E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Με την υποστήριξη του E-Radio.gr

Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες: Κείμενα του Τσέχωφ και του Ντοστογιέφσκι στο Vault

Από τους σπουδαστές των θεατρικών εργαστηρίων του Δημήτρη Καρατζιά

Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες: Κείμενα του Τσέχωφ και του Ντοστογιέφσκι στο Vault
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 22/12/2016 | 19:28

Το ντεπούτο τους στη σκηνή θα κάνουν οι σπουδαστές των θεατρικών εργαστηρίων του Δημήτρη Καρατζιά αυτά τα Χριστούγεννα στον Πολυχώρο Vault. Η παράσταση “Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες” είναι βασισμένη σε χριστουγεννιάτικα κείμενα του Τσέχωφ και του Ντοστογιέφσκι, και σε αληθινές μαρτυρίες ανθρώπων, που περασαν τα Χριστούγεννα τους μακριά από τα σπίτια τους (στρατιώτες στην πρώτη γραμμή του μετώπου, νοσοκόμες στα χαρακώματα, παιδιά σε γκέτο, φυλακισμένοι σε διάφορες χώρες ανά τον κόσμο, εξόριστοι, αποκλεισμένοι, κλπ). Μια παράσταση γεμάτη αφηγήσεις και περιγραφές, στην οποία εναλλάσσεται διαρκώς η συγκίνηση με το χιούμορ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δέκα παραστάσεις θα δοθούν στο σύνολο τους από τα 4 εργαστήρια, όπου τα έσοδα τους θα δοθούν στην «Πανελλήνια Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων Παιδιών με Νοητική Υστέρηση και συνοδές αναπηρίες (Π.Ε.Γ.Κ.Α.Π.- Ν.Υ.)» και στην «Κιβωτός του Κόσμου».


Σκηνοθετική επιμέλεια / επιλογή κειμένων : Δημήτρης Καρατζιάς
Μουσική Σύνθεση: Μάνος Αντωνιάδης
Φωτισμοί: Χριστίνα Φυλακτοπούλου
Σκηνική επιμέλεια: Σίμος Παπαναστασόπουλος
Φωτογραφίες : Κατερίνα Πουλέα
Συνδετικά κείμενα: Βαγγέλης Μαλλιαρίδης


ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016 & Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017, στις 22:00 (τμήμα ερασιτεχνικό)

Αφηγούνται: Νίκος Βαρύτης, Μαρία Μεθενίτη, Δημήτρης Κανταρτζής, Ειρήνη Καραστρατή, Αναστασία Κορδατζή, Ρεγγίνα Ναούμ, Ελένη Νάντα Τούρτουλλη, Ανδρονίκη Τσορτανίδου, Νικολέττα Χρηστάκου, Σωσσάνα Χρονοπούλου
Αφηγητής παράστασης: Δημήτρης Καρατζιάς
Διάρκεια: 60 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016, Τρίτη 3 Ιανουαρίου & Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017 στις 20:00 (τμήμα επαγγελματικό)

Αφηγούνται: Ελένη Αλεξανδροπούλου, Ντέμη Αντωνοπούλου, Δέσποινα Αποστολίδου, Δώρα Γιαννακοπούλου, Βάσω Γρέντζελου, Χρήστος Καλμαντής, Γιάννης Καραμπέκιος, Μαρία Κατσαρού, Μαρίνα Κυριλλοπούλου, Κωνσταντίνος Μητροβγένης, Σοφία Ρούσου, Νίκη Πολύζου, Τία Σκλάβου, Ποπέτα Σούκου, Ευθύμης Τζώρας, Αναστασία Τσώμου, Μαρία Φραγκάτου, Σεμίνα Χριστοδούλου
Αφηγητής παράστασης: Δημήτρης Καρατζιάς
Διάρκεια: 90 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)


Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016, Τρίτη 3 Ιανουαρίου & Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017 στις 21:30 (τμήμα ερασιτεχνικό)

Αφηγούνται: Ευαγγελία Βήχα, Δημήτρης Δερματάς, Διονύσης θεοδοσίου, Αχιλλέας Κοντοβάϊος, Ναταλία Κουλουμπή, Νάνσυ Μπρίνια, Μαρία Νικολάου, Αναστασία Πετροπούλου, Κατερίνα Πουλέα, Βάσια Σταμάτη, Βασιλική Σφήκα, Μαρία Σωτηριάδου, Τόνια Τσαλαπατάνη, Μάγδα Τσεμπέρη,  Όλγα Τσοχαντάρη, Νάντια Χατζηχρίστου
Αφηγητής παράστασης: Βαγγέλης Μαλλιαρίδης
Διάρκεια: 90 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016 & Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017 στις 19:00 (τμήμα ερασιτεχνικό)

