E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Προειδοποίηση από τον ΟΗΕ για θηριωδίες σε βάρος πολιτών στο Χαλέπι

Φωτογραφίες που καταγράφουν το δράμα των αμάχων

Προειδοποίηση από τον ΟΗΕ για θηριωδίες σε βάρος πολιτών στο Χαλέπι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 13/12/2016 | 08:41

Συναγερμό σήμανε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, μετά τις αναφορές για «θηριωδίες» που αναφέρθηκαν εις βάρος των πολιτών στο Χαλέπι της Συρίας. Ζήτησε μάλιστα από όλες τις πλευρές να προστατεύσουν τους πολίτες της πόλης, ειδικότερα από την ίδια την κυβέρνηση της Συρίας αλλά και τούς συμμάχους της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο επικεφαλής της ομάδας εργασίας του ΟΗΕ για την ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία Γιαν Έγκελαντ είχε δηλώσει νωρίτερα πως η Συρία και η Ρωσία θα λογοδοτήσουν για όσες θηριωδίες διαπράττουν ένοπλοι που πρόσκεινται στις κυβερνητικές δυνάμεις.

Ο συριακός στρατός συνέχισε να κερδίζει έδαφος, σημειώνει το BBC, φέρνοντας τους αντάρτες στο Χαλέπι στα όρια της ήττας,

«Ο γενικός γραμματέας είναι ανήσυχος μετά τις αναφορές για θηριωδίες σε βάρος μεγάλου αριθμού πολιτών στο Χαλέπι τις τελευταίες ώρες, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά» τόνισε εκπρόσωπος του Μπαν Κι Μουν. «Παρότι ο ΟΗΕ δεν μπορεί να επιβεβαιώσει αυτές τις αναφορές, ο γενικός γραμματέας εκφράζει τη μεγάλη του ανησυχία στις εμπλεκόμενες πλευρές. Έχει δώσει οδηγίες στον ειδικό απεσταλμένο του για τη Συρία να επικοινωνήσει άμεσα με τα εμπλεκόμενα μέρη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών ανέφερε στο BBC πως «περίπου 50.000 άνθρωποι εξακολουθούν να βομβαρδίζονται» στο Χαλέπι με τη Ρωσία να απορρίπτει το ενδεχόμενο παύσης στις επιχειρήσεις για να μπορέσουν οι πολίτες να φύγουν ή να απομακρυνθούν τα τραυματισμένα παιδιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Νωρίτερα χθες, ο επικεφαλής της τοπικής επιτροπής ασφαλείας της συριακής κυβέρνησης Gen Zaid al-Saleh δήλωσε πως οι αντάρτες δεν έχουν πολύ χρόνο και θα πρέπει «ή να παραδοθούν ή να πεθάνουν».

Δεκάδες χιλιάδες πολίτες πιστεύεται πως βρίσκονται στον ανταρτοκρατούμενο θύλακα της πόλης.

Η συριακή τηλεόραση μετέδωσε πλάνα με κόσμο στο Χαλέπι να πανηγυρίζει με φόντο τις αναφορές πως ο συριακός στρατός βρίσκεται κοντά στη νίκη.

Σε διάστημα μικρότερο του ενός μήνα, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 415 πολίτες και 264 αντάρτες μαχητές, στις περιοχές που τελούσαν υπό τον έλεγχο των ανταρτών. Ακόμα 130 πολίτες σκοτώθηκαν σε επιθέσεις των ανταρτών στα δυτικά της πόλης, που ελέγχει η κυβέρνηση.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη

Σήμερα

Φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα ανώτατου ορόφου πολυκατοικίας και 21 πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο.

Το Αγιο Φως έφτασε στην Ελλάδα – Ποια είναι η πρώτη στάση και πώς θα διανεμηθεί

Σήμερα

Με τιμές αρχηγού κράτους υποδεχθήκαν το Αγιο Φως στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

ΗΠΑ και Ιράν στο ίδιο τραπέζι – Ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές» της Τεχεράνης

Σήμερα

Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών συζητούν στο Ισλαμαμπάντ με βαθιές διαφωνίες και αλληλένδετα ζητήματα να περιπλέκουν τις διαπραγματεύσεις.

Στην αγκαλιά της μητέρας του στο μπροστινό κάθισμα βρισκόταν το 3χρονο παιδί που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Καβάλα

Σήμερα

Τρίχρονο παιδί έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα, ενώ η μητέρα του είναι σοβαρά τραυματισμένη και νοσηλεύεται στο χειρουργείο.

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρό 3χρονο παιδί σε τροχαίο, ΙΧ συγκρούστηκε μετωπικά με ταξί

Σήμερα

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως άλλα δύο άτομα έχουν τραυματιστεί από τη σφοδρή σύγκρουση

Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Ράμσης

Σήμερα

Η είδηση έγινε γνωστή από τον Σπύρο Μπιμπίλα

Τι ώρα θα κλείσουν σήμερα μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Σήμερα

Κλειστά Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Σήμερα

Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση

Η μεγάλη έξοδος: 629.000 αυτοκίνητα έφυγαν από την Αθήνα

Σήμερα

Πόσοι πέρασαν τις εθνικές οδούς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 14
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.