E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Συνετρίβη στη Μαύρη Θάλασσα ρωσικό Τουπόλεφ με 91 άτομα

Τραγωδία ανήμερα Χριστούγεννα

Συνετρίβη στη Μαύρη Θάλασσα ρωσικό Τουπόλεφ με 91 άτομα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 25/12/2016 | 08:56

Συνετρίβη στην Μαύρη Θάλασσα ένα αεροσκάφος της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας τύπου Τουπόλεφ (ΤU-154), που μετέφερε 92 άτομα από την Μόσχα στην Λαττάκεια της Συρίας, μέσω Σότσι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Τουπόλεφ εξαφανίστηκε από τα ραντάρ λίγο μετά την απογείωση του από το αεροδρόμιο του Σότσι και τα συνεργεία διάσωσης εντόπισαν συντρίμμια του στη Μαύρη Θάλασσα, σε απόσταση περίπου ενάμιση χιλιομέτρου από την ακτή.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν 92 άτομα (αρχικά είχε ανακοινωθεί πως ήταν 91), 84 επιβάτες και 8 μέλη του πληρώματος. Μεταξύ των επιβατών ήταν μια μπάντα με μουσικούς μπαλαλάικα, και χορωδία 64 ατόμων, 8 στρατιωτικοί, 9 δημοσιογράφοι, 2 δημόσιοι υπάλληλοι και ένα μέλος ΜΚΟ, η διάσημη για το φιλανθρωπικό της έργο στην Ρωσία «Δρ Λίζα», κατά κόσμον Ελισαβέτα Γκλίνκα. Πήγαιναν στην Συρία για να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα με τα στρατεύματα που επιχειρούν εκεί, ανακοίνωσε πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Τα συντρίμμια εντοπίζονται σε βάθος 50-100 μέτρων. Όπως αναφέρει το Russia Today, κομμάτια του αεροσκάφους σκορπίστηκαν σε όλη την ακτή. Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS μεταδίδει πως ξεβράζονται και προσωπικά αντικείμενα των επιβατών.

Λίγη ώρα αφότου τα συνεργεία διάσωσης ξεκίνησαν να επιχειρούν στην περιοχή που συνετρίβη το αεροσκάφος, εντοπίστηκε η πρώτη σορός, σε απόσταση περίπου έξι χιλιομέτρων από την ακτή. Μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί κανένας επιζών, αλλά ούτε και σωσίβια ή σωστική λέμβος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επρόκειτο για την μουσική μπάντα Αλεξάντροφ, ενώ στο μοιραίο αεροσκάφος επέβαιναν τρία συνεργεία των τηλεοπτικών σταθμών Channel One Russia, NTV, και Zvezda της Ρωσίας, που αποτελούνταν από έναν δημοσιογράφο, έναν οπερατέρ και έναν ηχολήπτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, έγγραφα που ανήκαν στον δημοσιογράφο του Channel One ξεβράστηκαν στην ακτή.

Το αεροπλάνο κατευθυνόταν στη Λαττάκεια της Συρίας», σύμφωνα με την ίδια πηγή και πηγή του ρωσικού υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της έρευνας, το TU-154 έφθασε στο Σότσι από το αεροδρόμιο Chkalovsky της Μόσχας για ανεφοδιασμό», δήλωσε η πηγή στο RIA Novosti.

Η συντριβή του μπορεί να οφείλεται σε τεχνική βλάβη ή σε λάθος χειρισμό του πιλότου, σύμφωνα με πηγή του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων, καθώς το σήμα του χάθηκε λίγα λεπτά μετά την απογείωση. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πιλότος δεν πρόλαβε να εκπέμψει σήμα κινδύνου.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πάφος ‑ Ερυθρός Αστέρας 1‑1: Εγραψε ιστορία η κυπριακή ομάδα και βρέθηκε στ` αστέρια!

Πριν 4 ώρες

Η Πάφος των... θαυμάτων ζει στιγμές μοναδικές, πέταξε εκτός συνέχειας τον Ερυθρό Αστέρα (1-1) και εξασφάλισε θέση στη League Phase του Champions League

Φωτορεπόρτερ παραιτείται καταγγέλλοντας «νομιμοποίηση» της σφαγής από το Reuters – Viral η κομμένη δημοσιογραφική ταυτότητα

Χτες

Σύμφωνα με την Zink τα δυτικά μέσα ενημέρωσης συνέβαλαν να δημιουργηθεί το περιβάλλον μέσα στο οποίο λαμβάνουν χώρα αυτές οι ισραηλινές επιθέσεις σε δημοσιογράφους

Σκύδρα: «Τον σκότωσα γιατί μου έκλεψε τα φρούτα», λέει ο 75χρονος για τον 72χρονο

Χτες

Το θύμα είχε δηλωθεί ως αγνοούμενος και αναζητούνταν για 10 μέρες

Τραγικός θάνατος 22χρονης από σπάνια αλλεργική αντίδραση μετά από αξονική τομογραφία

Χτες

Η θανατηφόρα αντίδραση προκλήθηκε από το σκιαγραφικό που της χορηγήθηκε

Αχαΐα: Διαστάσεις παίρνει η ευλογιά των αιγοπροβάτων ‑ Εφιάλτης για τους κτηνοτρόφους

Χτες

Η κατάσταση με την εξάπλωση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων στη Δυτική Αχαΐα επιδεινώνεται

Φθιώτιδα: Στη φυλακή 59χρονος που απείλησε με μαχαίρι την ανιψιά του ‑ «Βγες έξω να σε σφάξω»

Χτες

Στο δικαστήριο ο 59χρονος εμφανίστηκε μετανιωμένος και υποστήριξε πως όλο αυτό ήταν «μια χαζομάρα»

Τραγωδία στην Κρήτη: Πέθανε ο 40χρονος εγκαυματίας από τη φωτιά σε γήπεδο στην Αμμουδάρα

Χτες

Ο εγκαυματίας είχε διακομιστεί στο Λάτσειο Κέντρο εγκαυμάτων του Θριάσιου Νοσοκομείου όπου άφησε την τελευταία του πνοή

Μοντέλο δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από μετανάστες στη Γερμανία ενώ προστάτευε γυναίκες

Χτες

Το 21χρονο μοντέλο από τη Νέα Υόρκη μαχαιρώθηκε πολλές φορές ενώ υπερασπιζόταν δύο γυναίκες - «Επιτίθενται και τους αφήνουν ελεύθερους μετά από 12 ώρες»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.