Αφηγούνται: Μαρία Αθανασοπούλου, Κώστας Αλιπράντης, Παναγιώτης Αυχούδιας, Ταρσίτσα Γάτου, Νεφέλη Δημητροπούλου, Ξένια Δρίβα, Ιωάννης Κοσμόγιαννης, Λία Μπάρμπα, Βανέσσα Μυγιάκη, Νάνσυ Πλαβούκου, Αγάθη Σκαρπαθιώτη
Αφηγητής παράστασης: Δημήτρης Καρατζιάς
Διάρκεια: 60 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ



ΘΕΑΤΡΙΚA ΕΡΓΑΣΤΗΡΙA ΣΤΟ VAULT

Διπλό θεατρικό εργαστήριο, για ερασιτέχνες αλλά και για νέους ηθοποιούς (με στόχο τη δημιουργία θεατρικής ομάδας) λειτουργεί όλη τη σεζόν στον Πολυχώρο Vault με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Δημήτρη Καρατζιά. Τα εργαστήρια είναι ανοιχτά και απευθύνονται σε όσους επιθυμούν να τα παρακολουθήσουν.  

Κόστος Εργαστηρίων: 40 ευρώ το μήνα (ένα πεντάωρο την εβδομάδα)
Μαθήματα : Κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 18:00 – 23:00
                    Κάθε Σάββατο & Κυριακή 12:00 – 17:00
Πληροφορίες, εγγραφές στο 2130356472

 
Τι είναι το «Π.Ε.Γ.Κ.Α.Π.- Ν.Υ.» και ποιες οι δράσεις του:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το 1960 ιδρύθηκε η Πανελλήνια Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων Παιδιών με Νοητική Υστέρηση και συνοδές αναπηρίες (Π.Ε.Γ.Κ.Α.Π.- Ν.Υ.). Λειτουργεί τρεις μονάδες στην Αττική (Χαλάνδρι, Άνοιξη, Γαλάτσι) και από το 2013 μία Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.) στο Χαλάνδρι. Είναι φιλανθρωπικός οργανισμός μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και οι οικονομικοί πόροι της προέρχονται από την Περιφέρεια, τα ασφαλιστικά ταμεία, προγράμματα ΕΣΠΑ, δωρεές μελών και φίλων.

Τα Κέντρα Διημέρευσης- Ημερήσιας Φροντίδας και τα προστατευμένα εργαστήρια απευθύνονται σε ενήλικα άτομα με νοητική υστέρηση και προσφέρουν εκπαίδευση, υποστήριξη, βελτίωση των σωματικών και ψυχικών λειτουργιών, κοινωνική αποκατάσταση, ενημέρωση και βοήθεια στις οικογένειες με σεβασμό και αξιοπρέπεια στην ατομική ζωή των ωφελούμενων.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα περιλαμβάνουν κανόνες ατομικής υγιεινής και εκμάθηση των βασικών αναγκών των ατόμων, ειδική αγωγή, δημιουργική απασχόληση, χειροτεχνία, παρασκευή ειδών ζαχαροπλαστικής, εκμάθηση ηλεκτρονικών υπολογιστών, κηπουρική, ξυλουργικές κατασκευές, υφαντική, μαθήματα νοητικής ενδυνάμωσης, φυσικής αγωγής και μουσικοθεραπείας.        

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επιπλέον, περιλαμβάνουν εβδομαδιαίες επισκέψεις στις δομές του Δήμου μας, συμμετοχή σε τοπικές πολιτιστικές εκδηλώσεις, επισκέψεις σε μουσεία, εκδρομές, αθλοπαιδίες κλπ.

Στόχοι είναι η ανάπτυξη των δεξιοτήτων των ωφελούμενων, η ενίσχυση της αυτονομίας τους και η ισότιμη ένταξή τους στην κοινωνία.

Πληροφορίες:
Κεντρικά γραφεία: Λεωφ. Πεντέλης 92, Χαλάνδρι
Τηλ. 210 6814125, Fax 210 6846843, e-mail [email protected], www.pegkap.gr

Τι είναι η «Κιβωτός του Κόσμου» και ποιες οι δράσεις της:

