E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Εκλεισε 60 θέσεις πάρκινγκ η Νοτοπούλου για το «Μαξίμου» Θεσσαλονίκης

Υπογραφές διαμαρτυρίας μαζεύουν οι κάτοικοι

Εκλεισε 60 θέσεις πάρκινγκ η Νοτοπούλου για το «Μαξίμου» Θεσσαλονίκης
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 19/12/2016 | 14:12

Εξω φρενών είναι οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης που μένουν γύρω από το Διοικητήριο, όπου στεγάζεται πλέον το Πρωθυπουργικό Γραφείο, καθώς δεν έχουν πια πού να παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους, ενώ έλαβαν ήδη ως… χριστουγεννιάτικο δώρο από τον πρωθυπουργό κλήσεις της Τροχαίας για παράνομη στάθμευση!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τις 9 Δεκεμβρίου οι κάτοικοι των οδών Προξένων και Αγίου Δημητρίου, που εφάπτονται με το Πρωθυπουργικό Γραφείο Θεσσαλονίκης, είδαν στα αυτοκίνητά τους κλήσεις για παράνομη στάθμευση και ταυτόχρονα ειδοποιήθηκαν ότι στο εξής δεν θα μπορούν να παρκάρουν έξω από τα διαμερίσματά τους επειδή για λόγους ασφαλείας οι δύο δρόμοι χαρακτηρίστηκαν «κόκκινη ζώνη», στην οποία απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση. «Αρχικώς πιστέψαμε ότι πρόκειται για προληπτικό μέτρο που θα ίσχυε μόνο για τις ημέρες όπου ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στο νέο του γραφείο. Διαπιστώσαμε, όμως, ότι το μέτρο έχει μόνιμο χαρακτήρα», τονίζουν κάτοικοι της περιοχής που μάζεψαν ήδη υπογραφές και έστειλαν μια οργισμένη επιστολή διαμαρτυρίας στον κ. Αλέξη Τσίπρα. «Καλά Χριστούγεννα, κύριε Πρωθυπουργέ. Καλωσορίσατε στη Θεσσαλονίκη», αναφέρει ειρωνικά η επιστολή των κατοίκων στον πρωθυπουργό, επισημαίνοντας ότι οι 60 θέσεις στάθμευσης που στερούνται σε μια ιδιαίτερα επιβαρημένη και φτωχή περιοχή δημιουργούν πρόβλημα μόνο σε όσους δεν διαθέτουν το βαλάντιο για να μισθώσουν θέσεις σε χώρους πάρκινγκ.



Από την άλλη πλευρά είναι σαφές ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση δεν έχει στόχο την προστασία του πρωθυπουργού, αλλά την εξυπηρέτηση της διευθύντριας του Πρωθυπουργικού Γραφείου στη συμπρωτεύουσα, Κατερίνας Νοτοπούλου, και των συνεργατών της, οι οποίοι πλέον δεν θα αντιμετωπίζουν πρόβλημα πάρκινγκ όταν θα προσέρχονται στη δουλειά τους. «Δεν έβρισκαν εύκολα να παρκάρουν οι δεκάδες νέοι υπάλληλοι που ανέλαβαν υπηρεσία στο κτίριο, πράγμα φυσικό, μια που στην περιοχή δύσκολα βρίσκει κανείς θέση πάρκινγκ, και έτσι αποφάσισαν να τοποθετήσουν πινακίδες απαγόρευσης της στάσης και στάθμευσης, με αποτέλεσμα τώρα να βρίσκουν να παρκάρουν άνετα», παρατηρούν οι περίοικοι. Η απαγόρευση έγινε αισθητή από τις 9 Δεκεμβρίου, όταν όσοι είχαν παρκάρει τα αυτοκίνητά τους στις οδούς Αγίου Δημητρίου και Προξένων βρήκαν στα παρμπρίζ τους κλήσεις ύψους 80 ευρώ με την αιτιολογία ότι παραβίασαν ζώνη που είναι χαρακτηρισμένη ως Ρ40.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι κορδέλες παρέμειναν έως την παραμονή της επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη. Τα ξημερώματα της Τετάρτης απομακρύνθηκαν με γερανό όλα τα οχήματα που είχαν παραμείνει παρκαρισμένα στους γύρω δρόμους, η περιοχή ερευνήθηκε από ειδικό σκύλο της ΕΛ.ΑΣ., ενώ κατέφθασαν και τρεις κλούβες των ΜΑΤ. Ο πρωθυπουργός αποχώρησε το απόγευμα της ίδιας ημέρας και έτσι όλοι πίστεψαν ότι κάπου εκεί θα τελείωνε και η κατάληψη των δρόμων. Να, όμως, που η απαγόρευση παρέμεινε, αν και όσοι από τους κατοίκους τόλμησαν να ξαναπαρκάρουν στην περιοχή τις πρώτες ημέρες δεν πήραν κλήσεις.

