E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ιταλός απατεώνας πίσω από την δήθεν πώληση του Σκορπιού

Η Proto Organization «ξαναχτυπά»

Ιταλός απατεώνας πίσω από την δήθεν πώληση του Σκορπιού
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 19/12/2016 | 15:25

Ένα email από τον όμιλο Proto Organization του Ιταλού μεσίτη και επιχειρηματία Αλεσάντρο Πρότο, κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες υποστηρίζοντας πως ο Σκορπιός πουλήθηκε έναντι 280 εκατομμύριων ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η είδηση φυσικά είναι ψευδής αφού η οικογένεια Ριμπολόβλεφ στην οποία ανήκει ο επίγειος παράδεισος του Ιονίου διαψεύδουν κατηγορηματικά την πώληση.

Η ιταλική εταιρεία έστειλε ένα δελτίο τύπου σύμφωνα με το οποίο: «Ο Αλεσάντρο Πρότο, αγόρασε το νησί Σκορπιός προς 280 εκατομμύρια ευρώ. Η συμφωνία έκλεισε τις τελευταίες εβδομάδες. Αγαπώ την Ελλάδα και η φιλία μου με την Αθηνά Ωνάση με έκανε να αποφασίσω να αγοράσω αυτό το υπέροχο νησί. Ήδη διατηρώ νησί μαζί με τον Γουόρεν Μπάφετ ακόμη ένα όμορφο ελληνικό νησί και βοήθησα τον Τζόνυ Ντέπ και τον Κριστιάνο Ρονάλντο να αγοράσουν τα δικά τους».

Ο Αλεσάντρο Πρότο συνεχίζοντας στο email του αναφέρει ότι: «Είμαι σίγουρος ότι η Ελλάδα θα βγει από την βαθιά κρίση στην οποία έχει βυθιστεί. Υπάρχουν άνθρωποι όπως ο Μπιλ Γκέιτς και ο Κάρλος Σλίμ οι οποίοι σκέπτονται να επενδύσουν στην Ελλάδα και αυτό είναι ένα καλό σημάδι». Αξιοσημείωτο είναι πως το email τελειώνει με την πρόταση: «ο κ. Πρότο είναι συνεργάτης του Ντόναλντ Τράμπ, του Κάρλος Σλιμ του Γουόρεν Μπάφετ και πολλών άλλων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Αλεσάντρο Πρότο είχε εμφανιστεί τον Ιούλιο του 2015 να έχει πουλήσει ελληνικά νησιά στον Τζόνυ Ντέπ, την Ατζελίνα Τζολί και τον Μπράτ Πιτ, αλλά και στον Γουόρεν Μπάφετ. Ο τελευταίος μάλιστα βγήκε δημόσια και δήλωσε τότε πως δεν έχει κάνει καμία αγορά νησιού στην Ελλάδα, παρόλο που η χώρα μας είναι πάρα πολύ όμορφη.

Η αμφιλεγόμενη ιταλική μεσιτική εταιρεία που δημοσιοποίησε στον Τύπο τις ειδήσεις αυτές, αντι να ζητήσει συγνώμη για την αναστάστωση που προκάλεσε, τότε, απαντούσε πως έκανε ένα κοινωνικό «πείραμα» για να δει τις αντιδράσεις επενδυτών αλλά και για να δείξει πόσο εύκολο είναι να «χειραγωγήσουν τα πολιτικά και οικονομικά μέσα», όπως είχε αναφέρει στο κείμενο που είχαν στείλει το 2015 στο protothema.gr.

Οι απίθανοι τύποι- υπέυθυνοι της εταιρείας Proto Group Ltd, ανέφεραν τότε πως χάρη σε εκείνους μέσα σε λίγες ημέρες η Ελλάδα έγινε το κέντρο του επιχειρηματικού κόσμου και πολλοί επενδυτές έμαθαν πώς να επενδύσουν στην χώρα μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εδώ και λίγα 24ωρα η εταιρεία του Αλεσάντρο Πρότο ξαναχτύπησε, αυτή τη φορά βάζοντας στο... «χαρτοφυλάκιό» της το Σκορπιό.

Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε που ο Αλεσάντρο Πρότο δημοσιοποιεί ψευδές ειδήσεις. Παλαιότερα το όνομα της Proto είχε μπλεχτεί στην πώληση της ποδοσφαιρικής ομάδας της Πάρμα, είδηση που διαψεύστηκε μέσα σε λίγα 24ωρα. Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ο 41χρονος ιδιοκτήτης της Proto Group Ltd είχε πριν από τρια χρόνια μπλεξίματα με το νόμο και είχε τότε συληφθεί, ύστερα από καταγγελία της εθνικής επιτροπής για τον έλεγχο του Χρηματιστηρίου της Ιταλίας (Consob) για διασπορά ψευδών ειδήσεων και χειραγώγηση της αγοράς. Στον ίδιο και στις εταιρίες του είχε επιβληθεί συνολικό πρόστιμο ύψους 4.500.000 ευρώ.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραυματίστηκε 9χρονος σε θαλάσσιο πάρκο στην Καβάλα – Συνελήφθη η ιδιοκτήτρια της επιχείρησης

Σήμερα

Σε βάρος της σχηματίζεται δικογραφία για σωματικές βλάβες από αμέλεια

Το τελευταίο αντίο στον Απόστολο Βεσυρόπουλο ‑ Τυλιγμένο με την ελληνική σημαία το φέρετρό του

Σήμερα

Πλήθος κόσμου δίνει το «παρών» στην κηδεία του Απόστολου Βεσυρόπουλου

Διπλωματικό επεισόδιο Γαλλίας ‑ Ιταλίας μετά την ατάκα Σαλβίνι «να πάει ο Μακρόν με κράνος και τουφέκι στην Ουκρανία»

Σήμερα

Η Γαλλία κάλεσε την πρέσβη της Ιταλίας στο Παρίσι για να διαμαρτυρηθεί για τις «απαράδεκτες δηλώσεις» του αντιπροέδρου της κυβέρνησης - Ο Σαλβίνι είχε ήδη χαρακτηρίσει «παλαβό» τον Γάλλο πρόεδρο

Βόρεια Κορέα: Απειλές για «ανεξέλεγκτη» σύγκρουση στη Νότια Κορέα μετά από πυρά της Σεούλ στα σύνορα

Σήμερα

Προειδοποιήσεις από τον αντιστράτηγο Κο Τζονγκ Τσολ της Βόρειας Κορέας

Θρίλερ στην Εύβοια: Γυναίκα βρέθηκε νεκρή σε πάρκινγκ στα Νέα Στύρα

Σήμερα

Η σορός της γυναίκας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Καρύστου

«Παραδώσου, μην ντροπιάζεις τα παιδιά σου» καλεί τον συζυγοκτόνο στον Βόλο ο θείος του από την Αλβανία

Σήμερα

«Αν είχε ή όχι προβλήματα ψυχικής υγείας, δεν το γνωρίζουμε, είχε φάκελο και λάμβανε επίδομα αναπηρίας στην Αλβανία» είπε ο θείος του δράστη, μιλώντας στην αλβανική τηλεόραση

Τραγωδία στους Παξούς: Κοριτσάκι 4 ετών νεκρό σε πισίνα

Σήμερα

Το άτυχο παιδί βρισκόταν στον κήπο του σπιτιού του και έπαιζε

Το BDS Greece καταρρίπτει ως συκοφαντίες την ανάρτηση της Γλυκερίας ‑ «Η αλήθεια πίσω από την ακύρωση της εμφάνισης»

Χτες

«Έκλεισε τα μάτια στη γενοκτονία της Γάζας, αλλά «βλέπει» επεισόδια στο πολιτιστικό μποϊκοτάζ!»

Εκτός λειτουργίας ο Βιολογικός στην Πάτμο: Λύματα καταλήγουν στη θάλασσα και στις βρύσες σπιτιών και αυλών, δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Χτες

Μεγάλο το πρόβλημα ρύπανσης στο νησί εν μέσω της τουριστικής σεζόν - Τι καταγγέλλουν κάτοικοι, ποιες ενέργειες έχουν γίνει έως τώρα - Έντονη δυσοσμία και τεράστιος κίνδυνος για τη δημόσια υγεία

Γυναικοκτονία στον Βόλο: «Είδα τον μπαμπά να καρφώνει τη μαμά με μαχαίρι», ψέλλισε στους αστυνομικούς ο γιος της οικογένειας

Χτες

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του, ενώ η τοπική κοινωνία παραμένει σοκαρισμένη από τη νέα αυτή τραγωδία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 9
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.