Τζιχαντιστές: Απειλούν με αιματοκύλισμα σε χριστιανικές εκκλησίες την Πρωτοχρονιά
Μετά την επίθεση στο Βερολίνο

Δημοσίευση 23/12/2016 | 08:18
Οι τζιχαντιστές απειλούν με νέες επιθέσεις την Πρωτοχρονιά σε χριστιανικές εκκλησίες στην Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη, όπως αναφέρεται σε διάφορα φόρα στο διαδίκτυο, από μέλη της.
Πριν 2 μέρες στο γκρουπ «Μυστικά των Τζιχαντιστών» άντρας απήυθυνε κάλεσμα «για αιματηρούς εορτασμούς στο Χριστιανικό Νέο Έτος», όπως αναφέρει ο Vocativ.
Στο μήνυμα, που είναι γραμμένο στα αραβικά, αναφέρονται δε, όλα τα σχέδια των τζιχαντιστών να αξιοποιήσουν το δίκτυο των μοναχικών λύκων για μια νέα «αιματηρή ταινία τρόμου».
Τα σοκαριστικά μηνύματα αναρτήθηκαν σε γκρουπ των τζιχαντιστών στο Telegram και περιελάμβαναν εγχειρίδια για τη χρήση και την προετοιμασία όπλων και εκρηκτικών μηχανισμών για τους επίδοξους δράστες, ενώ υπάρχει λίστα με τις εκκλησίες στόχους και μια πρόταση για χτύπημα σε μεγάλα ξενοδοχεία, δρόμους, καφετέριες και διάσημες αγορές.
Στο στόχαστρο βρίσκονται οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς, η Γαλλία και η Ολλανδία.
Πάντως, δεν έχει αποδειχθεί πως τα μέλη του Telegram είναι πραγματικοί τζιχαντιστές που είναι έτοιμοι να δράσουν ή απλά υποστηρικτές του ISIS.
Πάντως, στη Νέα Υόρκη, η αστυνομία δήλωσε ότι είναι έτοιμη να προστατεύσει τυχόν απόπειρες σε χριστουγεννιάτικες αγορές.