Ρόδος: Ασυνείδητοι λαθροθήρες σκότωσαν με καραμπίνες 14 ελάφια
Οι αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν σύντομα τους δράστες

Δημοσίευση 15/12/2016 | 20:57
Άγνωστοι δράστες σκότωσαν 14 ελάφια σε δασική περιοχή της Ρόδου. To απίστευτο γεγονός αποκαλύφθηκε την Τετάρτη και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα της θηροφυλακής, με την δασική υπηρεσία, την αστυνομία και την κτηνιατρική υπηρεσία, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.
Τα ελάφια εντοπίστηκαν από τα στελέχη των αρμοδίων υπηρεσιών και από τα πρώτα ευρήματα διαπιστώθηκε ότι σκοτώθηκαν με κυνηγετικό όπλο, ανάμεσα στο δάσος του Καλαμώνα έως και τις παρυφές των Μαριτσών.
Ανάμεσα στα πτώματα των ελαφιών, βρέθηκαν και μικρά ελαφάκια, που βρήκαν τον θάνατο με τον ίδιο τρόπο, ενώ τα περισσότερα εξ αυτών βρέθηκαν σε αποσύνθεση.
Οι αρχές εκτιμούν ότι αν δεν συλληφθούν οι δράστε, θα συνεχίσουν το έργο τους. Την Πέμπτη, παρουσία δικαστικού λειτουργού, που συνοδεύει το κλιμάκιο των ερευνών, είναι σε εξέλιξη μεγάλη έρευνα σε σπίτια διαφόρων υπόπτων, μέχρι να εντοπιστούν και να συλληφθούν οι δράστες.
Το ελάφι της Ρόδου (πλατόνι όπως το λένε οι ντόπιοι) θεωρείται σύμβολο του νησιού εδώ και πάρα πολλά χρόνια, στολίζει τα δάση του και αποτελεί μέρος της παράδοσής του. Είναι άλλωστε ένα από τα λίγα είδη ελαφιών της Ευρώπης που διασώθηκαν μέχρι σήμερα. Χαρακτηριστικά είναι τα δύο αγάλματα ελαφιών, ένα αρσενικό και ένα θηλυκό, βρίσκονται τοποθετημένα σε κίονες και στις δύο πλευρές της εισόδου του παλιού λιμανιού της πόλης της Ρόδου.