν κατηγορηθεί ότι, με τις κινήσεις τους, προκαλούν φθορές σε ένα παγκοσμίου ακτινοβολίας πολιτιστικό μνημείο όπως είναι εκείνο της Αγίας Σοφίας

Συγγνώμη από τον 6χρονο ζητά η δασκάλα στο Λουτράκι: «Τα παιδιά δεν έχουν μάθει τι σημαίνει όριο»

Σήμερα

Είχε αποκαλέσει τον 6χρονο μαθητή της «μελλοντικό βιαστή»

Φόρο στους τουρίστες ετοιμάζεται να επιβάλει το Λονδίνο

Σήμερα

Η Αγγλία είναι η μόνη χώρα των G7 όπου η εθνική κυβέρνηση εμποδίζει τις τοπικές αρχές ή τους δημάρχους να επιβάλλουν φόρους στους τουρίστες

Έκτακτο δελτίο και προειδοποιήσεις μετεωρολόγων για ισχυρή κακοκαιρία αυτή τη βδομάδα: Πότε έρχονται έντονες βροχές στην Αττική

Σήμερα

Επισημαίνεται πως οι βροχοπτώσεις εκτός της μεγάλης έντασης θα έχουν και μεγάλη διάρκεια

Τι είπε η Μπέττυ Μπαζιάνα στον Αλέξη Τσίπρα μετά τη συνάντηση με Κασσελάκη και Τάιλερ

Σήμερα

«Πώς θα μεγαλώσουμε το παιδί μας στο Μαξίμου;» - Η απάντηση του Τάιλερ Μακμπέθ

Πέθανε ο Udo Kier

Σήμερα

Ο ηθοποιός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών

Βηρυτός: To Iσραήλ σκότωσε τον υπαρχηγό της Χεζμπολάχ στο κρυσφύγετό του

Σήμερα

Ο ισραηλινός στρατός σκότωσε ανώτερο στέλεχος της ένοπλης οργάνωσης Χεζμπολάχ σε αεροπορική επιδρομή στα νότια προάστια της Βηρυτού, παρά την εκεχειρία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 5
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.