Η «Κιβωτός του Κόσμου», είναι Εθελοντικός Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού, που δραστηριοποιείται πάνω στη μέριμνα παιδιών που ζούσαν σε συνθήκες παραμέλησης και εγκατάλειψης, χωρίς ιατρική φροντίδα, τα περισσότερα από μονογονεϊκές οικογένειες, και πολλά χωρίς γονείς. Η «Κιβωτός του Κόσμου» ιδρύθηκε το 1998 από τον πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου με όπλα την αγάπη του για τα παιδιά και την επιθυμία του για τη δημιουργία μιας φωλιάς στοργής και φροντίδας για τα παιδιά αυτά της «άλλης» Αθήνας, παιδιά που βίωναν καθημερινά την εγκατάλειψη, την αδιαφορία, το ρατσισμό και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Η Κιβωτός διαθέτει Σπίτια Φιλοξενίας Παιδιών στην Αθήνα, στον Πειραιά, στην Πωγωνιανή Ηπείρου, στη Χίο και στο Βόλο, όπου φιλοξενούνται 180 παιδιά συνολικά.
Στο Κέντρο Μέριμνας και Φροντίδας Μητέρας και Παιδιού στην Αθήνα καθημερινά σιτίζονται 500 παιδιά, και καλύπτονται οι ανάγκες τους (και των οικογένειών τους) σε σίτιση, ένδυση, υπόδηση, ιατροφαρμακευτική και οδοντιατρική περίθαλψη κλπ.

Λειτουργούμε Κοινωνικό Παντοπωλείο και Φαρμακείο που εξυπηρετεί 200 οικογένειες διαφορετικές από αυτές που μετέχουν στο Ημερήσιο Πρόγραμμά μας.
Λειτουργούμε το Πρόγραμμα «Στέγη για τη Μητέρα και το Παιδί», όπου άστεγες και άπορες μητέρες ενισχύονται κάθε μήνα με οικονομικά βοηθήματα για να πληρώνουν το ενοίκιό τους και να κρατούν το σπιτικό τους.

Πληροφορίες:
Ζηνοδώρου 3 & Καλλικλέους, 10442 Κολωνός – Αθήνα
Τηλ. & Fax 210.5141935, Τηλ. 210 5141953
http://www.kivotostoukosmou.org
https://www.facebook.com/kivotostoukosmougr/

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Neworld w/ Argy & Artbat

Σήμερα

Παρασκευή 3 Ιουλίου – Θέατρο Πέτρας

Το Athens Pride 2026 παρουσιάζει την εγκατάσταση «Ανώνυμες Φωνές»

Σήμερα

Το Athens Pride 2026 σας προσκαλεί με χαρά στην παρουσίαση του έργου «Ανώνυμες Φωνές», μιας συμμετοχικής ψηφιακής εγκατάστασης που λειτουργεί ως ζωντανό αρχείο συλλογικής εμπειρίας

Το Athens Pride 2026 παρουσιάζει την performance «heteroEXιλέωcis»

Σήμερα

Το δεύτερο και τελευταίο Ψυχοσάββατο του έτους, αηδόνια και καρακάξες της αθηναϊκής ΛΟΑΤΚΙ+ σκηνής ενώνουν δυνάμεις και αδυναμίες σε μια βραδιά εξιλέωσης του queer νταλκά

Το Athens Pride 2026 παρουσιάζει τη διαδραστική performance «Hymen» στις 27/05 στο Ρομάντσο

Σήμερα

Το Athens Pride 2026 σας προσκαλεί με χαρά στη διαδραστική performance-ντοκουμέντο «Hymen», που θα παρουσιαστεί στις 27 Μαΐου στο Ρομάντσο

Zagori Mountain Running 2026

Σήμερα

17, 18 & 19 Ιουλίου

ZAMNA x PRIMER: Ανακοινώθηκαν τα πρώτα ονόματα

Προχτές

Axwell, MRAK, Armand Van Helden και 4 ακόμη διεθνείς artists στην πρώτη φάση ανακοινώσεων του ZAMNA x PRIMER

12ο Φεστιβάλ Bollywood και Πολυπολιτισμικών Χορών

Προχτές

Σάββατο & Κυριακή 25 – 28 Ιουνίου 2026: 2 μοναδικές παραστάσεις στο Θέατρο Δόρα Στράτου

The Meet Market #JazzEdition στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Πριν 5 μέρες

Το The Meet Market επιστρέφει πιο δυναμικό από ποτέ και συναντά το επετειακό Athens Jazz, που φέτος γιορτάζει 25 χρόνια παρουσίας!

Athens Pride 2026: Το Inklusive 2.0 επιστρέφει με queer tattoo artists και pride flash tattoos για καλό σκοπό

Μια ολοήμερη δράση αφιερωμένη στην έκφραση, την ορατότητα και τη σύνδεση μέσα από την τέχνη του tattoo

Athens Pride 2026: Συζήτηση για τα τρανς και intersex παιδιά στο ελληνικό σχολείο

Μια ανοιχτή εκδήλωση για τη συμπερίληψη, την ορατότητα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα παιδιά στο εκπαιδευτικό περιβάλλον

Athens Pride 2026: Ένα πολύχρωμο εργαστήριο Bollywood χορού έρχεται στο ΚΠΙΣΝ

Μια δίωρη εμπειρία γεμάτη ρυθμό, ενέργεια και χαρά μέσα από τον κόσμο της σύγχρονης ινδικής χορευτικής κουλτούρας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 16
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.