Μέσα σε μια νύχτα αποφασίστηκε ο αποκλεισμός των δρόμων, μπήκαν απαγορευτικές πινακίδες, ενώ ήρθε και γερανός για να μαζέψει τα... παράνομα παρκαρισμένα Ι.Χ.

Στην ενυπόγραφη επιστολή διαμαρτυρίας των κατοίκων της περιοχής Διοικητηρίου προς τον πρωθυπουργό μεταξύ άλλων αναφέρεται:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ - ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ»

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ κατοίκων οδού Προξένων και περιοχής Διοικητηρίου προς Γραφείο Πρωθυπουργού, Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη, 9η Δεκεμβρίου 2016

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαμαρτυρόμαστε διότι το πρωί της Παρασκευής 9 Δεκεμβρίου 2016 αστυνομικός του Α’ Τμήματος Τροχαίας Θεσσαλονίκης βεβαίωσε παράβαση παράνομης στάθμευσης -για την ακρίβεια παραβίαση πινακίδας Ρ40- στα αυτοκίνητά μας, που είχαμε σταθμευμένα στην οδό Προξένων, στην οδό που εφάπτεται με τη δυτική πλευρά του κτιρίου του Διοικητηρίου, που στεγάζει πλέον το Γραφείο του Πρωθυπουργού που εγκαινιάστηκε την 26.11.2016. Διαπιστώσαμε ότι στα πλαίσια της λήψης μέτρων ασφαλείας για τον Πρωθυπουργό αποφασίστηκε η απαγόρευση στάθμευσης και στάσης στις οδούς Προξένων και Αγίου Δημητρίου, που εφάπτονται με το Διοικητήριο. Δηλαδή καταργήθηκαν με αυτή την απόφαση περίπου 60 θέσεις νόμιμης στάθμευσης. Σε μία περιοχή στο κέντρο Θεσσαλονίκης η οποία έχει τεράστιο πρόβλημα στάθμευσης και το ζούμε αυτό καθημερινά, έρχεται αυτή απόφαση να επιδεινώσει την ήδη ασφυκτική κατάσταση χώρου στάθμευσης στο μέγιστο. Οι περισσότεροι από εμάς κατοικούμε εδώ και δεκαετίες. Εχουμε τα καταστήματά μας, έχουμε την εργασία μας για πολλά χρόνια επίσης. Χωρίς να σεβαστείτε και λάβετε υπ’ όψιν κάτι από τα παραπάνω και κανέναν από μας ως κατοίκους, επαγγελματίες και δημότες πράξατε ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ και ΑΥΤΑΡΧΙΚΑ!

ΜΑΣ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΤΕ ΩΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΔΗΜΟΤΕΣ, ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΤΕ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ.

Και για να μην ξεχνιόμαστε, σε μας ανήκουν οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια, είναι περιουσία μας και γι’ αυτά πληρώνουμε ως δημότες και φορολογούμενοι. Φυσικά από το μέτρο αυτό δεν βλάπτονται όσοι κάτοικοι της περιοχής διαθέτουν τα εισοδήματα για να μισθώνουν ιδιωτικές θέσεις στάθμευσης.

Είναι εξάλλου γνωστό ότι η περιοχή του Διοικητηρίου είναι πυκνοκατοικημένη, μη προνομιούχα λαϊκή γειτονιά.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΞΙΜΟΥ ΟΥΤΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΝΑΚΤΟΡΩΝ.

