E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Πέντε χρόνια φυλακή, χωρίς ελαφρυντικά, στον 32χρονο Σύρο που κακοποιούσε το γιο του

Κακοποιούσε στο ντους το 3χρονο παιδί του

Πέντε χρόνια φυλακή, χωρίς ελαφρυντικά, στον 32χρονο Σύρο που κακοποιούσε το γιο του
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 16/12/2016 | 13:02

Στον δράστη της κακοποίησης του 3χρονου γιου του δεν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά αφού σύμφωνα με την Εισαγγελέα η βία ασκήθηκε με τρόπο που θα μπορούσε να κινδυνέψει η ζωή του παιδιού

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένοχο για τα αδικήματα της ενδοοικογενειακής βίας και της ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης σε βάρος ανηλίκου, χωρίς μάλιστα ελαφρυντικά, έκρινε το τριμελές Πλημμελειοδικείο Χίου τον 32χρονο Σύρο.

Στον δράστη της κακοποίησης του 3χρονου γιου του δεν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά αφού σύμφωνα με την Εισαγγελέα η βία ασκήθηκε με τρόπο που θα μπορούσε να κινδυνέψει η ζωή του παιδιού.

« Άσκησε συνειδητή βία σε βάρους του μικρού, με σκοπό μέσω αυτή της βίας, να εκβιάσει τη μητέρα του ανηλίκου να έρθει από την Τουρκία στη Χίο. Έχουμε να κάνουμε με μία περίπτωση όπου χρησιμοποιείται ένα μέλος της οικογένειας για να εκβιαστεί ένα άλλο μέλος της οικογένειας. Προτείνω την ενοχή και για τις δύο πράξεις που είναι πρωτόγνωρες για τα ελληνικά δεδομένα», είπε η Εισαγγελέας, προσθέτοντας: «Η μεταμέλεια δεν είναι αληθινή, περισσότερο νοιάζεται για το άτομό του παρά για τα όσα προκάλεσε το παιδί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η δίκη

Ο 32χρονος πέρασε το κατώφλι του Πρωτοδικείου Χίου λίγα λεπτά πριν τις 11:00 το πρωί. Ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε ενώπιον του 3μελους Πλημμελειοδικείου Χίου χωρίς δικηγόρο αφού κανένα μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου δεν θέλησε να αναλάβει την υπόθεση. Το Δικαστήριο αυτεπάγγελτα διόρισε ως δικηγόρο του κατηγορουμένου την πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ανθίππη Ζαννάρα, προκειμένου να συνεχιστεί η εκδίκαση της υπόθεσης.

Μετά τον διορισμό της κ. Ζαννάρα η πρόεδρος του Δικαστηρίου Μαρία Τομπάζη διέκοψε τη δίκη προκειμένου ο κατηγορούμενος να έρθει σε επαφή με τη συνήγορο υπεράσπισής του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εκδίκαση συνεχίστηκε λίγα λεπτά αργότερα με την κατάθεση του Αστυνομικού ο οποίος είπε ότι 32χρονος εντοπίστηκε στον καταυλισμό της Σούδας, έπειτα από καταγγελία του Χαμόγελου του Παιδιού.

Όπως κατέθεσε ο Αστυνομικός, ο 32χρονος ήθελε να κάνει τη γυναίκα του να τον λυπηθεί και να έρθει στην Ελλάδα, αφού τον είχε εγκαταλείψει και παρέμενε στην Τουρκία. Το Δικαστήριο απηύθηνε ερωτήματα για το βίντεο που απεικονίζει τον 32χρονο να κακοποιεί το ανήλικο στη ντουζιέρα, με τον Αστυνομικό να καταθέτει ότι δέχθηκε 11 χτυπήματα από τα οποία θα μπορούσε το παιδί να είχε χτυπήσει σοβαρά.

Σοκαρισμένη η πρόεδρος του Δικαστηρίου ζήτησε από τον 32χρονο να απαντήσει σε σειρά ερωτημάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Πως ένας άντρας μπορεί να αγαπάει τη γυναίκα του και να μην αγαπάει το παιδί που γέννησε με αυτή τη γυναίκα; Με τι καρδιά το έκανε αυτό; Από τι είναι κατασκευασμένος αυτός ο άνθρωπος;», ρώτησε η κ. Τομπάζη.

Με δάκρυα στα μάτια ο κατηγορούμενος ζήτησε «Χίλια συγγνώμη» για να λάβει την απάντηση από την πρόεδρο «τι να την κάνω εγώ τη συγγνώμη; Κατέστρεψε το ίδιο του το παιδί. Αυτά τα κλαψοτέτοια όχι σε εμάς».

Στην ερώτηση γιατί η γυναίκα του δεν ήρθε μαζί του, η απάντησή του ήταν γιατί «βρήκε γκόμενους».

Τελικά το Δικαστήριο επέβαλε πέντε χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή στον 32χρονο. Η αρχική ποινή ήταν 4 έτη για ενδοοικογενειακή βία και 2 έτη για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη σε βάρος ανηλίκου αλλά η τελική ποινή ορίστηκε στα 5 έτη.

Η πρόεδρος μάλιστα ευχήθηκε καλές γιορτές στον 32χρονο, αλλά… εντός των φυλακών όπου μεταφέρθηκε.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καιρός: Πότε θα «χτυπήσει» τη χώρα ο πολικός αεροχείμαρρος

Σήμερα

Η πρόγνωση για τις επόμενες μέρες

Καιρός: Η σκόνη φεύγει, ο αεροχείμαρρος έρχεται

Χτες

Η πρόγνωση του meteo και η ανάρτηση Τσατραφύλλια για τις επόμενες ημέρες

Politico: Το Κίεβο οδεύει προς την ήττα ‑ Ο Πούτιν πιο κοντά από ποτέ στον στόχο του

Χτες

Ζοφερό κοκτέιλ στην κουρασμένη από τον πόλεμο χώρα - Η βοήθεια από τη Δύση καθυστερεί, οι νέοι είτε είναι στα κλαμπ είτε έχουν εγκαταλείψει, ενώ ο Πούτιν δείχνει να μην έχει να χάσει τίποτα

Πασχαλινό ωράριο: Πότε ξεκινάει ‑ Τι ώρες θα λειτουργήσουν τα καταστήματα

Χτες

Στις 25 Απριλίου θα κάνει πρεμιέρα το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων για την περίοδο του Πάσχα

Χάος σε Ντουμπάι, Ομάν, Μπαχρέιν και Κατάρ από τις βροχοπτώσεις‑ρεκόρ ‑ Αδιανόητες εικόνες στα εμπορικά κέντρα

Χτες

Κάτω από το νερό το αεροδρόμιο του Ντουμπάι - Σ΄ένα 24ωρο η ποσότητα νερού που έπεσε αντιστοιχεί σε δύο χρόνια βροχής - Στο Ομάν 19 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους

par: 15
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.