E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Πέθανε ο δημοσιογράφος που έκανε απεργία πείνας στην Αλγερία

Είχε συλληφθεί για αναρτήσεις του στο Facebook

Πέθανε ο δημοσιογράφος που έκανε απεργία πείνας στην Αλγερία
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 12/12/2016 | 16:38

Πέθανε στο Αλγέρι, μετά από έξι μήνες απεργίας πείνας, ο ρετανο-αλγερινός δημοσιογράφος Μοχάμεντ Ταμάλτ, διαμαρτυρόμενος για την κράτησή του για τη ανάρτηση σχολίων, τα οποία θεωρήθηκαν προσβλητικά προς τον πρόεδρο Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έκαναν έκκληση για τη διενέργεια έρευνας για τις συνθήκες θανάτου του Ταμάλτ. Η οργάνωση Reporters Without Borders χαρακτήρισε την είδηση του θανάτου του «πλήγμα για όλους εκείνους που υπερασπίζονται την ελευθερία της πληροφόρησης στην Αλγερία».

Ο 42χρονος μπλόγκερ και δημοσιογράφος κατέληξε χθες Κυριακή σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας της Αλγερίας έπειτα από λοίμωξη του αναπνευστικού, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι σωφρονιστικές αρχές.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω τον θάνατο του δημοσιογράφου Μοχάμεντ Ταμάλτ στο νοσοκομείο Μπαμπ ελ-Ουέντ, ο οποίος έκανε απεργία πείνας για περισσότερους από έξι μήνες και βρισκόταν σε κώμα τρεις μήνες», ανέφερε στη σελίδα της στο Facebook η δικηγόρος του Αμίν Σιντχούμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Ταμάλτ, ο οποίος είχε ως έδρα του το Λονδίνο, συνελήφθη στην Αλγερία τον Ιούνιο για αναρτήσεις του στο Facebook, οι οποίες θεωρήθηκαν επικριτικές απέναντι στις αλγερινές αρχές.

Προφυλακίστηκε με την κατηγορία της «προσβολής του προέδρου» και της «δυσφήμισης δημόσιας αρχής» και στη συνέχεια καταδικάστηκε σε διετή ποινή φυλάκισης κατηγορούμενος για αδίκημα εις βάρος δημόσιου αξιωματούχου, σύμφωνα με την οργάνωση Human Rights Watch.

«Είναι επείγον οι δικηγόροι να έχουν πρόσβαση στον ιατρικό φάκελο του δημοσιογράφου» είπε η διευθύντρια του παραρτήματος Βόρειας Αφρικής της οργάνωσης Reporters Without Borders Γιασμίν Κάτσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Θα πρέπει άμεσα να υπάρξει δημόσια συγγνώμη προς την οικογένεια του δημοσιογράφου και να ξεκινήσει έρευνα», αναφέρει η ίδια σε ανακοίνωσή της.

Η διοίκηση της φυλακής όπου κρατούνταν ο Ταμάλτ ανακοίνωσε ότι λάμβανε θεραπεία για την λοίμωξη του αναπνευστικού στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν κι ότι από την πρώτη μέρα της απεργίας πείνας στα τέλη Ιουνίου δεχόταν καθημερινή φροντίδα.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Επίδομα παιδιού: Η ημερομηνία πληρωμής της δεύτερης δόσης

Σήμερα

Μέχρι τις 8 Μαΐου θα είναι ανοιχτή η πλατφόρμα για υποβολή αιτήσεων

Λιοσίων: Παράσυρση ανήλικης με εγκατάλειψη – Σε σοβαρή κατάσταση το κορίτσι

Σήμερα

Σε σοβαρή κατάσταση εισήχθη στο ΚΑΤ μια ανήλικη

Αίσιο τέλος για τον 7χρονο Βαγγέλη στη Θεσσαλονίκη που τον άρπαξε ο πατέρας του

Σήμερα

Ο ανήλικος εντοπίστηκε από τις Αρχές και είναι καλά στην υγεία του

Πρώτες βουτιές για τους Αθηναίους

Σήμερα

Σε ποιες περιοχές της χώρας «άγγιξε» τους 30°C ο υδράργυρος

Πρωτομαγιά: Τι μέρα «πέφτει» φέτος ‑ Οι υπόλοιπες αργίες του 2026

Σήμερα

Τα επόμενα τριήμερα και οι ευκαιρίες για αποδράσεις μετά το Πάσχα

Καιρός: Προειδοποίηση Αρναούτογλου για σημαντική αλλαγή ‑ Πότε ξεκινά

Σήμερα

Συνεχίζεται η αστάθεια του καιρού με τον έμπειρο προγνώστη να προειδοποιεί για αλλαγή μέσα στην εβδομάδα

Ξεσπά για την υπόθεση Λαζαρίδη η καθαρίστρια που πλαστογράφησε το απολυτήριό της

Σήμερα

Οι πληγές του παρελθόντος φαίνεται να μην έχουν επουλωθεί πλήρως για την 60χρονη σήμερα γυναίκα

Οι Γερμανοί ετοιμάζουν νέο αντάρτικο στην Ευρώπη

Σήμερα

Τι ζητούν για τους κινητήρες βενζίνης και diesel

Μυστήριο με τον θάνατο 49χρονου στο Ηράκλειο

Σήμερα

Η τελευταία διαδρομή και τα ερωτήματα των αρχών

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.