Αφού λοιπόν ο Πρωθυπουργός αποφάσισε να ιδρύσει γραφείο στη Θεσσαλονίκη για να ασχοληθεί με τα προβλήματά της, ΑΣ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΠΡΩΤΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΜΕ ΤΗ ΛΑΘΟΣ ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΗΔΗ ΕΠΙΒΑΡΥΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ.

Και όλα αυτά για να βλέπει μία φορά το μήνα τους μεγαλόσχημους της πόλης! Του προτείνουμε να μετεγκατασταθεί καλύτερα στο ΚΥΒΕΡΝΕΙΟ! Κατόπιν των ανωτέρω αναμένουμε το Γραφείο Πρωθυπουργού να συμμεριστεί τις απόψεις μας και να φροντίσει ώστε να ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ η απόφαση ΑΥΤΗ για την απαγόρευση στάθμευσης στους δρόμους της περιοχής.

Εκτός και αν ο Πρωθυπουργός πιστεύει ότι πρέπει να διεκδικήσουμε το δίκιο μας κλείνοντας την οδό Προξένων και Αγίου Δημητρίου κατά τις ημέρες της επίσκεψής του - Ή ΜΑΛΛΟΝ ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ - Μπορούμε να τις κλείνουμε τις υπόλοιπες ημέρες!!! Ή να το διεκδικήσουμε με άλλες ενέργειες π.χ. αποκλείοντας το Υπουργείο!! Ή εκτός κι αν μας διαθέτει μηνιαίως δύο μισθούς συνεργατών διορισθέντων στο Γραφείο Πρωθυπουργού, για να πληρώνουμε parking.

Οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι της περιοχής»

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βρήκαν τρεις όλμους στο διαμέρισμα που αγόρασαν στην Αγία Παρασκευή

Χτες

Χρειάστηκε η επέμβαση του Στρατού προκειμένου να απομακρυνθούν με ασφάλεια οι όλμοι από το διαμέρισμα στην Αγία Παρασκευή

Καύσωνας στη δυτική Ευρώπη: Νεκροί σε Γαλλία και Βρετανία ‑ Έκτακτα μέτρα και στην Ιταλία

Χτες

Οκτώ περιοχές στη δυτική Γαλλία τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού

Δικογραφία από την Αστυνομία για το επεισόδιο μεταξύ Μαρινάκη και Δημητριάδη

Χτες

Η δικογραφία αφορά στα, αυτεπαγγέλτως, διωκόμενα αδικήματα που τελέστηκαν παραβιάζοντας την αθλητική νομοθεσία

Ο Τραμπ υποβάλλεται σε νέο ιατρικό έλεγχο καθώς πληθαίνουν τα ερωτήματα για την υγεία του

Χτες

Πρόκειται για την τρίτη προγραμματισμένη ιατρική του εξέταση μέσα σε διάστημα 13 μηνών

Δηλητηριώδεις μέδουσες ‑ «πυξίδα» εντοπίστηκαν σε παραλία στη Ραιδεστό

Χτες

Καφέ μέδουσες του είδους Chrysaora hysoscella (κοινώς γνωστές ως `μέδουσες πυξίδα) παρατηρήθηκαν στην παραλιακή ζώνη της Τουρκίας

Παναθηναϊκός: Νέος προπονητής ο Γιάκομπ Νίστρουπ

Χτες

Ο 38χρονος Δανός υπέγραψε διετές συμβόλαιο

PosoKanei: Πώς λειτουργεί η νέα πλατφόρμα σύγκρισης τιμών σούπερ μάρκετ

Χτες

Η πλατφόρμα PosoKanei έρχεται να λειτουργήσει ως ένας ψηφιακός σύμμαχος για τους καταναλωτές

Mango: Παραιτήθηκε από την εταιρεία ο κατηγορούμενος για την δoλoφovία του πατέρα του Ισάκ Αντιτς

Χτες

Ο γιος του ιδρυτή του ισπανικού κολοσσού μόδας, Ισάκ Αντίκ, αφήνει τη θέση του αντιπροέδρου προκειμένου να αφοσιωθεί στην υπεράσπισή του, μετά τη σύλληψή του για την δολοφονία του πατέρα του

Πανελλήνιες 2026: Οδηγός για το Μηχανογραφικό Δελτίο ‑ Η διαδικασία και οι προθεσμίες

Χτες

Η σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού αποτελεί «κλειδί» για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 18
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.