E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Νέα τροπή στην ιστορία του 12χρονου στο Άγιο Όρος

Τι συμβαίνει με το παιδί

Νέα τροπή στην ιστορία του 12χρονου στο Άγιο Όρος
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 15/12/2016 | 12:48

Η ιστορία του μικρού 12χρονου Μιχάλη, «καλόγερου», ρουμανικής καταγωγής, γεννημένου στην Κρήτη και προσωρινού κατοίκου Ρώμης προτού εγκατασταθεί στο Άγιον Όρος, έκανε τον γύρο του Διαδικτύου, τις τελευταίες μέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας ο μικρός Μιχάλης βρίσκεται πράγματι από τον Σεπτέμβριο στο Άγιον Όρος. Όχι όμως για να μονάσει, και μάλιστα με «δική του ιδέα», αλλά για να παρακολουθήσει, όπως άλλα 80 παιδιά, μαθήματα στην περίφημη Αθωνιάδα Σχολή ή Αθωνιάδα Ακαδημία στις Καρυές, από την οποία αποφοίτησαν μορφές του έθνους, από τον Ρήγα Φεραίο και τον Αδαμάντιο Κοραή έως τον Κοσμά τον Αιτωλό και τον Ιωάννη Πέζαρο. «Ο Μιχάλης παρακολουθεί μαθήματα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας στη σχολή μας, όπου θα συνεχίσει στο γυμνάσιο και το λύκειο, όπως όλα τα παιδιά», λέει στην «Καθημερινή» ο διευθυντής της σχολής Δημήτριος Δημάκης.

«Ήρθε κανονικά με τη συναίνεση των γονέων του και με τις προβλεπόμενες διαδικασίες όπως όλοι οι μαθητές. Δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς. Αφού ολοκληρώσει τις σπουδές του εδώ, θα μπορεί να δώσει πανελλαδικές εξετάσεις και να γίνει καθηγητής, γιατρός, πυρηνικός επιστήμονας. Βεβαίως, αν το θέλει, μπορεί να γίνει και μοναχός, όπως και κάθε άλλος μαθητής. Η σχολή μας δεν βγάζει καλόγερους, είναι ένα κανονικό σχολείο, όπως όλα τα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας, ακολουθεί το σχολικό πρόγραμμα του υπουργείου, έχει και οικοτροφείο που μένουν τα παιδιά. Οι δάσκαλοι δεν είναι μοναχοί και γενικά ιερωμένοι, είναι διορισμένοι κανονικά από το υπουργείο καθηγητές».

Η Αθωνιάδα Σχολή είναι σήμερα το αρχαιότερο εκπαιδευτικό ίδρυμα στη χώρα –ιδρύθηκε το 1749– και από αυτήν έχουν αποφοιτήσει χιλιάδες μαθητές, παιδιά φτωχών οικογενειών κυρίως, τα οποία εξελίχθηκαν σε επιστήμονες και στελέχη της δημόσιας ζωής. Η καθημερινότητα του μικρού Μιχάλη κυλάει στις Καρυές όπως όλων των άλλων συμμαθητών του.

«Υπάρχει γήπεδο μπάσκετ, παίζουν ποδόσφαιρο στις ελεύθερες ώρες, έχουν κινηματογραφική λέσχη, μαθαίνουν βυζαντινή μουσική, βυζαντινή αγιογραφία, στις διακοπές πηγαίνουν στα σπίτια τους. Η Αθωνιάδα είναι το μόνο μέρος στο Αγιον Ορος όπου επιτρέπεται η κατανάλωση κρέατος», τονίζει ο κ. Δημάκης και εξηγεί ότι «φορούν ράσο παραδοσιακά στη σχολή, όπως παλιά έξω οι ποδιές και τα καπέλα, χωρίς να σημαίνει ότι θα γίνουν μοναχοί. Εξάλλου, με απόφαση της Ιεράς Κοινότητας απαγορεύεται να καρεί μοναχός κάποιος κάτω των 18 ετών»

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Pussy Riot: Πρώην μέλος τους ήταν κατάσκοπος του Πούτιν επί τρία χρόνια

Χτες

Το πρώην μέλος του φεμινιστικού πανκ συγκροτήματος αποκάλυψε ότι σχεδίαζαν να τη χρησιμοποιήσουν σε απόπειρα δολοφονίας πρώην συνεργάτη της.

Καλλιάνος: Πιθανός νέος καύσωνας από την Κυριακή

Χτες

Τα προγνωστικά στοιχεία που παρουσίασε ο μετεωρολόγος

44.164 διαδραστικοί πίνακες, ΑΙ και ρομποτική στα σχολεία από τον Σεπτέμβριο

Χτες

Η υπουργός Παιδείας ενημέρωσε το Υπουργικό Συμβούλιο για τον σχεδιασμό της νέας σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς, από τους διορισμούς εκπαιδευτικών έως τα νέα ΚΕΔΑΣΥ.

Πύλος: Νέα στοιχεία στο θρίλερ με τον αγνοούμενο Ισπανό επιχειρηματία – Κηλίδες αίματος στο ιστιοφόρο

Χτες

Κηλίδες αίματος στο ιστιοφόρο, τρεις ημέρες χωρίς επικοινωνία και η μαρτυρία του καπετάνιου που διέσωσε τη σύζυγό του

Αναγκαστική προσγείωση ελικοπτέρου στον Χάρακα Αττικής λόγω μηχανικής βλάβης

Χτες

Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 18:40 το απόγευμα της Δευτέρας, με το ελικόπτερο να έχει προορισμό το Σούνιο.

Τραγωδία στη Μύκονο: Τουρίστας πνίγηκε στην Ψαρρού – Η απεγνωσμένη προσπάθεια να σωθεί

Χτες

Ναυαγοσώστης και λουόμενοι έδωσαν μάχη για να τον επαναφέρουν – Δεν τα κατάφερε

Έκοψαν κλήση 700 ευρώ σε μεθυσμένο αναβάτη στην Ανδρο

Χτες

Τι ισχυρίζονται ο αναβάτης και ο δικηγόρος του

Μυστήριο στη Νέα Υόρκη: Οι άνθρωποι που βγαίνουν από τους υπονόμους στο Μανχάταν επέστρεψαν – Τι ερευνούν οι Αρχές

Χτες

Η NYPD ερευνά νέο περιστατικό κοντά στο Madison Square Garden και εξετάζει αν συνδέεται με προηγούμενες υποθέσεις

Γιατί τα παιδιά στη Γάζα δεν μπορούν πλέον να πετάξουν χαρταετό ‑ Τι συμβολίζουν

Χτες

Πώς μια αγαπημένη παιδική συνήθεια στη Γάζα μετατράπηκε σε σύμβολο στρατιωτικής έντασης. Λίγα λόγια για τους χαρταετούς.

Καύσωνας: Η ελληνική πόλη που «έβρασε» στους 41,8°C

Χτες

Ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 41 βαθμούς με τον καύσωνα να κορυφώνεται - Πού σημειώθηκαν οι υψηλότερες θερμοκρασίες

Ποιος είναι ο Ισπανός επιχειρηματίας που αγνοείται στο Ιόνιο

Χτες

Οι έρευνες συνεχίζονται εντατικά για τον εντοπισμό του 66χρονου Ισπανού επιχειρηματία, που αγνοείται από την περασμένη Τρίτη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 5
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.